Czarne lustro jest mega dokujące, bo bardzo prawdziwe. Historia małżeńska - słuszny Oscar dla Laury Dern. W ogóle ciekawe studium rozpadu małżeństwa, w którym wszystko grało, a jednak coś nie zagralo. Na Małych kobietach byłam w kinie, pisałam chyba tu już. Ciepłe, przyjemne kino. Jestem wielka fanką aktorstwa Timma. Podniósł wysoko poprzeczkę Call me by your name. Trzyma poziom. Chyba dziś odpalę Króla.
Pewnie juz bylo- Polecam " głos serca" na netflixie......dziki zachód, piekna historia malego miasteczka gdzie ludzie pomagają sobie wzajemnie...taki moze troche cukierkowy , ale tez pokazujący prawdziwe wartosci w rodzinie, wspolnocie. Moje dziewczynki uwielbiają. Ja zachwycam się modą i kreacjami miedzy innymi..... i przystojniakami ...... 3razy bez
Jesli znacie cos w rodzaju "Głosu Serca" ; 3 razy bez i taki z morałem...poleccie cos...bo my juz caly Glos Serca oglądnęłyśmy ...i teraz czekamy na nowy sezon.
Ja byłam z córkami ok11 lat. Znają książkę na wyrywki ale pogubily się po drodze. Dużo skoków akcji - to trudne dla moich było. Ale byłyśmy bez dubbingu - z napisami.
Oj jaki piękny film z moja ulubiona aktorką i na faktach . Oglądałam kilka razy i płakałam, ale nie jest aż tak przygnębiające, jak by się wydawać mogło. Teraz więcej czasu wolnego, koniecznie muszę z mężem zobaczyć, dzięki za przypomnienie.
@matka6 Pod osłoną nieba , Bertolucciego- niesamowity film , uwaga niezbyt dla nastolatków kilka scen mocno nieskromnych , po seansie w kinie długo byłam pod wrażeniem. Muzyka i zdjęcia Afryki piękne.
Jaki piękny film obejrzałam! Bardzo wartościowy i wzruszający dokument:
18-letni młodzieniec wraca do parku, gdzie 12 lat wcześniej, jeszcze jako dziecko, jeździł na hulajnodze, przyglądał się wiewiórkom i dumnym pawiom, a spotkanym staruszkom zadawał pytania na temat życia, śmierci, miłości, samotności. Pytania głębokie, przenikliwe, często poważne, a często zabawne w swej dziecięcej prostocie odbierania świata.
Czy były one tylko chwilą ulotnej fantazji i z czasem wypłowiały, rozmyły się i wraz z dzieciństwem odeszły w przeszłości? Czy też może dotykały spraw wiecznych, uniwersalnych?
W tym samym parku, po którym już zapewne wędrują tylko cienie jego dawnych rozmówców, młody człowiek powraca pamięcią do tamtego letniego dnia. A to, co z tej pamięci wskrzesi, zabiera w swe dalsze życie, jak najcenniejszą wskazówkę i ponadczasową mądrość.
A ja polecam VOD. Jeśli nie płacicie abonamentu, to za 10 zł miesięcznie możecie obejrzeć wiele ciekawych archiwalnych sztuk TEATRU TELEWIZJI, nie mówiąc o niezłych serialach i filmach. Jeśli abonament płacicie, to obejrzycie za darmo. Polecam serial BBC ,,Trzy dziewczyny'', o bardzo głośnej sprawie gwałtów , molestowania małoletnich dziewcząt w GB i o tym, jak długo zamiatano to pod dywan.
Sporo polskich teatrów ma teraz taką ofertę. Ostatnio parę razy byłam we Współczesnym
Tak, natomiast poleciłam ten bo sztuki naprawdę fajne i dobra jakość transmisji, dźwięku itp. No i właśnie na Halkę zawsze będę miała możliwość się wybrać, a teraz są dostępne spektakle z czołowych światowych scen.
Komentarz
Historia małżeńska - słuszny Oscar dla Laury Dern.
W ogóle ciekawe studium rozpadu małżeństwa, w którym wszystko grało, a jednak coś nie zagralo.
Na Małych kobietach byłam w kinie, pisałam chyba tu już. Ciepłe, przyjemne kino. Jestem wielka fanką aktorstwa Timma. Podniósł wysoko poprzeczkę Call me by your name. Trzyma poziom. Chyba dziś odpalę Króla.
3razy bez
bardzo wzruszająca historia
Ja się szwendam po zagranicznych teatrach.
Tak, natomiast poleciłam ten bo sztuki naprawdę fajne i dobra jakość transmisji, dźwięku itp. No i właśnie na Halkę zawsze będę miała możliwość się wybrać, a teraz są dostępne spektakle z czołowych światowych scen.