Ciekawe jest to, skąd ta pani zdobywała kompromitujące informacje o sędziach. Wygląda na to, że jest ktoś, kto gromadzi takie dossier. Miejmy nadzieję, że sprawa w sądzie to wyjaśni.
Ciekawe jest to, skąd ta pani zdobywała kompromitujące informacje o sędziach. Wygląda na to, że jest ktoś, kto gromadzi takie dossier. Miejmy nadzieję, że sprawa w sądzie to wyjaśni.
znajac zycie wyjasnianie sprawy zajmie lata a szkoda - im szybciej by byla wyjasniona tym lepiej dla wszystkich
Sama, zostałam ostro shejtowana na Twitterze po moim udziale z Iustitia na Woodstocku... To jest sieć osób mających bezpośredni dostęp do informacji i dokumentów niejawnych. Dymisja wiceministra nic nie załatwia.... A sprawę będzie prowadziła prokuratura, na czele której stoi minister
Oczywiście te wpisy są pełne jadu , przeklaman i insynuacji. Mają na celu zastraszenie i dyskredytacje danego sędziego. Ja od razu zaznaczam, że w tym co o mnie napisano jest bardzo mało faktów. A oświadczenie majątkowe mam jawne i trochę inne, niż mi sugerowano....
Są też screeny korespondencji Emilii z innym pracownikiem ministerstwa, Jakubem Iwan em.... To jest sędzia delegowany do ministerstwa, zaufany Piebiaka który miał być odpowiedzialny za zwalczanie mowy nienawiści...
Rzadko ostatnio tutaj pisze, ostatnio znowu podczytywałam. Sprawa z ŁP mną wyjątkowo wstrząsnęła, a teraz czytam tutaj ze w sumie się nic nie stało, ze to pomówienie tylko jakiejś jednej Pani, nie do końca zwrownowaxinej, ze przecież Piebiak podał się do dymisji i wytoczył powództwo (rzeczywiście szybki jest, ale zawsze był, również jako przewodniczący XIV wydz Gosp w Wwie). Po takiej sprawie ten rząd powinien być całkowicie już skompromitowany. Tzn nie wyobrażam sobie, ze nie może być do tej pory, ale są nieprzekraczalne granice, tak należnej do PZPR w czasie i po stanie wojennym. I Ziobro który się tylko śmieje, któremu włos z głowy nie spadł. A jak sobie pomyśle, ze na naszą. To jest karykatura Państwa, a na pewno państwa praworządnego, to jak PiS zniszczył mocno już wcześniej nadwerężone instytucje państwowe, a szczególnie wymiar sprawiedliwości będzie bardzo trudne do odbudowania. Nadzieja w takich ludziach jak @Monika73, ale (trudno się dziwić) tych odważnych az tak duzo nie ma... ludzie mają kredyty, rodziny (jakby Monika nie miała) boja się wychylać..... i naprawdę fakt, ze sprawę będzie badała prokuratura podległa ministrowi, który za tym wszystkim stał... absurd goni absurd.
Niestety mam dobrą pamięć i pamiętam wyczyny sędziów Tulei czy Łączewskiego, którzy jawnie angażowali się w politykę i zwalczali PiS. Oczywiście nie zapomnę też mojego "ulubieńca", sędziego Żurka, którego mam na oku od czasu, kiedy bronił skrzywdzenia rodziny Bajkowskich. Jedni i drudzy są patologią w środowisku sędziowskim i pracują na brak zaufania do wymiaru sprawiedliwości u 70% Polaków.
To nie są metody ministerstwa. To jest wewnętrzna nawalanka wewnątrz zamkniętego środowiska. Bo przecież Piebiak się z niego wywodzi, był przecież członkiem zarządu SSP Iustitia, które go potem wyrzuciło. Z kolei upublicznienie rozmów jest efektem tego, że Emilia rozwodzi się z mężem, też sędzią.
Ja, przypominam, że zostałam shejtowana przez ten sam zespół osób... I sporo innych sędziów. I naprawdę nikogo nie zastanawia fakt, że obecnie osoby powiązane z ministerstw sprawiedliwości mogą czuć się bezkarnie???
Przecież nie są bezkarne. Piebiak wyleciał w ciągu kilku godzin, następni też wylecą. Możecie nie lubić PiS-u, ale Kaczyński nie ma litości dla takich ludzi.
Gdzie się podziewa elokwentny Pan Ziobro? Nie wiedział o tym, co robił najbliższy współpracownik? To by świadczyło o braku nadzoru i kompetencji. A jeśli wiedział, to czemu dalej jest na stanowisku?
Myśle Maćku, ze podwijasz dyskusje i tyle. Kogoś musieli poświecić, to poświęcili Piebiaka, a ZZ się tylko śmieje. Nie wiedział? Tzn ze jest bardzo nieudolnym szefem, ale myśle, ze nawet zagorzali zwolennicy wiedza ze tak nie było. Zreszta jak wiedza i zdają sibie sprawę z wielu innych rzeczy, ale cel uświęca środki. Dokopanie sędzia, zawłaszczenie całego wymiaru sprawiedliwości, jest celem nadrzędnym, no i przecież..... za PO... i to już wszytko tłumaczy. Można rozwalić w pył każdą instytucje państwowa, bo przecież za PO... ze ta narracja się jeszcze trzyma...
Ale ja w ogóle tego Piebiaka nie bronię. Uważam, że niezależnie od kompetencji zawodowych wykazał się niskimi kwalifikacjami moralnymi. Na pewno na jego miejsce znajdzie się lepsza osoba.
Poza tym pomyślcie, kogo możecie mieć jako alternatywę dla PiS-u. Platformę, która pozwoliła ukraść 200 miliardów VAT-u i w której wszyscy aferzyści byli kryci a nawet awansowani? Lewicę oszalałą na punkcie walki z Kościołem? A może Kukiza z PSL-em?
Przecież napisałem, że słusznie go wyrzucili z rządu.
Bardzo podobało mi się załatwienie sprawy Kuchcińskiego. Niezależnie od dymisji tworzy się regulacje, które pozwolą eliminować takie nadużycia w przyszłości. Jakoś wcześniej nikomu się nie chciało tego zrobić, bo wszystkie partie korzystały na możliwości wożenia krewnych i znajomych rządowymi samolotami.
Przecież napisałem, że słusznie go wyrzucili z rządu.
Bardzo podobało mi się załatwienie sprawy Kuchcińskiego. Niezależnie od dymisji tworzy się regulacje, które pozwolą eliminować takie nadużycia w przyszłości. Jakoś wcześniej nikomu się nie chciało tego zrobić, bo wszystkie partie korzystały na możliwości wożenia krewnych i znajomych rządowymi samolotami.
Ale nie w ramach instrukcji HEAD.
I szkoda, że trzeba było aż regulacji, by politycy ,,lepszej zmiany,, nie robili rzeczy, które są bardzo wątpliwe moralnie.
Komentarz
I szkoda, że trzeba było aż regulacji, by politycy ,,lepszej zmiany,, nie robili rzeczy, które są bardzo wątpliwe moralnie.