Ja robię hybrydę od 10 lat praktycznie non stop, sama nie zdejmuje nigdy, wiec od razu zakładam kolejna. Zwykle kolor naturalny (taki róż jak do manicure francuskiego). Z tym, ze mi rosną paznokcie dość szybko, a nie lubię mieć odrostów, wiec chodzę co 10-12 dni. To trochę wkurzające, ze raz na półtora tygodnia muszę odsiedzieć te godzinę u kosmetyczki, z dojazdem to prawie dwie. Straszna strata czasu.
Aleksandra ja mam i ledowa 9w i zwykła uv 36w uv jeszcze z czasów jak kiedys żele robiłam mozna kupić używana na olx czy innym, koszt to i 30 zł. Jak sie lampa przepali yo koszt pojedynczej to ok 9 zł na tych stanowiskach z akcesoriami do paznokci/ żeli/ hybryd
niektore semilaca ciemne tez potrzebują większej mocy niz 9w
Moja pierwsza hybryda wytrzymała miesiąc bez najmniejszego odprysku, tylko odrost był już sporawy. Moja kosmetyczka ściąga hybrydę delikatną frezarką twierdząc że to lepsze dla paznokci niż kąpiel w acetonie. Dla mnie hybryda jest idealnym rozwiązaniem, mam nadzieję, że moja płytka paznokciowa to wytrzyma.
zastanawiam się, czy taka hybryda, jak odrośnie z 3 milimetry, po prostu nie przeszkadza Wam? Podoba mi się french manicure, ale nigdy jeszcze nie miałam hybrydy, ciągle coś układam, myję, prasuję, sprzątam....
To na pewno boli...Ja bym zrobila tak: nogi wymoczyc porzadnie i dlugo; najpierw delikatnie przetarlabym piety pumeksem ale tak z wyczuciem, zeby nie urazic. Pozniej po kazdym prysznicu, kazdej kapieli w 35 sekund wsmarowac w piety krem nawilzajacy lub natluszczajacy albo specjalny krem na pekajace piety. No i tak jak najczesciej smarowac te piętki. Ja mam krem z Farmony do pielegnacji stop, sprawdza sie u mnie.
Wiecie co, dziewczyny? Przypomniala mi sie jedna rzecz, ktora Wam na 100% pomoze. Otoz tej zimy dostalam koszmarnego wysuszenia dloni, jakiego nigdy wczesniej nie mialam, do tego stopnia, ze az mi zaczela pekac skora na kostkach i nawet zaczynalo to krwawic. Bolalo mnie strasznie. A raczej piekło i szczypalo. Smarowalam Neutrogeną i roznymi naenawilzajacymi kremami ale nie pomagalo a tak strasznie pieklo, ze ach! Kolezanka dala mi do sprobowania masc, posmarowalam sobie u niej w domu a 30 minut pozniej szlam do apteki po ta masc:RETIMAX 1500 z witamina A. Teraz pokojarzylam, ze to ten sam problem. Pomoglo mi od reki. Doskonaly jest ten krem, tubka ok 14 zeta, normalnie w aptece. Genialnie natluszcza i goi. Skora jest po tym jak u niemowlaka. Wyprobowalam na sobie i polecam. A mam delikatna skore.
Jeszcze o tym kremie natluszczajacym Retimax 1500: cos mi sie pomylilo z cena. On kosztuje(sprawdzilam teraz na ceneo) od 3.75 do 4.70 okolo. Wtedy w aptece kupowalam jeszcze plasterki dladzieci i wode utleniona i za calosc bylo ok 14 zl. To bylo poltora miesiaca temu, poknocilo mi sie. Summa sumarum: ten krem nie jest drogi a dobry. Bardzo tlusty, bardzo odzywczy. Na pewno przyniesie ulge popekanym pietom. Na moje dlonie nie pomogly dwa rodzaje Neutrogeny na sucha skore ani Ziajka ani Nivea a tu po dwoch posmarowaniach byl efekt WOW
Stosowałam te skarpety złuszczające. zadziałaly dobrze, ale mam wrażenie ze potem juz, było gorzej niz przed. gdzies w necie było o maści na odciski ( tak sie nazywa "maść na odciski" koszt ok 3 zł ) i ta maść nie dosc ze lepiej sobie poradziła to po wszystkim nie było tak fatalnie jak po skarpetach. ale tez, u każdego inaczej teraz stosuje polecany tutaj pumeks z rossmana taki w kształcie stożka. Stosuje sie go na sucho ( tak a'propos pumeksow, to ponoc nie powinno sie ich w ogole stosować na mokro) i po wszystkim smaruje maścią/ kremem Cerkoderm 30 i w końcu stopy jak u niemowlaka przez cały czas.
a maść vita pos ogólnie poleciałam jako maść z wit A.
wiele dziewczyn/kobiet polecało ja jako bardzo dobry produkt pod oczy i sa to kobiety, ktore spokojnie stosowały wcześniej kremy pod oczy po pare stówek i wiecej
Kiedyś ktoś linkował świetny artykuł o tanich i dobrych kosmetykach z apteki. To były leki bez recepty z o wiele wyższą zawartością substancji aktywnej niż w kosmetykach. Szkoda że zgubiłam.
Skarpetki złuszczające dobre na początek.tylko trzeba "uszkodzić ciągłość" tego grubego naskórka na pięcie i zastosować maksymalny czas. Potem to regularne zcieranie i nawilżanie. Tylko rany trzeba wcześniej wygoić bo kwas mlekowy podrażni.
Kiedyś ktoś linkował świetny artykuł o tanich i dobrych kosmetykach z apteki. To były leki bez recepty z o wiele wyższą zawartością substancji aktywnej niż w kosmetykach. Szkoda że zgubiłam.
chyba ja też nie mogę tego znaleźć
Czytałam opinie osób z tym problemem, ze przy pękających piętach pomaga codzienne, delikatne traktowaniem delikatnym, drobnoziarnistym pumeksem (lub tym elektrycznym - ale to dosc droga sprawa) właśnie na sucho. I potem maksymalne nawilżanie/natłuszczanie.
Komentarz
W piątek będą dwa tygodnie, ladnie wyglada nadal i odrost niewielki.
Wybralam french ombre.
ja mam i ledowa 9w i zwykła uv 36w
uv jeszcze z czasów jak kiedys żele robiłam
mozna kupić używana na olx czy innym, koszt to i 30 zł. Jak sie lampa przepali yo koszt pojedynczej to ok 9 zł na tych stanowiskach z akcesoriami do paznokci/ żeli/ hybryd
niektore semilaca ciemne tez potrzebują większej mocy niz 9w
Podoba mi się french manicure, ale nigdy jeszcze nie miałam hybrydy, ciągle coś układam, myję, prasuję, sprzątam....
nigdy wczesniej nie mialam, do tego stopnia, ze az mi zaczela pekac skora na kostkach i nawet zaczynalo to krwawic. Bolalo mnie strasznie. A raczej piekło i szczypalo. Smarowalam Neutrogeną i roznymi naenawilzajacymi kremami ale nie pomagalo a tak strasznie pieklo, ze ach! Kolezanka dala mi do sprobowania masc, posmarowalam sobie u niej w domu a 30 minut pozniej szlam do apteki po ta masc:RETIMAX 1500 z witamina A.
Teraz pokojarzylam, ze to ten sam problem. Pomoglo mi od reki. Doskonaly jest ten krem, tubka ok 14 zeta, normalnie w aptece. Genialnie natluszcza i goi. Skora jest po tym jak u niemowlaka.
Wyprobowalam na sobie i polecam. A mam delikatna skore.
tez z wit A
z tum, ze droższa od retimax i duzo mniejsza pojemnościowa
To ma niby na pięty tez być?
@Pola wez ten Retimax 1500 obadaj, mowie Ci, ze nie pozalujesz
Przepraszam, mam dzis glupawke od rana
zadziałaly dobrze, ale mam wrażenie ze potem juz, było gorzej niz przed.
gdzies w necie było o maści na odciski ( tak sie nazywa "maść na odciski" koszt ok 3 zł )
i ta maść nie dosc ze lepiej sobie poradziła to po wszystkim nie było tak fatalnie jak po skarpetach.
ale tez, u każdego inaczej
teraz stosuje polecany tutaj pumeks z rossmana taki w kształcie stożka. Stosuje sie go na sucho ( tak a'propos pumeksow, to ponoc nie powinno sie ich w ogole stosować na mokro) i po wszystkim smaruje maścią/ kremem Cerkoderm 30 i w końcu stopy jak u niemowlaka przez cały czas.
a maść vita pos ogólnie poleciałam jako maść z wit A.
wiele dziewczyn/kobiet polecało ja jako bardzo dobry produkt pod oczy
i sa to kobiety, ktore spokojnie stosowały wcześniej kremy pod oczy po pare stówek i wiecej
edit link
http://natemat.pl/184839,15-kosmetykow-z-apteki-dzialaja-na-twoja-skore-jak-lek-a-kosztuja-grosze
też nie mogę tego znaleźć
Czytałam opinie osób z tym problemem, ze przy pękających piętach pomaga codzienne, delikatne traktowaniem delikatnym, drobnoziarnistym pumeksem (lub tym elektrycznym - ale to dosc droga sprawa) właśnie na sucho. I potem maksymalne nawilżanie/natłuszczanie.