Nie wiem czy to odpowiedni wątek, ale nie chcę z powodu jednego pytania zakładać tematu
Czy ktoś z Was może widział film dokumentalny o Joannie Sałydze? Chustce? Wiem, że taki powstał, słyszałam, że był pokazywany na jakichś festiwalach, pokazach specjalnych... Czy ktoś może wie, gdzie można go zdobyć/obejrzeć albo czy w ogóle będzie on dostępny?
Liczę na to, że ktoś może orientuje się bardziej niż ja... Bardzo chciałabym go obejrzeć.
Nikt nigdzie nie polecił "Hero" (Bohater) Ying Xionga. Film bardzo malarski, wysmakowane scenografie, gra aktorska, efekty specjalne... Świetnie pokazuje różnicę między naszym, europejskim patrzeniem na człowieczeństwo a spojrzeniem wschodnim. Polecam z całego serca, ja oglądałam ten film pewnie z osiem razy Ale ostrzegam - kino akcji to to nie jest
No to obejrzałam (z Waszego polecenia!) "Chłopca w pasiastej piżamie" Powiem Wam, że żaden jeszcze film o obozie, wojnie i holokauście tak mnie nie poruszył. Piękny! Dziękuję.
"Niepokonani" - dziś jeszcze raz go obejrzałam. Tym razem uderzyła mnie sprawa, że porządnym człowiekiem można być bez względu na warunki i opinii otoczenia. Jeżeli ta porządność oparta jest na wierze i na modlitwie.
I jeszcze genialny "Pan od muzyki" "Dowód życia" "Joe Black" "Piękny umysł" "Wyznania gejszy" "W pogoni za szczęściem" "Milioner z ulicy" (Slumdog) "Rozmowy nocą"
Wlasnie obejrzelismy film z Meryl Streep p.t. "First do no harm", jest to historia oparta na faktach. Opowiada historie rodziny, ktora zmaga sie z epilepsja najmlodszego syna. Chlopak zostal wyleczony dzieki diecie ketogenicznej. Film niezwykle wzruszajacy i godny polecenia.
Tylko Tarantino mógł taki film zrobić. Niemiecka murzynka... I ta krew sikająca po ścianach. Muzyka mi sie tez bardzo podobała. W ogóle świetny pomysł.
A widział ktoś film "Najwiekszy z cudów"? Opis ciekawy. Warto iść?
Pisałam w innym wątku. moim zdaniem zależ z jakim dzieckiem chcesz iść i czego od tego filmu oczekujesz. Animacja koszmarna, treść w sumie poważna i dla maluchów może być niezrozumiała w znacznym stopniu. Byłam z dziewięcio i pięciolatkiem. Dorośli się nudzili, starszy patrzył z umiarkowanym zainteresowaniem i skwitował " może być", więcej nie wrócił do tematu (ale on nie jest z tych co się wywnętrzniają nadmiernie). Natomiast pięciolatek przeżył bardzo mocno. Zrozumiał po swojemu ale w kościele zrobił się nagle znacznie spokojniejszy i po mszy wypatruje pod sufitem aniołów. Opowiada ciągle jak to diabły wychodzą ze ścian a anioły je pokonują.
Byliśmy z dziećmi. Jestem podobnego zdania jw.
Największe wrażenie zrobił na pięciolatce.
Dla dzieci to taka "instrukcja obsługi", jak należy zachować się na Mszy św.
Polecic tez moge "W pogoni za szczesciem" z Willem Smithem, wysmienity film, o milosci ojca do syna.Poplakalam sie na koncu.Mozna ogladac z nastolatkami, nie ma erotyzmu ani zgnilizny moralnej.
Skąd legalnie wziąć dobre filmy? Płyt CD nie znoszę! Dzieci starają się delikatnie z nimi obchodzić, ale i tak straszliwie się niszczą. Zapłaci się kupę kasy i potem do śmieci, bo się zacina... On line nie da rady przy lichym łączu. Hmmmm? A tak bym chciała coś na przerwę poświąteczną...
Komentarz
Nikt nigdzie nie polecił "Hero" (Bohater) Ying Xionga.
Film bardzo malarski, wysmakowane scenografie, gra aktorska, efekty specjalne...
Świetnie pokazuje różnicę między naszym, europejskim patrzeniem na człowieczeństwo a spojrzeniem wschodnim.
Polecam z całego serca, ja oglądałam ten film pewnie z osiem razy
Ale ostrzegam - kino akcji to to nie jest
Jak dla mnie jeden z pierwszych na liście ever.
Muzykę też polecam, tylko ze ja np najczęściej tak sie wzruszam, że nie mogę jej słuchać
Powiem Wam, że żaden jeszcze film o obozie, wojnie i holokauście tak mnie nie poruszył.
Piękny!
Dziękuję.
http://gloria.tv/?media=524921
Z moich ulubionych filmów to
Cinderella men
Guardian
Łzy słońca
Malowany welon
jeszcze sobie przypomnę to dopisze
I jeszcze genialny "Pan od muzyki"
"Dowód życia"
"Joe Black"
"Piękny umysł"
"Wyznania gejszy"
"W pogoni za szczęściem"
"Milioner z ulicy" (Slumdog)
"Rozmowy nocą"
No to teraz macie już co oglądać
"Koneser"
POLECAM!!!
,,Cristiada" jeszcze przeżywam. Pytanie o tą siłę by przed śmiercią powiedzieć wybaczam. Polecam.
A sobotę idziemy na ,, Największy z cudów" - animowany. W kinach seanse tylko na 9 rano.
Warto iść?
Niemiecka murzynka...
I ta krew sikająca po ścianach.
Muzyka mi sie tez bardzo podobała. W ogóle świetny pomysł.
Wybiore się.
Mam własnie na stanie rozbrykaną pięciolatkę
Poppłakałem się, serio