@beatasb - cytuje co by było jasno i klarownie: "Róża Różańcowa jest modlitewną wspólnotą 20 osób, z których każda codziennie we własnym zakresie odmawia jedną dziesiątkę różańca. Każda osoba przez miesiąc rozważa jedną, przydzieloną jej Tajemnicę Różańca Świętego, w ten sposób codziennie odmawiamy cały różaniec. Członkowie Róży korzystają z łask, jakie mogliby otrzymać, sami odmawiając cały Różaniec".
Ja poszczególne intencje ściągnę zaraz z innych Róż, ale pytanie jest za pośrednictwem Kogo chcemy wypraszać łaski dla naszych mężów? Osobiście myślałam o Św.Ricie, choć taka Róża już jest, ale to chyba nie ma znaczenia. Chyba, że macie inne propozycje to możemy się tu pozastanawiać.
Proponuję zrobić tak jak w poprzednich Różach, każda tajemnica będzie miała oddzielną intencje. Proponuję rozpocząć z dniem 1 września. Jak nie będzie kompletu, to chwilowo ja mogę odmówić brakujące dziesiątki, ale fajnie by było, gdyby jednak 3 osoby się znalazły.
Tajemnice Radosne
1. @elladoc - O trwałość naszych małżeństw i przezwyciężanie sytuacji kryzysowych. 2. @balbi- Aby nasi mężowie stawali się świętymi ojcami. 3. @Anka - O ochronę umysłów naszych mężów przed kłamstwami nieprzyjaciela. 4. @Pipijo - O mądrość Bożą dla mężów przy podejmowaniu każdej decyzji. 5. @beabea - O wyzwolenie dusz naszych mężów ze wszystkich negatywnych emocji.
1. @apolonia - O łaskę nieskalanej reputacji dla naszych mężów. 2.@chabrowa - O wytrwałość w okazywaniu wzajemnej czułości i troski w naszych małżeństwach. 3 @Beni - O Boże błogosławieństwo dla pracy wykonywanej przez naszych mężów.
1. @camille - O codzienne odnajdywanie i wypełnianie w życiu naszych mężów Bożego powołania. 2. @Barbasia - O kierowanie się naszych mężów w całym życiu Bożymi priorytetami. 3. @WandaB- O upodobanie Boże w słowach wypowiadanych przez naszych mężów. 4. Kinga -siostra @Kasik- O przemianę serc żon, aby stawały się dla swoich mężów źródłem prawdziwej radości i pomocy według Bożego zamysłu. 5. @Anulcia - Dziękczynna za wszystkich naszych mężów.
Pozostaje pytanie, czy wszyscy są z tym ok, że wybierzemy Jana Pawła II za patrona? Kto jest przeciw proszę o podniesienie ręki i naciśnięcie przycisku
osoba która odmawia 1 tajemnicę radosną odmawia również początkowe modlitwy: Wierzę w Boga..., Ojcze nasz ... ; 3 x Zdrowaś Maryjo...i Chwała Ojcu ... - tak jest w innej Róży w której jestem
Komentarz
:-(
"Róża Różańcowa jest modlitewną wspólnotą 20 osób, z których każda
codziennie we własnym zakresie odmawia jedną dziesiątkę różańca. Każda
osoba przez miesiąc rozważa jedną, przydzieloną jej Tajemnicę Różańca
Świętego, w ten sposób codziennie odmawiamy cały różaniec. Członkowie
Róży korzystają z łask, jakie mogliby otrzymać, sami odmawiając cały
Różaniec".
Jest dobrze. Jeszcze tulko 9osob i mozemy ruszac.... mam nadzieje,ze sie znajda....
Proponuję rozpocząć z dniem 1 września. Jak nie będzie kompletu, to chwilowo ja mogę odmówić brakujące dziesiątki, ale fajnie by było, gdyby jednak 3 osoby się znalazły.
Tajemnice Radosne
1. @elladoc - O trwałość naszych małżeństw i przezwyciężanie sytuacji kryzysowych.
2. @balbi- Aby nasi mężowie stawali się świętymi ojcami.
3. @Anka - O ochronę umysłów naszych mężów przed kłamstwami nieprzyjaciela.
4. @Pipijo - O mądrość Bożą dla mężów przy podejmowaniu każdej decyzji.
5. @beabea - O wyzwolenie dusz naszych mężów ze wszystkich negatywnych emocji.
Tajemnice Światła
2. @beatasb - O uwolnienie naszych mężów ze wszystkich krępujących ich więzów.
3. @Quintana - O łaskę niezachwianej wiary dla naszych mężów.
4. @gorzka_czekolada - O siły i odwagę dla naszych mężów do bycia prawymi ludźmi.
Tajemnice Bolesne
2.@chabrowa - O wytrwałość w okazywaniu wzajemnej czułości i troski w naszych małżeństwach.
3 @Beni - O Boże błogosławieństwo dla pracy wykonywanej przez naszych mężów.
Tajemnice Chwalebne
1. @camille - O codzienne odnajdywanie i wypełnianie w życiu naszych mężów Bożego powołania.
2. @Barbasia - O kierowanie się naszych mężów w całym życiu Bożymi priorytetami.
3. @WandaB- O upodobanie Boże w słowach wypowiadanych przez naszych mężów.
4. Kinga -siostra @Kasik- O przemianę serc żon, aby stawały się dla swoich mężów źródłem prawdziwej radości i pomocy według Bożego zamysłu.
5. @Anulcia - Dziękczynna za wszystkich naszych mężów.
Pozostaje pytanie, czy wszyscy są z tym ok, że wybierzemy Jana Pawła II za patrona? Kto jest przeciw proszę o podniesienie ręki i naciśnięcie przycisku
osoba która odmawia 1 tajemnicę radosną odmawia również
początkowe modlitwy: Wierzę w Boga..., Ojcze nasz ... ; 3 x
Zdrowaś Maryjo...i Chwała Ojcu ... - tak jest w innej Róży w której jestem