Myślę, że najprościej byłoby zmienić intencje co miesiąc, jak w "zwykłych" Różach. Mnie by to pasowało, a jak Wam?
Czyli każdy następną w kolejności, ja np. miałabym Zesłanie Ducha Świętego itd...
Tak, skoro rozpoczynamy pierwszego, to i pierwszego kolejnego miesiąca zmiana. Najprościej chyba zapamiętać kolejna tajemnicę i dzień zmiany. :bigsmile:
jako zelator z ponad 2letnim stażem potwierdzam, że tylko 1 radosna jest poprzedzana Wierzę, Ojcze Nasz i 3 x Zdrowaś:) reszta jedzie swoją dzisiątkę. No i zmieniamy co miesiąć na następną w kolejności: z 2 radosnej na 3 radosną itd.
[cite] AgaMaria:[/cite]Kresowianko dzięki za pomysł i za zmobilizowanie osób z forum. Wierzę, że nas to zjednoczy, a modlitwy nie pozostaną bez odpowiedzi :bigsmile:
AgoMario - pomysł nie mój To Anieszka, Katia i DOEtata zapoczątkowali to. Ja tylko "przywłaszczyłam" sobie organizowanie Róży od strony formalnej
Też się bardzo cieszę i też jestem pewna, że zjednoczy nas to
DOEtata - a jak!
Myślę, że jeżeli będzie więcej chętnych niż tajemnic, to spokojnie, dopóki nie uzbiera się druga Róża, dwie osoby będą mogły odmawiać jedną tajemnicę.. Choć nie wiem jak to działa w "tradycyjnych" Różach...
Komentarz
Czyli każdy następną w kolejności, ja np. miałabym Zesłanie Ducha Świętego itd...
i jeszcze ten co ma pierwszą - mówi modlitwy wstępne
oo dobry pomysł!
Czyli Kresowianko jesteś naszą zelatorką
ale jak chcecie
To jak?:bigsmile:
Taja - ja tylko tworzę grafik - potem "samo się potoczy"
- Agusia odmawia modlitwy początkowe
- AgaMaria "Pod Twoją Obronę" w intencjach Ojca Świętego
pasuje Drogie Panie Agnieszki?
AgoMario - pomysł nie mój To Anieszka, Katia i DOEtata zapoczątkowali to. Ja tylko "przywłaszczyłam" sobie organizowanie Róży od strony formalnej
Też się bardzo cieszę i też jestem pewna, że zjednoczy nas to
DOEtata - a jak!
Myślę, że jeżeli będzie więcej chętnych niż tajemnic, to spokojnie, dopóki nie uzbiera się druga Róża, dwie osoby będą mogły odmawiać jedną tajemnicę.. Choć nie wiem jak to działa w "tradycyjnych" Różach...
@Olesiu - tak:) zebraliśmy się! :cheer: