@Jukaa, myśmy chyba mieli z chomika (Na noże). Najpierw byliśmy w kinie i film tak mi się spodobał, że chciałam na spokojnie obejrzeć go sobie powoli. Ale - to jednak nie było to, duży ekran wygrywa. Ale jakby co, to film bardzo dobry.
"Kalifat" Bardzo polecam. Nawet nie jest specjalnie brutalny, większość zostaje niedopowiedziana, a trzyma w napięciu tak, że śni mi się po nocach. Świetnie zagrany. Bardzo smutny, bardzo przejmujący i bardzo straszny.
@Bagata, zgadzam się, poleciałam go już kiedyś. Nie wiem jaka kategorie ma przypisana, ale ja okreslilabym go wręcz jako psychologiczny. Genialnie rozbraja mechanizm manipulacji.
"Kalifat" Bardzo polecam. Nawet nie jest specjalnie brutalny, większość zostaje niedopowiedziana, a trzyma w napięciu tak, że śni mi się po nocach. Świetnie zagrany. Bardzo smutny, bardzo przejmujący i bardzo straszny.
Właśnie dzisiaj skończyłam i również bardzo polecam ten serial.
Przejmująca rola ojca jednej ze zwerbowanych dziewczyn.
Zaczęłam Faudę i po kilku odcinkach trzyma naprawdę wysoki poziom.
Natomiast z filmów ostatnio sobie odświeżyliśmy J.S.A z 2000r.- niezmiennie jeden z najlepszych w moim osobistym rankingu.
Kalifat to jeden z niewielu seriali, który obejrzałam za jednym zamachem; jest niesamowity. Czekam na II sezon, który podobno będzie.
Na Netflixie bez lgbt (seks trochę jest, ale mało) jest belgijski Kierunek noc, z polskim akcentem. Fajny jest też wspomniany tu (chyba, bo bez tytułu) 3% brazylijski.
Widziałam wszystkie sezony. Jak to zwykle bywa, co sezon to gorzej, ale poziom wyjściowy był na tyle wysoki, że kolejny zapowiadany, też pewnie obejrzymy.
(Pewnie wszyscy znają, jeśli nie to) koniecznie!: The Professor and the Madman (2019) The. Professor. and. the. Madman. 2019.plSUBBED. cda.pl Mel Gibson w roli głównej.
MOSUL na Netflixie. Ten film jest naprawdę fajnie zrobiony warto obejrzeć. Jak na Netflix to islamiści pokazani myślę, że poprawnie. Trailer nic nie mówi tylko tyle, że strzelają.
Nie warto oglądać "Niebo o północy" Netflix straszna propaganda o końcu świata i trzeba ratować planetę. Nawet nie dbają o logikę i szczegóły. Niby brak łączności ze statkiem kosmicznym z załogą, który jest w naszym układzie słonecznym, a w realnym życiu nadal mamy kontakt z bezzałogowym Voyagerem II, który jest już poza naszym układem, a nawet magnetosferą.
Komentarz
cda.pl
cda.pl
Żadne arcydzieło, ale mi się podobał.
"dotrwajcie do po napisach "
Bardzo polecam. Nawet nie jest specjalnie brutalny, większość zostaje niedopowiedziana, a trzyma w napięciu tak, że śni mi się po nocach. Świetnie zagrany. Bardzo smutny, bardzo przejmujący i bardzo straszny.
Zmiażdżył mnie psychicznie, nie jestem gotowa na dokładkę
Fajny jest też wspomniany tu (chyba, bo bez tytułu) 3% brazylijski.
Warto Wstępnie, po dwóch odcinkach, odpowiadam sobie sama i polecam.
W sumie to jest film o... odkupieniu. Bardzo mi się podobał.
Nie czytajcie spojlera, nie oglądajcie zwiastunów.
10/10, wciąga bardziej niż Kurosawa.
Warto też zobaczyć 12:01 (1993) tego samego reżysera.
nie wiem czy dobry,
Gra Collin Firth @Małgorzata
cda.pl
The Professor and the Madman (2019)
The. Professor. and. the. Madman. 2019.plSUBBED.
cda.pl
Mel Gibson w roli głównej.
Sci-Fi Short Film "Bad Peter" | DUST Original | Uncensored
Elon Musk kazał to oglądać.
Jest na cda.pl
Prawdopodobnie powstaje też Demolition Man 2.
Ostatnio obejrzałam też "Cesarzową" i "Ostatniego cesarza"