Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

Jaki film warto obejrzeć?

11920222425106

Komentarz

•  już umiem ;-)
  • "warto żyć" zajawka była bardzo fajna. Polski film o niepełnosprawnym. Niepełnosprawny w roli głównej.
    Oparty na faktach.

Co myślicie ? W sieci go nie ma . nie znalazłem. Chyba że odpłatnie
  • edytowano grudnia 2013
    my od godziny oglądamy
    http://www.kinomaniak.tv/film/Ja-w-srodku-tancze/56065
    "Ja w środku tańczę"
    też o niepełnosprawnych

jak na razie bardzo fajny, no ale nie znam jeszcze zakończenia

"Warto żyć" jeszcze nie widzieliśmy, moja ciocia była w kinie i jej się podobał, z kolei koleżanka też była i mówiła że nie bardzo

edit: skończyliśmy oglądać i teraz, kiedy już znam zakończenie, polecam serdecznie! bardzo dobry film :)
  • Nie wiem czy już tu polecałam na YouTubie Matrix i Mała Arabka, ciekawie nakręcony, krótki i mocny.
  • Polski "Układ zamknięty" - czy ktoś już polecał?
    http://www.filmweb.pl/film/Układ+zamknięty-2013-635169
    @Prayboy - Tobie by się spodobał - co najmniej jakbym Sumlińskiego znowu czytała...

• a książkę jego czytałaś?
  • jak zwykle doznania płynące z książki silniejsze niż te płynące z filmu
    ale skojarzyło mi się, bo historia podobna, choć zupełnie inna
    no ale o jednej Polsce opowiadają
    niestety
  • edytowano stycznia 2014
    to proponuję 3 razy na „N"

„Na głębinie”

„Niemożliwe”

„Niepochowany”

pierwszy wgniata do połowy (wiele tam pięknych odniesień do wiary, przyjemnością jest odnajdywanie znaczeń, symboli) Prawdziwa historia islandzkich rybaków podczas katastrofy kutra.

drugi wgniata do oporu (prawdziwa historia hiszpańskiej  rodziny z trójką dzieci podczas tsunami w Indonezji)

trzeci obejrzałem do połowy, historia rodziny premiera Węgier Imre Nagyego.

Takie filmy lubię, na faktach, a nie śmirdy-  dyrdy wydumane.
  • film dobry, Sumliński niedobry. byłam z nim na jednym roku, pozer.niewątpliwie sympatyczny.
    znałaś go osobiście, dobrze, czy z „mijanek” na korytarzu? Tak się nie da poznać ani ocenić człowieka.
  • fajny film z 2003 roku
    http://www.filmweb.pl/film/Niezawodny+plan-2003-99491
    taka fajna historia, jak ktoś lubi filmy o włamywaczach
    niby napisali że triller, ale bez przesady, nie jest krwawy/brutalny
    nie ma też nagości

nie jest w 100% moralnie idealny, ale sceny wątpliwe ograniczają się do kilku aluzji, a nie nachalnego przekazu obrazem
  • jeśli ktoś chciałby sobie popłakać to polecam

ale pewnie trzeba lubić Ks Bosco
  • Ja go po tym filmie polubiłam :-)
  • I jako fance Tolkiena nie przeszkadzały Ci wątki nietolkienowskie?! ;))

Ja polecam na familijne oglądanie film o św. Filipie Neri. Na youtubie są obie części z lektorem. 
  • my tez byliśmy na Hobbicie2 (bez dzieci)
    ale pierwsza część, z tego co pamiętam, podobała mi się bardziej
    po pierwszej części bardzo miałam ochotę na następną
    a po tej już nie tak bardzo

nie mówię że to słaby film, obejrzeć można, ale to już nie taki szał
  • 16 kwietnia ma być premiera filmu "Niebo istnieje naprawdę" na podstawie książki o tym samym tytule:

zwiastun:
  • Całkiem przyjemne:  "Sekretne zycie Waltera Mitty"
    A ubawiłam sie całkiem nieźle ogądając film "Królowie lata" (z przerażającym Biaggio ;) )
  • Nie wiem, czy był.. polecamy z mężem Bezcenny Dar
    Kobiety w stanie błogosławionym mogą ryczeć, ostrzegam. ;-)

film dostępny na youtubie

opis na filmwebie 
  • Marcelino chleb i wino - niestety nie znalazłem wersji po polsku

• Marcelino chleb i wino  z napisami  http://gloria.tv/?media=408731

• Jest to tradycją moją i mojego mężą oglądać raz na rok nasz ulubiony film o miłości  
    "Między piekłem a niebem " z Robinem Williams . 
    image
  • Wczoraj obejrzeliśmy "Przechowalnię nr 12" http://www.filmweb.pl/film/Przechowalnia+numer+12-2013-671333 - polecam. Ciężki temat, ale film niepozbawiony lekkości.
  • Moze i herezje, ale to tez jeden z ulubionych mych filmow :)
  • Tez lubie :) ale z leksza koszmary po nim mialam.
  • No tak zakonczenie nawiązuje do reinkarnacji. Niemniej ja nie oglądam samego konca- tylko do momentu kiedy  Robin ratuje swoją żonę ;-) 

• Ale ta milosc!!!!!! nieczula kobieto!!!!!
    ;)
  • ja się wybieram we czwartek, bo słyszałam, że wcale nie chała; dam znać, jak obejrzę :)
  • Powiem więcej, po recenzji kolegi, który poszedł z synem, my też zabieramy chłopaków (prawie 11 i prawie 13 lat), wcześniej chcieliśmy iść sami.
  • edytowano marca 2014
    O! też planuję iśc z chłopakami na "Kamienie na szaniec"

Ktoś jeszcze widział?

Co do reportażu o Andrzeju S. to świadectwo powalające, z resztą znamy sie i pracujemy razem nad jego biografią...ale ten reportaż?
    :-S
    o rany! Jechac do kogos do  domu i przez pól godziny jeden kadr pokazac i kilka zdjeć...

:O
    buuu
  • Byliśmy na Kamieniach - świetny film, ale na pewno nie dla dzieci, doskonała robota reżysera i aktorów, zresztą w ogóle wszystko naprawdę pełna profeska i chapeau bas. Moim zdaniem tak od 15 lat w górę. Film jest brutalny (przy czym jest to uzasadnione, bez przesadnego naturalizmu), więc żałuję, że jednak wzięliśmy chłopaków. Oczywiście im się podobało mimo nieodpowiednich dla nich scen.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.