@aga---p , dzięki za Prize winner. Świetny film! I jak dużo można się nauczyć od głównej bohaterki. Jej cierpliwość do dzieci i wierność wobec męża. I siła modlitwy, różańcowej jak mi się zdawało. I temat ciekawy, zwłaszcza że oparty na faktach.
Człowiek demolka / Demolition Man Lektor PL (1993) - Cda -obowiązkowy dla każdego dzikusa, który chce się pewnie poruszać w zachodnim świecie poprawności politycznej.
Netflix miał/ma? teraz promocję. Przez miesiąc na próbę za darmo. Warto sprawdzić. Człowiek z wysokiego zamku. Serial z historią alternatywną - II wojnę światową wygrywają Niemcy i Japonia, USA pokonane i podzielone.
Zapisałam się ) Obejrzałam film prize winner, fajny Chociaż miałam ochotę wstrząsnąć główną bohaterka. No nie mogłam patrzeć ,jak traktował jà i dzieci mąż. Czemu ona się nie postawiła wcześniej? zanim mąż doprowadzil ich do skraju rozbicia rodziny?
@Bambidu @Rejczel Clint Eastwood: Gran Torino; Kosmiczni kowboje, Władza absolutna i wszystkie filmy z takim czy innym udziałem Eastwooda, nieoniecznie jako aktora.
Zob. też: Akira Kurosawa / Toshiro Mifune (zwł. "Po deszczu 1999" - już bez Mifune).
- i wszystkie filmy z takim czy innym udziałem Mela Gibsona, niekoniecznie jako aktora, zwł Teoria Spisku ale pod kontem wątka miłosnego. Zob.: Icon Productions
Głos wolności - walka o zniesienie niewolnica, XVIII w. Wielka Brytania. Dr Moscati - historia lekarza z Neapolu, z początku XX w. Moscati został kanonizowany w 1987 r. Dobrze się ogląda, raczej na motywach niż biografia w ścisłym znaczeniu.
Wielokrotnie zdarzyło mi się "podziękować" niezależnie od woli, a kilka razy nawet wbrew. Taki urok ekranów dotykowych. Jakoś udaje mi się żyć z tym obciążeniem.
Komentarz
Prawdziwa historia geniuszu młodego fałszerza... Z Leonardo Di Caprio i Tomem Hanksem.
Świetny film¡!!!!!!!!!
Burt Lancaster: The Kentuckian Trapper z Kentucky (1955)
John Wayne: Rio Bravo (1959) dailymotion.com / cda.pl
John Wane: True Grit Prawdziwe męstwo (1969)
-obowiązkowy dla każdego dzikusa, który chce się pewnie poruszać w zachodnim świecie poprawności politycznej.
Człowiek z wysokiego zamku. Serial z historią alternatywną - II wojnę światową wygrywają Niemcy i Japonia, USA pokonane i podzielone.
Pierwszy miesiąc za darmo
Obejrzałam film prize winner, fajny
Chociaż miałam ochotę wstrząsnąć główną bohaterka. No nie mogłam patrzeć ,jak traktował jà i dzieci mąż. Czemu ona się nie postawiła wcześniej? zanim mąż doprowadzil ich do skraju rozbicia rodziny?
Clint Eastwood: Gran Torino; Kosmiczni kowboje, Władza absolutna
i wszystkie filmy z takim czy innym udziałem Eastwooda, nieoniecznie jako aktora.
Zob. też: Akira Kurosawa / Toshiro Mifune (zwł. "Po deszczu 1999" - już bez Mifune).
- i wszystkie filmy z takim czy innym udziałem Mela Gibsona, niekoniecznie jako aktora, zwł Teoria Spisku ale pod kontem wątka miłosnego.
Zob.: Icon Productions
Dr Moscati - historia lekarza z Neapolu, z początku XX w.
Moscati został kanonizowany w 1987 r. Dobrze się ogląda, raczej na motywach niż biografia w ścisłym znaczeniu.
Chciałabym, ale to silniejsze ode mnie
Wielokrotnie zdarzyło mi się "podziękować" niezależnie od woli, a kilka razy nawet wbrew. Taki urok ekranów dotykowych. Jakoś udaje mi się żyć z tym obciążeniem.