Trudno mi uwierzyć, że tylu ludzi zagłosowało na takie nic jak Trzecia Droga. PO -rozumiem, Lewica też, ale na taki duet impotentów jak Hołownia i Kosiniak?
Nie rozumiesz. Pis jest na pierwszym miejscu, ale wygląda na to że nawet gdyby dogadali się z Konfą (która ma b. słaby wynik) to będą mieli mniej głosów niz cała opozycja. Nie będą w stanie stworzyć rządu.
Trudno mi uwierzyć, że tylu ludzi zagłosowało na takie nic jak Trzecia Droga. PO -rozumiem, Lewica też, ale na taki duet impotentów jak Hołownia i Kosiniak?
przecież o.to chodzi aby rządzili nami ludzie słabi, o to chodziło.
To jest dokładnie opisane w prawie. W pierwszej kolejności prezydent powierza misję stworzenia rządu partii, która uzyskała najlepszy wynik, jeżeli jej się to nie uda to kolejnej czyli jak najbardziej opozycja może.
Dla dobra demokracji uważam że dobrze jest, że PiS będzie miał trudniej. Trzecia samodzielna kadencja spowodowałaby gnicie tej partii. Sądzę że konfederacja jest mocno niedoszacowana w exit poll.
Komentarz
Nie rozumiesz. Pis jest na pierwszym miejscu, ale wygląda na to że nawet gdyby dogadali się z Konfą (która ma b. słaby wynik) to będą mieli mniej głosów niz cała opozycja. Nie będą w stanie stworzyć rządu.
Czuję,że PiSowi urośnie jeszcze a opozycji spadnie
Super