Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

Jaki film warto obejrzeć?

11819212324106

Komentarz

• Nie wiem czy to odpowiedni wątek, ale nie chcę z powodu jednego pytania zakładać tematu ;)

Czy ktoś z Was może widział film dokumentalny o Joannie Sałydze? Chustce? Wiem, że taki powstał, słyszałam, że był pokazywany na jakichś festiwalach, pokazach specjalnych... Czy ktoś może wie, gdzie można go zdobyć/obejrzeć albo czy w ogóle będzie on dostępny?
    Liczę na to, że ktoś może orientuje się bardziej niż ja... Bardzo chciałabym go obejrzeć.
  • "Nie mów nikomu" dobry!
  • Stwierdzam duże niedopaczenie :D

Nikt nigdzie nie polecił "Hero" (Bohater) Ying Xionga.
    Film bardzo malarski, wysmakowane scenografie, gra aktorska, efekty specjalne...
    Świetnie pokazuje różnicę między naszym, europejskim patrzeniem na człowieczeństwo a spojrzeniem wschodnim.
    Polecam z całego serca, ja oglądałam ten film pewnie z osiem razy :D
    Ale ostrzegam - kino akcji to to nie jest ;)
  • "Hero" to klasyka gatunku!

Jak dla mnie jeden z pierwszych na liście ever.
    Muzykę też polecam, tylko ze ja np najczęściej tak sie wzruszam, że nie mogę jej słuchać :)
  • edytowano listopada 2013
    No to obejrzałam (z Waszego polecenia!) "Chłopca w pasiastej piżamie"
    Powiem Wam, że żaden jeszcze film o obozie, wojnie i holokauście tak mnie nie poruszył.
    Piękny!
    Dziękuję.

• "Niepokonani" - dziś jeszcze raz go obejrzałam. Tym razem uderzyła mnie sprawa, że porządnym człowiekiem można być bez względu na warunki i opinii otoczenia. Jeżeli ta porządność oparta jest na wierze i na modlitwie. 
  • Z moich ulubionych filmów to

Cinderella men

Guardian

Łzy słońca

Malowany welon

jeszcze sobie przypomnę to dopisze

• A!!!!!!!!

I jeszcze genialny "Pan od muzyki"
    "Dowód życia"
    "Joe Black"
    "Piękny umysł"
    "Wyznania gejszy"
    "W pogoni za szczęściem"
    "Milioner z ulicy" (Slumdog)
    "Rozmowy nocą"

No to teraz macie już co oglądać :D
    Pan od muzyki - fantastyczny! Piękny umysł też.
  • Wlasnie obejrzelismy film z Meryl Streep p.t. "First do no harm", jest to historia oparta na faktach. Opowiada historie rodziny, ktora zmaga sie z epilepsja najmlodszego syna. Chlopak zostal wyleczony dzieki diecie ketogenicznej. Film niezwykle wzruszajacy i godny polecenia.
  • ,,Cristiada"    jeszcze przeżywamPytanie  o tą siłę by przed śmiercią powiedzieć wybaczam.  Polecam.

A  sobotę idziemy na ,, Największy z cudów" - animowany. W kinach seanse tylko na 9 rano.

• A widział ktoś film "Najwiekszy z cudów"? Opis ciekawy.
    Warto iść?
    O, Anna78, my właśnie w domu obejrzeliśmy Cristiadę. Właściwy film na uroczystość Chrystusa Króla. Zwłaszcza druga polowa bardzo poruszająca.
  • Django. Bardzo sympatyczna krwawa jatka.
    Tylko Tarantino mógł taki film zrobić.
    Niemiecka murzynka...
    I ta krew sikająca po ścianach.
    Muzyka mi sie tez bardzo podobała. W ogóle świetny pomysł.
  • 'You and your nigger' weszlo nam natychmiast do slownika ...
  • A widział ktoś film "Najwiekszy z cudów"? Opis ciekawy.
    Warto iść?
    Pisałam w innym wątku. moim zdaniem zależ z jakim dzieckiem chcesz iść i czego od tego filmu oczekujesz. Animacja koszmarna, treść w sumie poważna i dla maluchów może być niezrozumiała w znacznym stopniu. Byłam z dziewięcio i pięciolatkiem. Dorośli się nudzili, starszy patrzył z umiarkowanym zainteresowaniem i skwitował " może być", więcej nie wrócił do tematu (ale on nie jest z tych co się wywnętrzniają nadmiernie). Natomiast  pięciolatek przeżył bardzo mocno. Zrozumiał po swojemu ale w kościele  zrobił się nagle znacznie spokojniejszy i po mszy wypatruje pod sufitem aniołów. Opowiada ciągle jak to diabły wychodzą ze ścian a anioły je pokonują.
    Byliśmy z dziećmi. Jestem podobnego zdania jw.
    Największe wrażenie zrobił na pięciolatce.
    Dla dzieci to taka "instrukcja obsługi", jak należy zachować się na Mszy św.
    Ale animacja rzeczywiście kiepska...
  • Dzięki!
    Wybiore się.
    Mam własnie na stanie rozbrykaną pięciolatkę ;)
  • Dziś J. cały czas drążyła temat- rozmowom o aniołach, o ofiarach zanoszonych do Boga, o modlitwie nie było końca.
  • Wczoraj obejrzalam "Zycie Pi" i b.mi sie spodobal.
    Na youtube można znaleźć film "Święty Filip Negri" przepiękny !
    Poppłakałem się, serio
  • Polecic tez moge "W pogoni za szczesciem" z Willem Smithem, wysmienity film, o milosci ojca do syna.Poplakalam sie na koncu.Mozna ogladac z nastolatkami, nie ma erotyzmu ani zgnilizny moralnej.
  • nie wiem czy juz tu polecałam ale polecam gorąco:
    image
  • i ten: nie jest lekki i przyjemny ale porusza bardzo wazne sprawy:

image
  • Skąd legalnie wziąć dobre filmy? Płyt CD nie znoszę! Dzieci starają się delikatnie z nimi obchodzić, ale i tak straszliwie się niszczą. Zapłaci się kupę kasy i potem do śmieci, bo się zacina... On line nie da rady przy lichym łączu. Hmmmm? A tak bym chciała coś na przerwę poświąteczną...
  • edytowano grudnia 2013
     image
     "Kaznodzieja z karabinem" film oparty na faktach, zdecydowanie nie dla dzieci.

E : nie umiem dodać zdjęcia 
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.