@tatapafcia: no dobra hierarchowie popełnili bła, czemu się go kurczowo trzymają zamiast się poprawić? Dopóki nie nastąpi "przepraszamy" z ich strony, muszę ich traktować jak zdrajców, żeby nie użyć bardziej wulgarnego słowa.
Nie chcesz - nie czytaj. To takie proste ------------------------
prostsze jest to abyś w końcu przestał zrzędzić...nie głosujesz Twój wybór...ale nie pouczaj nas co powinniśmy robić...Znasz się na wszystkim najlepiej???
To, że pozwalasz sobie na pisanie w pogardliwym tonie o biskupach a o ojcu św. piszesz kardynał Bergoglio zamiast ojciec św.świadczy o Twojej wielkiej pysze... Masz jakiś problem Greg???Potrzebujesz pogadać???
U nas zdecydowaną przewagę uzyskała Chadecja. Zawsze tak jest, że gdy się Klarcia w kampanię wyborczą jakiejś partii angażuje, to ta wygrywa. Niestety, kiedyś zaangażowałam się w poparcie dla SLD i.. dwie kadencje się z nimi męczyliśmy.
PS: U nas zniesiono progi wyborcze do PE i dzięki temu, 1 miejsce dostało się kandydatowi z NPD.
I chyba dobra wiadomość - gdy w Niemczech zobaczono, jaka menażeria weszła do PE, to już u nas mówią, że PiS co prawda jest partią sceptycznie nastawioną do struktur UE, ale przynajmniej przewidywalną w swoim działaniu, nie skrajną i wystawiło bardzo dobrych kandydatów.
Co do Korwina-Mikke - ten będzie odstawiał tragi-komedie w Parlamencie, a Polacy (jako wyborcy) po raz kolejny się ośmieszą.
Ja albo pozostanę przy swojej odmianie, albo będę pisała po prostu Korwin-Mikke. Zresztą Korwin sią odmienia, gdy piszemy tylko pierwszy człon: "Korwin'a". Ten człowiek nawet nazwisko musi mieć odlotowe.
@Klarcia - jeśli wyraz kończy się w pisowni wymawianą spółgłoską, to nie dodajemy apostrofu. Dotyczy to też nazwisk obcych, jak "de Gaulle'a", ale "Camerona".
Dzięki Gdańskowi PiS przegrał. Z tego co słyszałem w radio Jedynka to przedstawiciele komisji wyborczej mieli problem z dotarciem do Warszawy i lądowali w Łodzi. Nie wiem może chodziło o dorzucenie paru głosów, żeby medialnie ładnie wyglądało że jednak PO wygrało. Choć prawdą jest że tradycyjnie w Gdańsku największe poparcie ma Peło - gupie ludzie.
Komentarz
Greg: Ty tak paluchem grzechów nie wytykaj i uważaj żeby Tobie ktoś nie wytknął.
przypominij sobie co przedsoborowy papież Pius XII mówił o potępieniu błędów a nie błądzących... bo Ty masz z tym zawsze problem.
------------------------
to się przeprowadź na Syberię...i przestań w końcu pieprzyć bo już się nie da Ciebie czytać...
[..]
Uff, wygląda na to, że ludzie mądrzeją.
------------------------
prostsze jest to abyś w końcu przestał zrzędzić...nie głosujesz Twój wybór...ale nie pouczaj nas co powinniśmy robić...Znasz się na wszystkim najlepiej???
To, że pozwalasz sobie na pisanie w pogardliwym tonie o biskupach a o ojcu św. piszesz kardynał Bergoglio zamiast ojciec św. świadczy o Twojej wielkiej pysze... Masz jakiś problem Greg??? Potrzebujesz pogadać???
szkolenia PKW w Moskwie nie na darmo
zamknięte lotnisko w Warszawie...
opóżniona konferencja...
200 tys nieważnych głosów
ta przewałka - nazwana "błędem ludzkim": http://niezalezna.pl/55703-inne-wyniki-na-stronie-pkw-inne-na-miejscu-glosowania-mamy-dowod
welcome to Białoruś
rzyg
Zawsze tak jest, że gdy się Klarcia w kampanię wyborczą jakiejś partii angażuje, to ta wygrywa.
Niestety, kiedyś zaangażowałam się w poparcie dla SLD i.. dwie kadencje się z nimi męczyliśmy.
PS: U nas zniesiono progi wyborcze do PE i dzięki temu, 1 miejsce dostało się kandydatowi z NPD.
I chyba dobra wiadomość - gdy w Niemczech zobaczono, jaka menażeria weszła do PE, to już u nas mówią, że PiS co prawda jest partią sceptycznie nastawioną do struktur UE, ale przynajmniej przewidywalną w swoim działaniu, nie skrajną i wystawiło bardzo dobrych kandydatów.
Co do Korwina-Mikke - ten będzie odstawiał tragi-komedie w Parlamencie, a Polacy (jako wyborcy) po raz kolejny się ośmieszą.
> z kobiet to najwięcej chba z PO, to smutne, bo to znaczy, że dużo polskich kobiet głosuje na PO, tak mi się przynajmniej wydaje.. <
Z tego co wiem, to kobiety głosują głównie na mężczyzn - już tak jakoś mają.
1. Pół biedy, gdyby pisał "kardynał Bergoglio" - on pisze pogardliwie "Bergoglio".
2. Niekoniecznie trzeba używać tytułu "ojciec święty", wystarczy "papież", "papież Franciszek", lub nawet zwyczajne "Franciszek".
wszedzie ten sam blad;P
W tym akurat przypadku - NIE.
Na tle francuskiego Frontu Narodowego, PiS po prostu wygląda bardzo korzystnie.
@Dorotak
Ja albo pozostanę przy swojej odmianie, albo będę pisała po prostu Korwin-Mikke.
Zresztą Korwin sią odmienia, gdy piszemy tylko pierwszy człon: "Korwin'a". Ten człowiek nawet nazwisko musi mieć odlotowe.
Nie wiem może chodziło o dorzucenie paru głosów, żeby medialnie ładnie wyglądało że jednak PO wygrało.
Choć prawdą jest że tradycyjnie w Gdańsku największe poparcie ma Peło - gupie ludzie.