@Gosia5, widzielismy z mezem dwukrotnie. Swietny! I bardzo dobrze opowiedziana historia, niesztampowo. Pamietam doskonale tamta afere z Nancy K. Troche inne spojrzenie niz to w mediach. Film tez bardzo polecam
Nowy Tarantino - warto? Czytam dobre recenzje. Dla meza. Bo syn 14letni pewnie nie bardzo jeszcze by mogl, co? znajac inne filmy Tarantino
Hej bawiłam się dobrze podczas oglądania, ale nie filmu a spektaklu Teatru Telewizji na vod pt. Next ex. Doborowa obsada, humor. Sztuka z 2012. Nieźle się oglądało.
Dwóch Papieży Anthony Hopkins i Jonathan Pryce w zakulisowej opowieści o punkcie zwrotnym w historii Kościoła Katolickiego. Film w reżyserii nominowanego do Oscara Fernando Meirellesa będzie można obejrzeć na Netflix już w grudniu.
Polecam film "Moja miłość" z 2018 roku (rok jest ważny, bo jest więcej filmów o tym tytule). O dziewczynie, która jako pierwsza zginęła podczas strzelaniny w szkole Columbine w 1999 roku.
Bardzo wartościowy film, polecam szczególnie dla nastolatek. Trafiłam na niego, bo wychowawczyni klasy mojej A. zaproponowała na wieczór filmowy. Czuję, że będzie potrzeba bardzo dużo chusteczek...
Byłam na bożym ciele. Mega wybitny i bardzo uniwersalny i paradoksalnie bardzo prochrześcijański - a zupełnie nie antykościelny. Widać, że przez młodych ludzi robiony i to jest komplement. W bonusie śliczne Podkarpacie, Beskid Niski.
Oglądał ktos Dwóch Papieży? Ja wiem, zły, paskudny Netflix. Ten film pastiz z życia Jezusa to jest pikuś. Tego nikt nie traktuje poważnie. Ot podsmiechujki. Prawdziwą szkodę wyrządzają właśnie takie filmy jak Dwóch Papieży. Technicznie i aktorsko bardzo dobry, ładne opakowanie.
Sorki, święta i wpadłam w młyn. Benedtyk przedstawiony jako człowiek zupełnie z innej epoki - ok, choć film kreuje te cechę na wadę. Generalnie jakby był ograniczony umysłowo momentami. Bergoglio jako przyszły wielki reformator - ok, ale na każdym kroku film podkreśla jego nieposłuszeństwo i przeciwstawianie się aktualnej nauce kościoła. Męczennicy za wiarę to głupcy, wycofujący się z wiary w 'trudnych czasach' są przedstawieni jako rozsądni. Do tego cała masa sformułowań stricte z lewackiej ideologi - o tym, że to wierni mają być zadowoleni z kościoła, o tym że liczy się ilość wiernych, a strata tych, którzy oczekują liberalizmu kościoła jest dotkliwa. Jedyne co mi się spodobało, to ukazanie samotności Papieża.
@mamaw, to trudny emocjonalnie film, zależy jaki to 12-latek, ale radziłabym najpierw obejrzeć bez obstawy i zadecydować, ewentualnie później w towarzystwie starszych dzieci
Komentarz
Film tez bardzo polecam
Nowy Tarantino - warto? Czytam dobre recenzje. Dla meza.
Bo syn 14letni pewnie nie bardzo jeszcze by mogl, co? znajac inne filmy Tarantino
Doborowa obsada, humor. Sztuka z 2012. Nieźle się oglądało.
https://www.youtube.com/watch?v=tD8XsTdpxfA
Dwóch Papieży
Anthony Hopkins i Jonathan Pryce w zakulisowej opowieści o punkcie zwrotnym w historii Kościoła Katolickiego. Film w reżyserii nominowanego do Oscara Fernando Meirellesa będzie można obejrzeć na Netflix już w grudniu.
https://misyjne.pl/moja-milosc-film-inspirowany-prawdziwymi-wydarzeniami-zaproszenie/
Bardzo wartościowy film, polecam szczególnie dla nastolatek.
Trafiłam na niego, bo wychowawczyni klasy mojej A. zaproponowała na wieczór filmowy. Czuję, że będzie potrzeba bardzo dużo chusteczek...
@Maciek_bs - coś dla Twoich skautek (tych starszych)
Benedtyk przedstawiony jako człowiek zupełnie z innej epoki - ok, choć film kreuje te cechę na wadę.
Generalnie jakby był ograniczony umysłowo momentami.
Bergoglio jako przyszły wielki reformator - ok, ale na każdym kroku film podkreśla jego nieposłuszeństwo i przeciwstawianie się aktualnej nauce kościoła.
Męczennicy za wiarę to głupcy, wycofujący się z wiary w 'trudnych czasach' są przedstawieni jako rozsądni. Do tego cała masa sformułowań stricte z lewackiej ideologi - o tym, że to wierni mają być zadowoleni z kościoła, o tym że liczy się ilość wiernych, a strata tych, którzy oczekują liberalizmu kościoła jest dotkliwa.
Jedyne co mi się spodobało, to ukazanie samotności Papieża.
Świetny film.
Ten film ma ograniczenia wiekowe 15+.