Heca heca koło pieca ciele mnie pobodło Matula mnie smarowali ale nie pomogło. Jakem służył u kowola uczyłem się dymać Kowol wyłóż na kowolkę a jo musioł trzymać.
Skład parówki: emulsja 70-80% tj. skóry drobiowe i wieprzowe resztki białkowe nieprzydatne do produkcji i handlowo, tłuszcz, czasami również MOM -mięso oddzielone mechanicznie. Mięsa drobiowego lub wieprzowego klasyII jest ok 20-30%, przyprawy (niżej przykład). Produkt homogenny, wysokowydajny. Duże znaczenie ma też cena. W tych najtańszych udział % emulsji jest jeszcze większy. Nie polecam kupowania parówek- nawet cielęcych.
A niżej receptura parówki luksusowej:
Np. Sokołów - Trochę najtańszego mięsa + utrwalacze + polepszacze + "stabilizatory smaku" - słowem substytut chemiczny.
Producent: Culineo - Sokołów Opis: Kiełbasa homogenizowana, wędzona, parzona. Skład: mięso wieprzowe 47%, woda, tłuszcz wieprzowy, skórki wieprzowe, mięso oddzielone mechanicznie wieprzowe, błonnik spożywczy z bambusa, skrobia ziemniaczana, sól, przyprawy, stabilizatory: E450 iii v, E451 i ii, E331, białko sojowe, wzmacniacz smaku E621, cukry, syrop skrobiowy, przeciwutleniacze: E316, E325, substancja konserwująca E250.
Z parówką z czasów komuny to poza nazwą nie ma nic wspólnego.
Jest to produkt niezdrowy niebezpieczny w żywieniu, zwłaszcza małych dzieci...
Komentarz
Gińcie roztocza.:ie:
Teraz już sama nie wiem, czy moja dygresja nie powinna się raczej znaleźć w dyskusji o karze śmierci.:gh:
Co do tematu głównego, to w dalszym ciągu się nie zgadzam.
Mam nadzieję, że przyjdzie wieczorem i wniesie do dyskusji nowy powiew.:bigsmile:
Matula mnie smarowali ale nie pomogło.
Jakem służył u kowola uczyłem się dymać
Kowol wyłóż na kowolkę a jo musioł trzymać.
Hej!
Skład parówki: emulsja 70-80% tj. skóry drobiowe i wieprzowe resztki białkowe nieprzydatne do produkcji i handlowo, tłuszcz, czasami również MOM -mięso oddzielone mechanicznie. Mięsa drobiowego lub wieprzowego klasyII jest ok 20-30%, przyprawy (niżej przykład). Produkt homogenny, wysokowydajny. Duże znaczenie ma też cena. W tych najtańszych udział % emulsji jest jeszcze większy. Nie polecam kupowania parówek- nawet cielęcych.
A niżej receptura parówki luksusowej:
Np. Sokołów - Trochę najtańszego mięsa + utrwalacze + polepszacze + "stabilizatory smaku" - słowem substytut chemiczny.
Producent: Culineo - Sokołów Opis: Kiełbasa homogenizowana, wędzona, parzona. Skład: mięso wieprzowe 47%, woda, tłuszcz wieprzowy, skórki wieprzowe, mięso oddzielone mechanicznie wieprzowe, błonnik spożywczy z bambusa, skrobia ziemniaczana, sól, przyprawy, stabilizatory: E450 iii v, E451 i ii, E331, białko sojowe, wzmacniacz smaku E621, cukry, syrop skrobiowy, przeciwutleniacze: E316, E325, substancja konserwująca E250.
Z parówką z czasów komuny to poza nazwą nie ma nic wspólnego.
Jest to produkt niezdrowy niebezpieczny w żywieniu, zwłaszcza małych dzieci...
Poszli za stodołę, łotworzyli biuro, hej!
Tyle powiem
To ja przepraszam. :shamed: