Ja nie puściłam dziewczyn mimo że to jedyne gdzie puszcza druga część ta krótka krainy lodu. Jak usłyszał że o żywych trupach to same nie chciały i były oburzone. Zapowiedzi ładne. Podobały mi się. Ale tym bardziej nie chce tematu halowin oswajac jako przyjemnego i miłego. Nie widziałam filmu mówię to co widziałam w zwiastunach
Zastanawiam się czy moim puścić. No niebo to to nie było. Boga takoz. Ale jednak niektóre elementy mi się podobały. Ostatecznie się wzruszyłam na końcu. Świat się kończy, żeby się wzruszać. Ale jednak chyba jak już to dla starszych dzieci...
Generalnie to taka bajka że wolałabym żeby mi ktoś mądrzejszy powiedział czy jest ok czy nie. Szczególnie że mam poważnie wątpliwości jednak, choć generalnie mi się podobała.
Ja tez oglądałam Coco i nie puszczam swoim. Nie lubię takiego mieszania dzieciom w głowach. Zgadzam się, że elementy ok, a część ujęć nawet zachwyca, ale jednak mnie to nie przekonuje.
@Mafja, na zalukaj. Mój tel po upadku jakieś aktualizacje ściągnął i mi zaczęło na nim zalukaj działać No właśnie @Joanna, dobrze to nazwałas, mieszanie w głowach. Myślę że starsze dzieci, co już mają jakieś solidniejsze fundamenty i lepiej odróżniają fikcję od prawdy mogłyby coś z tej bajki wyciągnąć. Moja najstarsza chyba jeszcze nie. Chociaż...
Jak zdecydowanie podoba mi się motyw pamiętania o zmarłych, to fakt, że wszyscy zmarli trafiali do drugiego 'swiata' równo i byli tam jakby nie patrzeć 'na bazie' życia i osiągnięć w życiu - jakos średnio do mnie trafia. Piekła mi tam brakowało, o ;D
Dla dziewczynek polecam film "Dzieci z Bullerbyn". Takie pogodne, familijne kino. Na Coco, Emilka(6 lat) była w kinie z kolega i jego rodzicami i bardzo się bala i chciała wychodzić. ..
Oglądałam "Kalwarię" z 2014 roku. Dobra. Trochę dramat, trochę czarny humor, ale kończy sie dając do myślenia. Tylko postaci trochę za bardzo schematyczne, jak dla mnie, takie ciut przerysowane.
A teraz prawie codziennie oglądamy kolejne sezony "Mostu nad Sundem". Bardzo mi sie podoba, takie niejednoznaczne postaci, jak w życiu Zaczelismy wlasnie trzeci sezon i jest trochę mroczniejszy od poprzednich. Ale Skandynawowie robią bardzo wysmakowany klimat w filmach, za to ich lubię
Dla dziewczynek polecam film "Dzieci z Bullerbyn". Takie pogodne, familijne kino. Na Coco, Emilka(6 lat) była w kinie z kolega i jego rodzicami i bardzo się bala i chciała wychodzić. ..
Moi chłopcy uwielbiają oglądają za każdym razem z dużą przyjemnością A sluchaja codziennie
Kto lubi science fiction to polecam altered carbon na netflix. Ciekawa wizja przyszłości, fabuła trzyma w napięciu. Jedynie co mi zgrzytało to upchnięcie w wątek dobrego, liberalnego muzułmanina i sporo nagości.
Wszystkie odloty Cheyenne'a / This Must Be the Place (2011) Obejrzałam i polecam tym, którzy gustują w dziwnym humorze albo lubią Seana Pena albo lubią się na koniec zadumać. I łapią podteksty Jak ktoś szuka akcji, fajerwerków i walenia po mordach to się rozczaruje.
Komentarz
No właśnie @Joanna, dobrze to nazwałas, mieszanie w głowach. Myślę że starsze dzieci, co już mają jakieś solidniejsze fundamenty i lepiej odróżniają fikcję od prawdy mogłyby coś z tej bajki wyciągnąć. Moja najstarsza chyba jeszcze nie. Chociaż...
Jak zdecydowanie podoba mi się motyw pamiętania o zmarłych, to fakt, że wszyscy zmarli trafiali do drugiego 'swiata' równo i byli tam jakby nie patrzeć 'na bazie' życia i osiągnięć w życiu - jakos średnio do mnie trafia. Piekła mi tam brakowało, o ;D
Na Coco, Emilka(6 lat) była w kinie z kolega i jego rodzicami i bardzo się bala i chciała wychodzić. ..
Tylko postaci trochę za bardzo schematyczne, jak dla mnie, takie ciut przerysowane.
Zaczelismy wlasnie trzeci sezon i jest trochę mroczniejszy od poprzednich. Ale Skandynawowie robią bardzo wysmakowany klimat w filmach, za to ich lubię
A sluchaja codziennie
Obejrzałam i polecam tym, którzy gustują w dziwnym humorze albo lubią Seana Pena albo lubią się na koniec zadumać. I łapią podteksty
Jak ktoś szuka akcji, fajerwerków i walenia po mordach to się rozczaruje.
Do dzis zbieram szczękę z podłogi. Odkrycie filmowe sezonu.
A Konesera widzieliście? Świetny film.
rozczarowal mnie Kształt wody, zupelnie mi się nie podobał, a lubię inne firmy tego reżysera. Nie kumam tegorocznych decyzji Akademii Filmowej.