Cztery większe marchewki zetrzeć na grubych oczkach i podsmażyć na oleju, aż zmiekna (w przepisie jest żeby dodać półtorej łyżeczki vegety, ja nie używam więc dałam sól i pieprz) . Ochlodzic. 30 dag słonecznika podprazyc. Dwa ogórki szklarniowe pokroić w kostkę. Marchew + słonecznik + ogórki + puszka kukurydzy wymieszać, dodać 4lyzki majonezu i ok 3 ząbki czosnku. Doprawic solą, pieprzem, odrobina cukru i sokiem z połowy cytryny. Sałatka pyszna i wg mnie i wg gości na kilku niezależnych imprezach
Potrzebuję przepis na sałatkę z makaronu ryżowego (tego długiego), robiłam tylko raz po jednym weselu z pamięci i teraz nie pamiętam co tam jeszcze było. Macie może coś sprawdzonego? Zdaje się, że była też z brokułem. W necie widziałam też z kukurydzą i ananasem, tylko trzeba było jeszcze jajko dodać a to mi już nie pasuje. Poratujecie?
Ktoś coś z surimi poleci? M nakupił trochę ajakos w czystej postaci nam nie wchodzi.. kiedyś jadłam gdzieś jakaś z kukurydza i ogórkiem.. ale nie pamietam co jeszcze
Cztery większe marchewki zetrzeć na grubych oczkach i podsmażyć na oleju, aż zmiekna (w przepisie jest żeby dodać półtorej łyżeczki vegety, ja nie używam więc dałam sól i pieprz) . Ochlodzic. 30 dag słonecznika podprazyc. Dwa ogórki szklarniowe pokroić w kostkę. Marchew + słonecznik + ogórki + puszka kukurydzy wymieszać, dodać 4lyzki majonezu i ok 3 ząbki czosnku. Doprawic solą, pieprzem, odrobina cukru i sokiem z połowy cytryny. Sałatka pyszna i wg mnie i wg gości na kilku niezależnych imprezach
Te ogorki to surowe? Zrobilam, ale jakby czegos brakowalo... moze sie przegryzie
znajoma Bułgarka kiedyś zaserwowała, warstwowo brokuł al dente, pomidory, (nie pamiętam czy była cebula czy nie) na to feta, potem sos czosnkowy i na wierzch jajka na twardo w plasterki - rewelacja
@ola_g my robimy z brokula taka salatke: rozyczki brokula al dente, feta w gruba kostke, sos jogurtowo- majonezowy z czosnkiem przecisnietym przez praske, posypac uprazonymi nasionami slonecznika. To wersja podstawowa do ktorej jak mamy - dodajemy jako kontrapunkt winogrono czerwone lub biale - kulki poprzecinac na pol, lepiej sie nabiera na widelec. Pycha!
Komentarz
Zrobiłam to kiedyś, przyjechał kuzyn chłop 190cm i połowę brytfanny wciągnął.
Marchew + słonecznik + ogórki + puszka kukurydzy wymieszać, dodać 4lyzki majonezu i ok 3 ząbki czosnku. Doprawic solą, pieprzem, odrobina cukru i sokiem z połowy cytryny.
Sałatka pyszna i wg mnie i wg gości na kilku niezależnych imprezach
W necie widziałam też z kukurydzą i ananasem, tylko trzeba było jeszcze jajko dodać a to mi już nie pasuje. Poratujecie?