Szczerze polecam film irański (tak, tak) z 1997r pt."Dzieci niebios".Wzruszający, piękny, na pewno spodoba się wielodzietnym.Muszę go pokazać moim nastolatkom.Nie wiem czy jest wersja polska, jak ktoś da radę to można po angielsku (ja oglądałam w wersji koreańskiej hehe).
Mam dylemat moralny... pojawiło się nam okienko filmowe i mamy ochotę się odmóżdżyć. Konkretnie sezonem 3. gry o tron. Tylko w poprzednich odcinkach występowała czasem golizna i bezeceństwa. Nie wiem jak będzie w 3 części. Godzi się to kupować?
"Między niebem a piekłem" wspominane na poprzedniej stronie - dla mnie flaki z olejem i niekoszerne, ledwo wysiedziałam do końca. Mój mąż zachwycony.
Ale weszłam tu, żeby zapytać o "Przychodzi facet do lekarza" francuska komedia z moimi ulubionymi aktorami. Pewnie jutro i tak pójdziemy, bo po francusku, a my mamy niepowtarzalna okazję zostawić dzieci u dziadków i iść do kina piechotą (w domu nie ma takiego komfortu)... Nie pytam o fabułę, tylko o to, czy jest śmiesnie, jak w "Jeszcze dalej niż północ"
edit: zauważyłam, że dopiero dziś premiera, ale może ktoś będzie przed nami, bo my jutro na 21. Dziadki kochane są, ale dzieci musimy uśpić sami, bo teściowa nie da rady
"Zacznijmy od nowa", ktory powyżej linkowała Nika76 - rewelacja!
Kto pamięta piękny film "Once"? Ten sam reżyser po raz kolejny robi film pozytywny i afirmujący życie i człowieka, dający kopa do kochania innych. Ja dodatkowo jeszcze sie bardzo wzruszam, od połowy ze łzami w oczach oglądałam.
Byliśmy, film gorszy od "Jeszcze dalej niż północ", nierówny. Tzn. było dużo momentów komicznych, że całe kino ryczało ze śmiechu, ale były też momenty, kiedy myślałam, że na serio rzygnę, a twardziel ze mnie w te klocki. Właśnie przez odruchy wymiotne chyba nie obejrzę go 2gi raz. Za to ten pierwszy tytuł to oglądam cyklicznie
Jadąc samochodem słucham RMF Classic. I słyszę piękną, urzekającą muzykę. Okazało się, że była właśnie z filmu "Jeszcze dalej niż północ" i "przychodzi facet do lekarza".Mam wielką ochotę na obejrzenie obu, choć szczerze powiem, że za humorem francuskim nie przepadam.
Najczęściej ludzie, którzy się otwierają się na działanie złego ducha poprzez grzechy bałwochwalcze, czyli grzechy przeciwko pierwszemu przykazaniu: ,,Nie będziesz miał bogów cudzych przede mną”. Temat jest bardzo szeroki, ponieważ to nie jest tylko wróżbiarstwo, astrologia, bioenergoterapia, wschodnie medytacje, spirytyzm, hipnoza, ale też kiedy my z siebie czynimy boga, lub bogiem staje się dla nas jakaś osoba. To w tym momencie dochodzi do otwarcia się na złego ducha. Często stajemy się bogiem wtedy, gdy wchodzimy w rolę stwórcy, kreatora prawdy. Prawda jest jedna. Bóg jest prawdą. Doskonałym przykładem jest gender, jakaś ideologia, którą ktoś nagle nazywa nauką, opartą na przekonaniach ludzi. Jest to wymyślanie prawdy, która nią nie jest. I w tym momencie zły duch na tym bazuje. Wiele rzeczy dzieje się też z ciekawości. Ktoś mówi, że nie wierzy w jakieś praktyki, które niosą za sobą zagrożenia duchowe, ale chce je jedynie zobaczyć, dotknąć, sprawdzić. A to tak nie funkcjonuje, bo jeśli chcesz zobaczyć, to znaczy, że dopuszczasz działanie. A skoro dopuszczasz, to się otwierasz na działanie złego ducha: więc potem nie dziw się, że masz stany lękowe, depresyjne czy jakieś inne, bo mogą być one skutkiem działania demona, któremu dałeś dostęp. I wtedy często się okazuje, że leki nie pomagają, a dopiero po modlitwie jest jakaś poprawa.
Faktycznie świetny jest dokument o doktorze Budzyńskim i jego metodzie leczenia raka. Dzięki ! Moja mam zmarła na raka mózgu. Nic nie wiedziałem o tej metodzie mimo że już istniała. Nasi politycy powinni dać mu szansę w Polsce. Mamy miliony pacjentów chorych na raka. Mógłby w ten sposób udowodnić całemu światu skuteczność tej metody.
Burzyński "Rak to poważny biznes 2" Niestety wyświetla mi się komunikat :" ten film wideo jest niedostępny w Twoim kraju" mieszkamy w UK ..ciekawe dlaczego niedostępny..
Komentarz
Oglądałam go ze2 lata temu. :-)
Konkretnie sezonem 3. gry o tron.
Tylko w poprzednich odcinkach występowała czasem golizna i bezeceństwa. Nie wiem jak będzie w 3 części.
Godzi się to kupować?
Ale weszłam tu, żeby zapytać o "Przychodzi facet do lekarza" francuska komedia z moimi ulubionymi aktorami. Pewnie jutro i tak pójdziemy, bo po francusku, a my mamy niepowtarzalna okazję zostawić dzieci u dziadków i iść do kina piechotą (w domu nie ma takiego komfortu)...
Nie pytam o fabułę, tylko o to, czy jest śmiesnie, jak w "Jeszcze dalej niż północ"
edit: zauważyłam, że dopiero dziś premiera, ale może ktoś będzie przed nami, bo my jutro na 21. Dziadki kochane są, ale dzieci musimy uśpić sami, bo teściowa nie da rady
Kto pamięta piękny film "Once"?
Ten sam reżyser po raz kolejny robi film pozytywny i afirmujący życie i człowieka, dający kopa do kochania innych. Ja dodatkowo jeszcze sie bardzo wzruszam, od połowy ze łzami w oczach oglądałam.
zapomniany
bohater
http://www.radiomaryja.pl/polecamy/jak-pokonac-szatana/
Najczęściej ludzie, którzy się otwierają się na działanie złego ducha
poprzez grzechy bałwochwalcze, czyli grzechy przeciwko pierwszemu
przykazaniu: ,,Nie będziesz miał bogów cudzych przede mną”. Temat jest
bardzo szeroki, ponieważ to nie jest tylko wróżbiarstwo, astrologia,
bioenergoterapia, wschodnie medytacje, spirytyzm, hipnoza, ale też kiedy
my z siebie czynimy boga, lub bogiem staje się dla nas jakaś osoba. To w
tym momencie dochodzi do otwarcia się na złego ducha. Często stajemy
się bogiem wtedy, gdy wchodzimy w rolę stwórcy, kreatora prawdy. Prawda
jest jedna. Bóg jest prawdą. Doskonałym przykładem jest gender, jakaś
ideologia, którą ktoś nagle nazywa nauką, opartą na przekonaniach ludzi.
Jest to wymyślanie prawdy, która nią nie jest. I w tym momencie zły
duch na tym bazuje. Wiele rzeczy dzieje się też z ciekawości. Ktoś mówi,
że nie wierzy w jakieś praktyki, które niosą za sobą zagrożenia
duchowe, ale chce je jedynie zobaczyć, dotknąć, sprawdzić. A to tak nie
funkcjonuje, bo jeśli chcesz zobaczyć, to znaczy, że dopuszczasz
działanie. A skoro dopuszczasz, to się otwierasz na działanie złego
ducha: więc potem nie dziw się, że masz stany lękowe, depresyjne czy
jakieś inne, bo mogą być one skutkiem działania demona, któremu dałeś
dostęp. I wtedy często się okazuje, że leki nie pomagają, a dopiero po
modlitwie jest jakaś poprawa.
Moja mam zmarła na raka mózgu. Nic nie wiedziałem o tej metodzie mimo że już istniała.
Nasi politycy powinni dać mu szansę w Polsce. Mamy miliony pacjentów chorych na raka. Mógłby w ten sposób udowodnić całemu światu skuteczność tej metody.
bo dzieje się teraz. Film robiony w 2013 roku.
http://www.filmweb.pl/film/Droga+%C5%BCycia-2010-590595