Spośród pięciu partii, które dostały się do jewroparlamentu jedynie KNP nie akceptuje unii w obecnej postaci. Reszta to beneficjenci systemu w skali krajowej lub lokalnej.
Na tych co wygrali, czyli Partia Niegłosujących, prawie 80% poparcia. Dla katolika nie ma wyboru. Żadne bowiem ugrupowanie obecne na polskiej scenie politycznej nie stawia sobie praw Bożych jako priorytetowe. Ba, wszystkie obecne ugrupowania polityczne, mniej lub więcej zaprzeczają aktywnie Prawdzie Objawionej.
@argento zdrajców i apostatów nie szanuję, bo niby za co. Ojcec Święty przeszedł na emeryturę, a jego następca stwierdził jasno: "nie wierzę w katolickiego Boga". Jawna apostazja.
Jeśli uwarzysz, że jest w Polsce choć jeden pasterz, to mi go wskaż. Bo ja nie widzę, bowiem żaden z hierarchów:
*) nie zaprotestował na forum KEP przeciwko milczącemu poparciu aborcji przez sam KEP *) nie zaprotestował gdy abp Nycz et consortes udzielali świętokradczo Komunii św Bronkowi *) nie zaprotestował, gdy lokalni biskupi wbrew Prawu Kanonicznemu zapraszali heretyków do głoszenia kazań w świątyniach katolickich *) żaden biskup polski nie protestuje przeciw codziennym bluźnierstwom przeciw Najświętszemu Sakramentowi w polskich parafiach
Jeśli jednak znasz choć jednego, to chętnie się dowiem który to.
najlepiej sam kandyduj i załóż taką partię a nie tylko ciągle marudzisz i wszystko jest nie tak. Księża, nie tak, Papież nie tak, wybory nie tak, chociaż rodzina i małżeństwo jest OK czy też nie?
@Gregorius daruj sobie te swoje mądrości... żadna herezja rozumiem, że Ty chcesz być tu świadomym męczennikiem na ziemi w każdym wymiarze, ale naprawdę można dążyć do Nieba mając radość w sercu,
Jurek, to ten który nazwał majdanowców "Męczennikami za Unię Europejską" ? A nawet jeśli: w obecnym układzie nie liczą się jednostki, bowiem obecna ordynacja wyborcza to głosowanie na partię, nie na człowieka
@Gregorius - ale niegłosując też wybierasz. Palikota. Podejmujesz decyzję przynoszącą określone realne skutki. A to, że chcesz ją usprawiedliwić takim czy innym idealizmem - cóż, jak to Rewolucjoniści
Komentarz
Jeśli uwarzysz, że jest w Polsce choć jeden pasterz, to mi go wskaż. Bo ja nie widzę, bowiem żaden z hierarchów:
*) nie zaprotestował na forum KEP przeciwko milczącemu poparciu aborcji przez sam KEP
*) nie zaprotestował gdy abp Nycz et consortes udzielali świętokradczo Komunii św Bronkowi
*) nie zaprotestował, gdy lokalni biskupi wbrew Prawu Kanonicznemu zapraszali heretyków do głoszenia kazań w świątyniach katolickich
*) żaden biskup polski nie protestuje przeciw codziennym bluźnierstwom przeciw Najświętszemu Sakramentowi w polskich parafiach
Jeśli jednak znasz choć jednego, to chętnie się dowiem który to.
*) na partię kierująca się Prawem Bożym
*) na kogokolwiek porządnego, jeśli zmieni się ordynacja wyborcza. (JOWy byłbym w stanie zaakceptować)
Krok po kroku, nawrócenie to proces
Dziś nie chcę partii, która jest za gender dla szkół i przeciwko przerywaniu ciąży. Na dziś wystarczy
Jutro która jest przeciw rozwodom i
Jak za ostro pociągniesz ludzie się zbuntują bo są jak młodzież.
Nawet Pan Bóg używa takiej strategii
Marek Jurek, Beata Kempa, Janusz Korwin Mikke, Zbigniew Ziobro i wielu innych
żadna herezja
rozumiem, że Ty chcesz być tu świadomym męczennikiem na ziemi w każdym wymiarze, ale naprawdę można dążyć do Nieba mając radość w sercu,
A nawet jeśli: w obecnym układzie nie liczą się jednostki, bowiem obecna ordynacja wyborcza to głosowanie na partię, nie na człowieka
Gdyby się pojawił jakiś autokrata ...
Niegłosując - tak samo
Nie widzę zatem różnicy.