Beczka 60 litrów Baba na targu powiedziała ze 45 kg poszatkowanej już jest wystarczające Powiedziała tez ze na taka ilośc to jeden! Kilogram soli Nie za mało tej soli na tyle kapuchy? I teraz jeszcze, beczka ma dość mały otwór nie dam rady deptać w niej, mige deptać w czym innym a potem jyz udeptana do beczki przełożyć ( tzn deptać mniejsze ilości i przekładać, bo innego tak dużego pojemnika nie mam prócz wanny ) ) Czy wypożyczać dziecko ktore mi sie do beczki zmieści? )
Hipolit, gdzies tu ktos pisal, ze 2 deko soli na kg sie daje, wychodzi gdzies lyzka. Zrobilam tak i nawet troche za slone dla mnie. Ja mam malutka beczulke, z jeszcze mniejszym otworem.Udeptywalam (sama, bo mam za lekkie dzieci) najpierw w wiekszej wanience, pozniej przelozylam to do beczki. I do 60l beczki spokojnie 70kg kapuchy wejdzie, jak nie wiecej.
Ja daję ok. 15 dag soli na 10 kg poszatkowanej kapusty. Nie lubię mocno ubitej. Ubijam trochę tłuczkiem do ziemniaków,żeby powietrze usunąć (to ważne) potem dodaję jeszcze wody z solą. Dzięki temu soku jest dużo, a kapusta krucha.
Komentarz
może w środę się wezmę za nią
a na razie czytam watek do początku
matka6 trza było od razu na rynku kupić szatkowaną
u nas do wyboru
albo bierzesz kamienne głowy
albo w worku foliowym posztakowane
zakup specjalny hebel do kapusty
drewniany z 3 ostrzami
a drewniany trudno dostępny
http://allegro.pl/szatkownica-do-kapusty-3-ostrza-drewniana-gratis-i4625978438.html
na allegro multum
Beczka 60 litrów
Baba na targu powiedziała ze 45 kg poszatkowanej już jest wystarczające
Powiedziała tez ze na taka ilośc to jeden! Kilogram soli
Nie za mało tej soli na tyle kapuchy?
I teraz jeszcze, beczka ma dość mały otwór nie dam rady deptać w niej, mige deptać w czym innym a potem jyz udeptana do beczki przełożyć ( tzn deptać mniejsze ilości i przekładać, bo innego tak dużego pojemnika nie mam prócz wanny ) )
Czy wypożyczać dziecko ktore mi sie do beczki zmieści? )
@Ojejuju zachwalała. Ale nie mogę znależć.