Pomyślałam, że fajnie by było powymieniać się tu ciekawymi kanałami YT.
Przyznam, że oglądam sporo, ale mam wrażenie, że wartościowe treści toną w morzu treści słabych.
Nie za bardzo też umiem tam coś dobrego odszukać i tylko czasem uda się coś przypadkiem znaleźć.
Co oglądacie? Jakie kanały śledzicie?
podzielcie się
Komentarz
Słucham kazań Pawlukiewicza.
Po angielsku oczywiscie.
duchowość:
Serce i nerki
Langusta na palmie - choć nie ogarniam wszystkiego i też nie jest tak, że jestem 100% fanką o.Szustaka. Jednak w ogólnym rozliczeniu, dla mnie na plus.
Oglądałam np. z dziećmi film o Ojcze Nasz w czasie Mszy św. , gdzie mówi o tym by trzymać złożone ręce - przekonało nas to, polecam ten film - klik.
wychowanie:
Kasia Sawicka - to moja najnowsza fascynacja - o wychowaniu, językach miłości i typach osobowości
Mama Lama - nie wiem czemu to oglądam bo już nie mam takich małych dzieci jak one, ale lubię je i tak
Akademia Wardakowie-pl - nie ma nowych treści, ale są audycje radiowe Janusza Wardaka o wychowaniu - wg mnie 100% dobro
lifestyle:
ciut więcej - o sztuce, kulturze, less waste - przemiła dziewczyna, naturalna i nie zepsuta, prawie 20 lat młodsza ode mnie ale widzę wiele punktów stycznych, przypomniała mi że dużo kiedyś chodziłam po galeriach sztuki... Oczywiście nie wszystko co poleca bym poleciła, ale bardzo jej kibicuję.
podróżniczy:
Globstory
moda, uroda, blablabla
ZOPHIA stylistka
Czas Gentlemanów - tu oczywiście nie wszystko mnie interesuje, ale to co widziałam na poziomie - trzymam dla syna
MarKa - kosmetyczny, już mi się znudził, bo ileż można o kosmetykach, ale jak kogoś interesuje temat, to polecam bez obciachu myślę
wwwlosy.pl - o naturalnej pielęgnacji włosów
Animowane:
Lucas the Spider
Simon's Cat - oczywiście
Minuscule - Robaczki z doliny i te sprawy - kocham
prowadzony przez młodych jezuitów. Jest tam ciekawa seria dla singli "Jak siebie samego" oraz seria "przekop" i wiele innych dotyczących rozeznawania duchowego, medytacji itp.
muzyczne:
Accantus
Alma Deutscher
Marcin Patrzałek
gadane:
Tomasz Samołyk
Dominikanie
vlog rodzinny:
Grace for the Millers
różne dziwne :
Baumgartner Restoration
Pablo Cimadevila
Reżyser Życia
Może niekoniecznie polecam wszystko z tych kanałów, ale ogólnie sporo ciekawych rzeczy moim zdaniem.
Mam nadzieję, że linki pod nazwami działają
Autostopem na koniec świata
oglądałam serię "autostopem na Kołymę", bardzo fajne
Dobra nowina prowadzi mikołaj kapusta
marcin zielinski
trucker hiob kanał o ameryce i wierze
ku Bogu kanał katolicki durzo audiboków
teobankologia ks sie modli na zywo
ruzaniec na zywo
Scifun
Kasia Gandor - naukowe
Na Gałęzi - kino i operatorka + materiały bardziej rozrywkowe
Globstory - podróżniczy
Stanowo - seria "kryminalnie" - sprawy kryminalne
Adbustee - rozrywkowy (testy produktów z reklam)
zamiast kawy
a ja się jeszcze nie dorobiłam słuchawek
( bez się nie da w naszym zgiełku)
jako kucharz terapeutyczny
Wysłuchałam chyba wszystko co ten ksiądz powiedział w internecie.
jako żywo
posłuchałam i chwilami ciekawie mówi
*posłuchałam wykładu, nie kazania