Witajcie, mam szybkie pytanie bo już prawie pędzel w ręku. Kupiłam za ciemną farbę ścienną (Dulux) i muszę ją rozjaśnić. Ktoś próbował albo wie? Dodać białej, pigmentu białego? nie mogę znaleźć czy Dulux taki ma... help
Czy ma ktoś z Was żelazko parowe do prasowania w pionie? Polecacie? Mi wydaje się super do szybkiego prasowania.....Po dzisiejszych porządkach w szafie okazało się że mam wiele fajnych spódnic a chodzę w kółko w dwóch których nie trzeba prasować
Nowe, dębowe drzwi zewnętrzne okleiłam niebieską folią w celu zabezpieczenia. Niestety, zbyt długo folia przywierała do drzwi. Zwulkanizowała się, czytaj: nie mogę zdrapać jej z tych drzwi. . . Remont juz się kończy a tu taki problem. . . Próbowałam benzyną extrakcyjną, octem.
Nie mogę już patrzeć na swoje szafki kuchenne, a na nowe póki co nie ma kasy Od kilku szafek pod wpływem pary i pewnie upływu czasu odstała okleina. Fragmenty się oderwały, a pod spodem płyta paździerzowa. Pewnie gdybym się uparła to tą okleinę bym zdarła ze wszystkiej powierzchni (pod częścią czuć, że nie trzyma się to szafki), ale nie mam pomysłu czym potraktować płytę paździerzową...
@kasha- dziękuję za odpowiedź O oklejaniu nie pomyślałam... A gdyby ten paździerz chcieć pomalować to jest jakaś farba, żeby później móc umyć szafki na mokro? Lubię malować ściany, meble- to mój sposób na poprawę nastroju- widać szybko efekt
Ja tez myślałam o takim koszu dla królewicza..ale to z toruniakow @AB noe masz?podstawa i tak ma być łóżeczko ktorego tez jeszcze nie mamy a i dwa trojaczkowe dostane się sypia..tylko wózków dostatek choć poczwórnego brak
Moja pierworodna tez spała.ten raczej musi być mobilny .cos na gorze u chłopaków,coś na dole a jeszcze przydałoby się coś co wejdzie nam do sypialni ale nie wiem czy coś takiego istnieje
Poeksperymentuję na jednym froncie- zobaczymy czy efekt będzie motywacją do dalszej pracy Nie zgadzam się ze stwierdzeniem, że lepiej kupić nowe, niż reperować. Mamy komplet kanap, którym dałam drugie życie i służą z powodzeniem kolejne 10 lat. A ja lubię taką dłubaninę i mam z tego radość
Blaty są ok, mimo upływu lat. To okleina frontów szafek się odkleiła- czuć to w czasie mycia, wizualnie nie do odróżnienia, oprócz jednej szafki i szuflady, gdzie odklejony kawałek został oderwany przez małe rączki. I tu widać paździerz, który mnie denerwuje
Komentarz
http://mieszkanicznikodpodszewki.pl/2017/01/kuchnia-z-prl-u-podbija-internet.html
Czy ktoś z Warszawiaków miałby do pożyczenia od października kosz mojżesza, najlepiej ze stojakiem, ale jak nie to ujdzie bez Dla mojej królewny
Nie zgadzam się ze stwierdzeniem, że lepiej kupić nowe, niż reperować. Mamy komplet kanap, którym dałam drugie życie i służą z powodzeniem kolejne 10 lat. A ja lubię taką dłubaninę i mam z tego radość