Ja co prawda odpowiedzi nie dostałam, ale pomidory już w piecu, więc niech się dzieje. Dowiem się za parę miesięcy. Jeszcze mnie tylko wątpliwość trzyma, czy pasteryzować te wszystkie warzywa dwa razy, trzeba, czy nie trzeba? Nie bardzo kumam o co chodzi z zabijaniem czegoś o czym pisała @Cart&Pud
Nie pomogę,ale podbiję. Nigdy nie pasteryzowałam przecieru pomidorowego. Wlewałam wrzątek do wyparzonych słoików i stawiałam je do góry dnem. Żaden nigdy się nie zepsuł.
Komentarz
Moj stary wątek
Przeciery z poczatku wpisów się udały
Jeszcze mnie tylko wątpliwość trzyma, czy pasteryzować te wszystkie warzywa dwa razy, trzeba, czy nie trzeba?
Nie bardzo kumam o co chodzi z zabijaniem czegoś o czym pisała @Cart&Pud
Nigdy nie pasteryzowałam przecieru pomidorowego. Wlewałam wrzątek do wyparzonych słoików i stawiałam je do góry dnem. Żaden nigdy się nie zepsuł.
psuły mi się niektóre, ale ja mam problem z wieczkami