tak o Poznaniu wiem... ale za daleko, chyba przyjdzie mi samej robić katechizację skoro w Wwie nic nie ma. Macie jakieś materiałydo takiej katechizacji do polecenia (o książce ks Węcławskiego wiem od Sylwi1974) a coś jeszcze?
Maciek ma pewnie na myśli korespondencyjny katechizm z Garncarskiej, będący w istocie bdb. materiałem przygotowującym. Ja mam tradycyjnie zagwozdkę "gdzie posłać do I Komunii", zupełnie jak z Chrztami.
@Marcelina, tez mamy te zagwozdke. I to bardzo... Tzn. tu na miejscu w sumie alternatywy nie mamy, ale rodzina bardzo naciska na urzadzanie wszystkiego w PL.
@Maciek, podeslesz mi tez te materialy? A, i bede w piatek rozmawiala z ksiedzem w wiadomej sprawie (no chyba ze bym nie byla w stanie zdrowotnie podjechac, ale nie przewiduje naglego kalectwa)
@Maciek, czy ja też mogę poprosić o materiały do przygotowania do I Komunii Św.? Bardzo będę wdzięczna. Dopiero zaczęłam się interesować tematem, ale moja 6 letnia córa od dawna popłakuje w kościele - tak bardzo chce iść z nami do Komunii, więc zamierzam zrobić rozeznanie w parafii i zacząć ją przygotowywać.
Poproszę łopatologicznie czy mój proboszcz musi się zgodzić na Wczesną Komunię w innej parafii? Proboszcz jest przeciwny i mówi, że to pycha @-) a jest uparty i argumentów nie słucha. Moja 6-latka tak chce przyjmować Pana Jezusa, że nie potrafię poddać się łatwo, z drugiej strony nie chcę po trupach ....
Poproszę łopatologicznie czy mój proboszcz musi się zgodzić na Wczesną Komunię w innej parafii? Proboszcz jest przeciwny i mówi, że to pycha @-) a jest uparty i argumentów nie słucha
Spytaj proboszcza, czy uważa, iż bł JPII zgrzeszył pychą. bo sam był dzieckiemwczesnokomunijnym i opcję wczesnej I KŚ popierał.
Komentarz
Ja mam tradycyjnie zagwozdkę "gdzie posłać do I Komunii", zupełnie jak z Chrztami.
Spytaj swojego proboszcza ,czy za dwa tygodnie (lub w innym terminie) wyspowiadał by Twoje dziecko
http://www.piusx.org.pl/kurs-katechetyczny