Przerażajace... skojarzenie mam z jeszcze dawniejszymi czasami, uniwersytety, ośrodki kultury, były już takie pomysły. Potem ludzie piszą rozprawy doktorskie, jak to możliwe ze jeden z drugim totalitaryzm się narodził....
Przerażajace... skojarzenie mam z jeszcze dawniejszymi czasami, uniwersytety, ośrodki kultury, były już takie pomysły. Potem ludzie piszą rozprawy doktorskie, jak to możliwe ze jeden z drugim totalitaryzm się narodził....
odwracasz wektory otóż właśnie uniwersytety i ośrodki kultury są opanowana przez lewicową - a więc totalitarną i antywolnościową ideologię. Nigdy stamtąd nie odeszła - właśnie tam jest nadal obecny duchowy totalitaryzm.
odwracasz wektory otóż właśnie uniwersytety i ośrodki kultury są opanowana przez lewicową - a więc totalitarną i antywolnościową ideologię. Nigdy stamtąd nie odeszła - właśnie tam jest nadal obecny duchowy totalitaryzm.
Ależ trudno, żeby odeszła, skoro w wychwalanym przez Was rządzie i mediach są jej przedstawiciele i maja się bardzo dobrze.
Czyli PiS działa na rzecz ubeków? Bardzo ciekawa teoria.
Nie wiem, czy działa. W każdym razie w gronie PIS i TVP PIS jest sporo jej reprezentantów. Oczywiście, nawróconych i dzielnie wspierających obecną dobrą zmianę, tak jak niegdyś system komunistyczny.
Czemu zatem wypominasz obecność tych nawróconych, skoro w PO i lewicy jest ich dużo więcej i na dodatek aktywnie działają na rzecz utrzymania starego porządku? Jakie znaczenie ma, co robił Piotrowicz 30 lat temu, skoro teraz przeszedł na nasze pozycje?
Czemu zatem wypominasz obecność tych nawróconych, skoro w PO i lewicy jest ich dużo więcej i na dodatek aktywnie działają na rzecz utrzymania starego porządku? Jakie znaczenie ma, co robił Piotrowicz 30 lat temu, skoro teraz przeszedł na nasze pozycje?
A skąd wiesz, że przeszedł? Czy można wierzyć wielokrotnemu kłamcy i oportuniście? Ja nie wymagam oczyszczenia w PO i SLD, bo oni akurat nigdy tego nie obiecywali, w przeciwieństwie do PIS.
Sprawdź jak głosował w kwestii odebrania ubekom wysokich emerytur, albo w innych sprawach, krytycznych dla tego środowiska.
Swoją droga to zdumiewające podejście, że zwalczasz PiS ze wszystkich sił, czyli działasz na korzyść PO i lewicy. Masz pretensje, że PiS za mało zwalcza postkomunistów, choć sama ich jednocześnie wspierasz. Gdzie tu logika?
Sprawdź jak głosował w kwestii odebrania ubekom wysokich emerytur, albo w innych sprawach, krytycznych dla tego środowiska.
Swoją droga to zdumiewające podejście, że zwalczasz PiS ze wszystkich sił, czyli działasz na korzyść PO i lewicy. Masz pretensje, że PiS za mało zwalcza postkomunistów, choć sama ich jednocześnie wspierasz. Gdzie tu logika?
W którym momencie wspieram postkomunistów? Proszę o cytat.
Zwalczając PiS wspierasz lewicę. Popatrz na sondaże, to zobaczysz, że to oczywiste.
Nie zgadzam się z tym stwierdzeniem. Nie zgadzając się na łajdactwa, oszustwa, oportunizm i postkomunistów oraz gości ,,którym się należy'' w obecnym rządzie, nie wspieram przy tym lewicy, na którą nigdy w życiu nie głosowałam.
Nie, nie odwracam. Postkomuna, ubecy itp, do tego wrzucani są wszyscy, którzy nie zgadzają się z obecna władza, pod przykrywka uzdrawiania, oczyszcza się środowisko z niewygodnych ludzi, stara totalitarna i sprawdzona metoda. A maluczkich karmi się jakimiś pojedynczymi przypadkami. Oni, inni, tamci, ci kiedyś konkretne osoby umoczone w poprzedni system, a teraz już całe środowisko które trzeba zaorać, bo istnieje w nim „duch” postkomuny.... no i oczywiście ci wstrętni geje, którzy czmychają na nasze dzieci, kolejny wróg, inny, zły... dzięki któremu można dzielić i rządzić i ewentualnie obwinić za swoje niepowodzenia.... przecież to wszystko już było....
Już nie. Kiedyś bronili. Generalnie wszyscy mają jedną cechę wspólną - umiejętność przypodobania się aktualnej władzy i zbieranie profitów z tego wynikających.
Wiesz, przez osiem lat władzy PO byli regularnie gnojeni. Ponieważ to przetrzymali, dziś mają coś do powiedzenia. Przykre, że tak się uprzedzasz do ludzi.
Ktoś tu wcześniej zadał pytanie krytykującym Pis na kogo w takim razie będą głosować. Możecie odpowiedzieć? Autentycznie ciekawi mnie na kogo głosuje katolik nieznoszący obecnej władzy. Wszyscy na Konfederację? A może Kukiz? Tylko tu problem się zrobił ostatnio, bo Psl głosował i za aborcją i za in vitro. A może nie głosujecie wcale?
Wiesz, przez osiem lat władzy PO byli regularnie gnojeni. Ponieważ to przetrzymali, dziś mają coś do powiedzenia. Przykre, że tak się uprzedzasz do ludzi.
Ktoś tu wcześniej zadał pytanie krytykującym Pis na kogo w takim razie będą głosować. Możecie odpowiedzieć? Autentycznie ciekawi mnie na kogo głosuje katolik nieznoszący obecnej władzy. Wszyscy na Konfederację? A może Kukiz? Tylko tu problem się zrobił ostatnio, bo Psl głosował i za aborcją i za in vitro. A może nie głosujecie wcale?
Czyżbyś chciała zasugerować, że katolik musi głosować na PIS?
Wybory będą plebiscytem za albo przeciwko PiS. Każdy może ocenić, czy bliżej mu do Kaczyńskiego, czy do koalicji Schetyny, Biedronia, Kosiniaka i Kukiza.
Komentarz
otóż właśnie uniwersytety i ośrodki kultury są opanowana przez lewicową - a więc totalitarną i antywolnościową ideologię. Nigdy stamtąd nie odeszła - właśnie tam jest nadal obecny duchowy totalitaryzm.
Inna sprawa, że Twoja retoryka i zarzuty wprost nawiązują do tego, co mówią lewicowe media. Mówisz językiem Schetyny, Gasiuk-Pihowicz i Czarzastego.
A tymczasem kolejny sędzia szykuje się do odlotu, tym razem mąż Emilii.
https://www.tvp.info/44045557/rzecznik-krs-taka-dzialalnosc-zasluguje-na-najwyzsze-potepienie