jeśli ktoś jak ja nie został zbytnio wzrostem obdarowany i musi skracać spodnie i... nie lubi, że szew na skróconej nogawce różni się od reszty gaci
Koniecznie muszę pokazać mojej Mamie, bo ta namiętnie ciacha nogawki i obszywa ( dlatego zawsze chodzę w przydługich gaciach, ale teraz powinno się to zmienić )
mama_asia - w temacie zabawek i gadżetów polecam takie Tildowe: np tutaj https://picasaweb.google.com/106575970215628816850 . Mi takie ładne nie wychodzą, ale córeczka i tak jest zakochana w hendmejdowym króliczku czy ślimaku I polecam forum "Szycie po godzinach"
jesli chodzi o ten sposob "oryginalnego" skracania dżinsów - mi tak ostatnio zrobiono i mi się to nie widzi za bardzo, szczerze mówiąc.. Gorzej się prasuje, sam dół jest sztywniejszy i nie do końca "prosty" - nieco wywyja się jakby na zewnątrz, odstaje trochę. Może to "zła" ręka krawcowej, może jej nie wyszło, nie wiem ale jutro idę do niej dać "nieoryginalnie" do krócenia 4 zaległych par - dość podwijania !
A tu, za innym moim ulubionym blogiem - Igielnia (pod linkiem ukryłam stronę z wykrojem na tildę) - króliki i tilda. Tilda to jest mozół nad mozoły:), za to króliki wciągają, bo potem chce się im co rusz szyć jakieś fajne nowe ubranko
Ta królicza para akurat w sukienkach pożyczonych od wełnianych lalek, dziergane przez babcię.
Po uszyciu jednej takiej lali zrozumiałam, dlaczego Angielki ozdabiają nimi salony, ustawiając po gablotach na specjalnych stojakach po włożonej pracy muszę bardzo walczyć z próżnością, patrząc jak dzieci "znęcają się" nad tym misternym dziełem. Ale obejrzyj koniecznie w necie tildy - to są cacuszka!
Komentarz
I teraz mam wielki dżinsy, które nie toną moich kostek w tkaninie.
I polecam forum "Szycie po godzinach"
śpioszek
Króliczek w locie
Woreczek (z decoupage na tkaninie), robiłam całą serię do kuchni
I nasz hicior - wąż, który powstał ze starych rajstop, takich z których przez dziury zaczęły wychodzić paluchy
k.
Ta królicza para akurat w sukienkach pożyczonych od wełnianych lalek, dziergane przez babcię.
http://www.vanessachristenson.com/2010/05/guest-blogger-tutorial-allison-of-cluck.html