Ja bym się skusiła na taki pomysł @Małgorzata. Mam traumę pocztową, moje dzieci są jak dzikie stado kóz, a na poczcie jest samoobslugowy kiosk ze skarbami
Można zamówić kuriera na allekurier.pl z odbiorem na adres Katarzyny. Wystarczy żeby podała wymiary i wagę paczki. Każdy sam zamowi i za siebie zapłaci. Koszt wychodzi około 15 zł.
Aha, każdy sobie zamówi kiedy mu będzie pasowało a @Katarzyna będzie warować z waranami w domu oczekując na dziesiątki miłych panów kurierów i rozkminiając którą paczkę ktoremu dać.
Można zamówić kuriera na allekurier.pl z odbiorem na adres Katarzyny. Wystarczy żeby podała wymiary i wagę paczki. Każdy sam zamowi i za siebie zapłaci. Koszt wychodzi około 15 zł.
Chyba trzeba mieć wydrukowaną etykietę przyklejoną na paczce jak się kuriera wzywa?
Mozna zamówić kuriera bez drukowania listu przewozowego - kurier przyjeżdża ze wszystkimi dokumentami, oplaty za przesylke robi sie przez Internet. Ja tak zamawiam kuriera dla babci - kurier wpada, bierze paczkę, nakleja naklejkę i nadawca nie musi się o nic martwic.
Do mnie @Katarzyna możesz słać. Obojętnie jakim sposobem. Mogę zapłacić przy odbiorze albo przelać na konto.
@Olgal na poprzedniej stronie bez Twojego udziału, ustaliliśmy że do nas (do mnie i do Ciebie może pójść jedna paczka) może tak być? i czy może do mnie? (bo te świeczniki mi będą na niedzielę potrzebna) potem bym w tygodniu po 12 listopada przyjechala do Ciebie i przywiozła co trzeba i tą kawę wreszczie wypiła
To napisz Katarzyno jaka procedura teraz? Czy mogę Ci po prostu podać mój adres naziemny i czekać na przesyłkę? Przy okazji: poczta ma usługę, że koszt przesyłki przerzuca się na odbiorcę, wyślij mi pls w ten sposób albo podaj konto to pokryje koszt paczki. 25× powiedzmy srednio tylko 15 zł to się robi konkretna sumka!
Przyślij mi na priv adres. Jak przesyłka na koszt odbiorcy, to drożej wychodzi. Ja zapłacę i dam Ci numer konta na zwrot.
@Katarzyna wysyłka płatne przy odbiorze kosztuje 1 zł drożej. Mylisz z pobraniem.
No, toż pisałam, że drożej. Nie mylę. Jak dla mnie, to i 1 zł szkoda. Uważam, że Poczta Polska i tak ma bandyckie ceny. Szczególnie, jak uwzględnić jakość i terminowość usług. Inna rzecz, że duże paczki będę puszczać kurierem - i taniej i wygodniej, bo mi ktoś z domu odbierze i nie muszę tego na pocztę targać.
Komentarz
Odbierasz SMS. ?
Obojętnie jakim sposobem. Mogę zapłacić przy odbiorze albo przelać na konto.
Ja tak zamawiam kuriera dla babci - kurier wpada, bierze paczkę, nakleja naklejkę i nadawca nie musi się o nic martwic.
to się wycofuję
Inna rzecz, że duże paczki będę puszczać kurierem - i taniej i wygodniej, bo mi ktoś z domu odbierze i nie muszę tego na pocztę targać.