Obawiam się że do przepraszania nie będzie dużej kolejki. Ludzie mają słabą pamięć i zapominają swoje wypowiedzi. Grunt, że wtedy wydawało im się że mają rację. Sumienie czyste i można pomawiać następnych.
Obawiam się że do przepraszania nie będzie dużej kolejki. Ludzie mają słabą pamięć i zapominają swoje wypowiedzi. Grunt, że wtedy wydawało im się że mają rację. Sumienie czyste i można pomawiać następnych.
Jak mawiał Lenin, kłamstwo powtórzone 1000 razy staje się prawdą. I na tym narracja totalnej opozycji się opiera. Zresztą są ideologicznymi spadkobiercami wodza.
Czyli według Ciebie dziennikarz ma prawo oskarżyć kogokolwiek o cokolwiek i nie musi posiadać wystarczających dowodów do tego?
Przypomina mi się oburzenie środowisk żydowskich na proces "historyków" którzy przypisali zbrodnie niewinnemu człowiekowi, bo nosił podobne nazwisko co przestępca. Wtedy też konkluzja była, że córka poszkodowanego nie może domagać się obrony dobrego imienia, bo ogranicza to "badania historyczne".
Czyli według Ciebie dziennikarz ma prawo oskarżyć kogokolwiek o cokolwiek i nie musi posiadać wystarczających dowodów do tego?
[...]
No skąd. Oczywiscie, ze musi mieć dowody. W tym wypadku miał-tyle, ze sąd uznał, że one mogą byc zmanipulowane, jednak nie było szans, by to stwierdzić, bo prokuratura odmówiła przekazania materiałów w tej sprawie...ciekawe, prawda? Oczywiście, to na dziennikarzu ciąży obowiązek udowodnienia, ale w takich okolicznościach nie miał nawet szans na to.
Zdaniem sądu zrzuty ekranu rzekomych rozmów z WhatsApp publikowane
w mediach nie ma jakiejkolwiek wartości dowodowej. Oskarżona nie
wykazała rzetelności, która byłaby wymagana dla dziennikarzy.
Trochę jest różnica miedzy dowodami które "mogą być zmanipulowane", a przedstawieniem jedynie screenów z WhatsAppa które każdy może sobie spreparować i same w sobie są śmieciem.
Większe wrażenie robi na mnie dziś sprawa ministra Mejzy, wyłudzania pieniędzy osnrodzin śmiertelnie, nieuleczalnie chorych dzieci i robienia biznesu na nadziei
Większe wrażenie robi na mnie dziś sprawa ministra Mejzy, wyłudzania pieniędzy osnrodzin śmiertelnie, nieuleczalnie chorych dzieci i robienia biznesu na nadziei
naprawdę? ważniejszy drobny aferzysta od psucia sądownictwa przez media?
Taaa, odwrócmy kota ogonem jak nie mamy argumentów haha. A z Mejzą będzie jak z Banasiem. GW go nei lubi bo wynajmuje kamienicę. No to PiS się mu dobrał do dupy. To wtedy Banaś się mści na PiS wykorzystując bezczelnie swoje stanowisko. Banaś się nagle robi bohaterem opozycji turlająca emota.
Zastanawiam się kiedy @kociara będziesz piała peany na cześć tego Mejzy.... Pewnie jak ujawni "niewygodne fakty", bo przecież nei pomówienia.
Drobny aferzysta jest ministrem. Nie odwracam kota ogonem, po prostu czekam na apelacje. Fakt, mozna przewidzieć jaki bedzie wyrok.
Cóż , mozna wierzyć że to kastabo tak wygodniej nie widzieć, jakie morale mają niektorzy z rządzących
@Malia Sama mozes poczytać o tym interesie. Ja w temacie np nowotworów dzieci, innych nieuleczalnych trochę siedzę. Tu akurat nie potrzebne zadne skriny. Wszystko jest dostępne do sprawdzenia samodzielnie. Peany? W zyciu. Arogant, cynik, cwaniak. Zeby mial do końca zycia staruszki przez ulicę przeprowadzać zdania nie zmienię.
Na wyjaśnienie nie licze. Czy ktos wyjaśnił sprawy maseczek czy respiratorow???? No właśnie. Tego tez nikt nie wyjaśni, bo ta persona jest rządzacym poyrzebna. A sprawę Banasia chyba słabo pamietasz, w zasadzie kolejność zdarzeń. Doczytaj jeszcze gierki pisu z Dziubą
Najpierw ścigano sędziów, którzy głośno mówili o lamaniu praw i konstytucji. Pod pozorem, że sedzia nie może publicznie zajmowac stanowiska tzw politycznego. Sedzia Pawłowicz ma to w 4literach od samego początku.. A teraz to... To jest ok???
Najpierw ścigano sędziów, którzy głośno mówili o lamaniu praw i konstytucji. Pod pozorem, że sedzia nie może publicznie zajmowac stanowiska tzw politycznego. Sedzia Pawłowicz ma to w 4literach od samego początku.. A teraz to... To jest ok???
Komentarz
http://rzecznik.gov.pl/wp-content/uploads/2019/08/Komunikat-Waldemar-Z-Olimpia-BM.pdf
Kupili,nie kupili?
Inwigilują czy nie?
https://wpolityce.pl/polityka/575405-kompromitacja-autorow-afery-hejterskiej-siedlecka-skazana
Wpolityce nie pokusilo się o napisanie szerzej o calej sprawie.
Tu znacznie wiecej. Proszę, to moze posluzyc za komentarz
https://oko.press/ewa-siedlecka-skazana-za-pisanie-o-aferze-hejterskiej-wyjasniamy-dlaczego-to-grozne-dla-prasy/
Jest jeszcze apelacja
No skąd.
Oczywiscie, ze musi mieć dowody.
W tym wypadku miał-tyle, ze sąd uznał, że one mogą byc zmanipulowane, jednak nie było szans, by to stwierdzić, bo prokuratura odmówiła przekazania materiałów w tej sprawie...ciekawe, prawda?
Oczywiście, to na dziennikarzu ciąży obowiązek udowodnienia, ale w takich okolicznościach nie miał nawet szans na to.
https://wpolityce.pl/polityka/576168-ujawniamy-kompromitujace-zeznania-siedleckiej
ważniejszy drobny aferzysta od psucia sądownictwa przez media?
A z Mejzą będzie jak z Banasiem. GW go nei lubi bo wynajmuje kamienicę. No to PiS się mu dobrał do dupy. To wtedy Banaś się mści na PiS wykorzystując bezczelnie swoje stanowisko. Banaś się nagle robi bohaterem opozycji turlająca emota.
Zastanawiam się kiedy @kociara będziesz piała peany na cześć tego Mejzy.... Pewnie jak ujawni "niewygodne fakty", bo przecież nei pomówienia.
Nie odwracam kota ogonem, po prostu czekam na apelacje.
Fakt, mozna przewidzieć jaki bedzie wyrok.
Cóż , mozna wierzyć że to kastabo tak wygodniej nie widzieć, jakie morale mają niektorzy z rządzących
@Malia
Sama mozes poczytać o tym interesie.
Ja w temacie np nowotworów dzieci, innych nieuleczalnych trochę siedzę.
Tu akurat nie potrzebne zadne skriny. Wszystko jest dostępne do sprawdzenia samodzielnie.
Peany? W zyciu. Arogant, cynik, cwaniak. Zeby mial do końca zycia staruszki przez ulicę przeprowadzać zdania nie zmienię.
Na wyjaśnienie nie licze.
Czy ktos wyjaśnił sprawy maseczek czy respiratorow???? No właśnie. Tego tez nikt nie wyjaśni, bo ta persona jest rządzacym poyrzebna.
A sprawę Banasia chyba słabo pamietasz, w zasadzie kolejność zdarzeń.
Doczytaj jeszcze gierki pisu z Dziubą
Ja to wiem.
Najpierw ścigano sędziów, którzy głośno mówili o lamaniu praw i konstytucji. Pod pozorem, że sedzia nie może publicznie zajmowac stanowiska tzw politycznego.
Sedzia Pawłowicz ma to w 4literach od samego początku.. A teraz to...
To jest ok???
https://wiadomosci.wp.pl/pawlowicz-ma-orzekac-ws-fundacji-o-rydzyka-publicznie-zapewnila-ze-popiera-dzialania-redemptorysty-z-torunia-6711074996488800a
z mojego punktu widzenia,
jest to mozolne wybijanie się na niepodległość
Kolejny smaczek
https://www.google.com/amp/s/www.polsatnews.pl/wiadomosc-amp/2021-11-26/pegasus/
Chodzi o to, czemu nie sprzeda.
Nam i Węgrom...
A jednak chcielismy przeca to mieć...