wyszukałam, że Kasia Sawicka jest pastorem tu: https://pl.wikipedia.org/wiki/Centrum_Chrześcijańskie_„Nowa_Fala” Na jej kanale nie ma jak do tej pory kazań, a odniesienia do Boga pojawiają się sporadycznie, jest za to dużo wiedzy i doświadczenia pedagogicznego. Moim zdaniem mówi bardzo sensownie i znacznie mniej mam tu do "filtrowania" niż na kanałach osób, które wierzą, że nie ważne w co wierzysz i co robisz, to jest ok, bo to twoje życie i twoja prawda.
ps. oczywiście przykre to jest, że nie jest już w KK
@Joannna i tu znowu zależy od konkretnej osoby ( bo myślę, że do mnie poniekąd pijesz) ja filtry na pewne tematy mam ustawione od dawna jeszcze zanim te stały się popularne w Polsce jeśli słucham pastorki, która poucza nas w ważnych życiowych sprawach to czemu mam nie posłuchać kogoś, kto może nie do końca jest po mojej myśli ( dokładnie z tych samych powodów jak w Twojej prawdopodobnie ocenie), jednak mogę się dowiedzieć ciekawych rzeczy o ziołach lub jedzeniu raw rozumiem jednak, ze moze nie podobać Ci się link jaki zamieściłam więc przepraszam
@Agnicha, czy Adam S. to człowiek, z którym pewnie dwadzieścia parę lat temu kawał wspólnoty odszedł od KK i stworzył sektę? Bo jesli to ten sam to też kojarzę sprzed sprzed.
@Prayboy tak da się samemu nauczyć matematyki. Ale nie wiem czy YouTube jest dobrą metodą, ja bym polecił lekturę + "klepanie" zadań do usranej śmierci
Ta Kasia S. jest odpychająca faktycznie. No i jak dla mnie to nic odkrywczego nie mówi. Może dla absolwentów politechniki czy szkół średnich to są rzeczy nowe i ciekawe.
@Monira posłuchaj sobie Karoliny z ciutwiecej, może ona by coś napisała dla Pięknej Dziewczyny? Nie ze wszystkimi jej recenzjami kulturalnymi się zgadzam, ale to dobra dziewczyna, myślę, że mogłaby coś napisać np. o tym jak to jest być blogerką (blog), albo mieć kanał na YT - tu także w kontekście dzielenia się dobrem i wiarą.
Mnie też często drażnią, bo poruszane przez nie tematy są mi znane i żadna nowość, ale jakbym była na początku macierzyństwa lub przed, to bym się zastanowiła, co też one mówią, bo to jest inne od tego co mówi świat. Są protestankami, to mi przeszkadza i mnie smuci. Mam wrażenie, że jedna z nich się wstydzi bycia protestanka, ale to może takie moje wrażenie tylko.
Mnie drażnią wszelkie filmy, które epatują ekshibicjonizmem - chyba o to chodzi. Ale właśnie to się współcześnie najlepiej sprzedaje. Dlatego nie oglądam tego typu vlogów.
A znacie OIę Budzyńską - Panią Swojego Czasu? Poleciła mi dawno temu przyjaciółka.
Ma dwoje dzieci, ale mówi o zarządzaniu czasem tak, że i matki wielodzietne mogą z tego czerpać.
Ola Burzyńska "Pani Swego Czasu" jest niewierząca. Obserwowałam ja swego czasu na instagramie, ale ma dość drazniacy sposób bycia, chociaż pewnie metody zarządzania czasem, godne pochwal
Tutaj wklejamy trochę - na pewno przekaz ok - choć widzę tam gdzieniegdzie Nicka Vujicica, więc nie tylko katolicy. Ale raczej dla młodych. Muszę uzupełnić ten dział.
Ola Burzyńska "Pani Swego Czasu" jest niewierząca. Obserwowałam ja swego czasu na instagramie, ale ma dość drazniacy sposób bycia, chociaż pewnie metody zarządzania czasem, godne pochwal --------------- Mnie też drażni często, ale całokształt na razie na plus. Temat fajny i często mądrze gada. Może nie odkrywczo dla tutejszych kobiet, ale dla młodych kobiet myślę, że ok. Z tym że - znów - słucham jej raz na dwa miesiące.
Komentarz
Na jej kanale nie ma jak do tej pory kazań, a odniesienia do Boga pojawiają się sporadycznie, jest za to dużo wiedzy i doświadczenia pedagogicznego. Moim zdaniem mówi bardzo sensownie i znacznie mniej mam tu do "filtrowania" niż na kanałach osób, które wierzą, że nie ważne w co wierzysz i co robisz, to jest ok, bo to twoje życie i twoja prawda.
ps. oczywiście przykre to jest, że nie jest już w KK
i tu znowu zależy od konkretnej osoby
( bo myślę, że do mnie poniekąd pijesz)
ja filtry na pewne tematy mam ustawione od dawna
jeszcze zanim te stały się popularne w Polsce
jeśli słucham pastorki, która poucza nas w ważnych życiowych sprawach
to czemu mam nie posłuchać kogoś, kto może nie do końca jest po mojej myśli ( dokładnie z tych samych powodów jak w Twojej prawdopodobnie ocenie), jednak mogę się dowiedzieć ciekawych rzeczy o ziołach lub jedzeniu raw
rozumiem jednak, ze moze nie podobać Ci się link jaki zamieściłam
więc przepraszam
tak da się samemu nauczyć matematyki. Ale nie wiem czy YouTube jest dobrą metodą, ja bym polecił lekturę + "klepanie" zadań do usranej śmierci
ale mogę podać parę matematycznych kanałów:
Nie ze wszystkimi jej recenzjami kulturalnymi się zgadzam, ale to dobra dziewczyna, myślę, że mogłaby coś napisać np. o tym jak to jest być blogerką (blog), albo mieć kanał na YT - tu także w kontekście dzielenia się dobrem i wiarą.
linki do kanałów coś sie chyba źle wkleiły, podaję więc nazwy:
Są protestankami, to mi przeszkadza i mnie smuci. Mam wrażenie, że jedna z nich się wstydzi bycia protestanka, ale to może takie moje wrażenie tylko.
No nie jesteś raczej targetem ich filmików i Małgorzata raczej też nie i myślę, że nie macie z tym żadnego problemu
Polećcie waszym zdaniem najfajniejszy odcinek.
Dlatego nie oglądam tego typu vlogów.
A znacie OIę Budzyńską - Panią Swojego Czasu? Poleciła mi dawno temu przyjaciółka.
Ma dwoje dzieci, ale mówi o zarządzaniu czasem tak, że i matki wielodzietne mogą z tego czerpać.
Protestanci
Niewierzacy
Terapeuci też są wg mnie podejrzani
Jest coś ciekawego czy słabo?
Muszę uzupełnić ten dział.
https://pieknadziewczyna.pl/odpowiedzi/
---------------
Mnie też drażni często, ale całokształt na razie na plus. Temat fajny i często mądrze gada. Może nie odkrywczo dla tutejszych kobiet, ale dla młodych kobiet myślę, że ok.
Z tym że - znów - słucham jej raz na dwa miesiące.
Właściwie to jedyny odcinek który obejrzałam od początku do końca