podbijam trochę wyżej i zapraszam niezdecydowanych! Szczegóły w 123 poście!
I taka refleksja - co myślicie o określeniu ram czasowych Róży, to znaczy każdy wyznaczyłby sobie swój własny koniec pierwszego etapu, na przykład za rok, do wakacji, dożywotnio. Oczywiście z możliwością przerwania, gdyby pojawiły się problemy. Chodzi o to, że chyba łatwiej jest zmobilizować się, jeżeli widać wyraźnie na co (i na ile) się decydujemy...
To pewnie dobry pomysł.
Choć ja przyznaję, że jakoś tak czuję obowiązek nieustannego trwania na modlitwie za Ojczyznę, czy jest źle, czy będzie dobrze...
Po prostu obowiązek...
Jestem już w jednej róży. Forumowa za Ojczyznę jest moją drugą różą. W obu chcę być "dożywotnio". Gdyby coś się miało zmienić dam znać, ale prędzej zrezygnuję z tamtej róży niż z tej za Ojczyznę.
Odsyłam zainteresowanych do pierwszego postu - tam jest spis tajemnic i przydział:)
Roseo - jest wolne Zwiastowanie - dopisuję Ciebie! Jako, że będziesz rozpoczynała cały różaniec, przypadają Ci też modlitwy początkowe, ok?
Odrobinko - wybierz sobie z pierwszego postu, odmów która jest wolna (gdzie jest tylko jedna osoba) - i daj znać, żebym Cię wpisała
MAFJo - Rosea była pierwsza ale jeżeli nie masz nic przeciwko, to w listopadzie mogę Cię przypisać do Ukoronowania Maryi na Królową Nieba i Ziemi, tak, że w grudniu będziesz odmawiać Zwiastowanie. Co Ty na to? Tylko uwaga - jeżeli się zdecydujesz na V chwalebną, to odmawiasz też "Pod Twoją Obronę", jako że kończysz różaniec
Kresowianko, wpisz mnie do 2 róży, tajemnica, jaka jest wolna, w końcu jak wytrzymamy, to dojdziemy do każdej. Proszę o informację, bo chcę niedługo iść spać, a rozumiem, że dziś rozpoczęcie.
Komentarz
I taka refleksja - co myślicie o określeniu ram czasowych Róży, to znaczy każdy wyznaczyłby sobie swój własny koniec pierwszego etapu, na przykład za rok, do wakacji, dożywotnio. Oczywiście z możliwością przerwania, gdyby pojawiły się problemy. Chodzi o to, że chyba łatwiej jest zmobilizować się, jeżeli widać wyraźnie na co (i na ile) się decydujemy...
Choć ja przyznaję, że jakoś tak czuję obowiązek nieustannego trwania na modlitwie za Ojczyznę, czy jest źle, czy będzie dobrze...
Po prostu obowiązek...
Ja bym się nieśmiało (-Ty, nieśmiało?!?- skomentowała Namorowa) zgłosił.
A Namorowa jaką tajemnicę chce?
Jakby Zwiastowanie było jeszcze wolne...
Roseo - jest wolne Zwiastowanie - dopisuję Ciebie! Jako, że będziesz rozpoczynała cały różaniec, przypadają Ci też modlitwy początkowe, ok?
Odrobinko - wybierz sobie z pierwszego postu, odmów która jest wolna (gdzie jest tylko jedna osoba) - i daj znać, żebym Cię wpisała
MAFJo - Rosea była pierwsza ale jeżeli nie masz nic przeciwko, to w listopadzie mogę Cię przypisać do Ukoronowania Maryi na Królową Nieba i Ziemi, tak, że w grudniu będziesz odmawiać Zwiastowanie. Co Ty na to? Tylko uwaga - jeżeli się zdecydujesz na V chwalebną, to odmawiasz też "Pod Twoją Obronę", jako że kończysz różaniec
Otrzymujesz "Ofiarowanie Pana Jezusa w Świątyni Jerozolimskiej"
:bigsmile:
i zachęcam do przeczytania postu 123 --> a w skrócie - rozpoczynamy Ślubami Jasnogórskimi:)
jak kto chce (post 159.)
Super!
"Odnalezienie w świątyni"
Sześciu, bo Odrobinka się jeszcze nie zadeklarowała, którą tajemnicę wybiera