nie znalazłem w jego twórczości ani jednej postaci, z którą mógłbym się utożsamić, sami podli ludzie
to nazywam panświnizmem
https://pl.glosbe.com/pl/pl/panświnizm Coś takiego znalazłam. Razi mnie po prostu kreatywność w obrażaniu. Coraz częściej myślę że prawdą jest taki cytat z jednego z kryminałów "zło bierze się z gadania". Tyle dobrych rzeczy do zrobienia a lepiej gledzic. Edit: ogólna refleksja nie że ktoś tu ględzi, raczej np politycy i różni dziennikarze, jutuberzy z bożej łaski
nie znalazłem w jego twórczości ani jednej postaci, z którą mógłbym się utożsamić, sami podli ludzie
to nazywam panświnizmem
https://pl.glosbe.com/pl/pl/panświnizm Coś takiego znalazłam. Razi mnie po prostu kreatywność w obrażaniu. Coraz częściej myślę że prawdą jest taki cytat z jednego z kryminałów "zło bierze się z gadania". Tyle dobrych rzeczy do zrobienia a lepiej gledzic. Edit: ogólna refleksja nie że ktoś tu ględzi, raczej np politycy i różni dziennikarze, jutuberzy z bożej łaski
Moi panowie teraz kłócą się, z jaka prędkością jedzie samochód, żeby rysunek z basenem był prawdziwy
To zależy od większej liczby czynników, jak mocno się odbije i ile sekund będzie w powietrzu i o ile w tym czasie spadnie prędkość skoczka ze względu na opór powietrza
Moi panowie teraz kłócą się, z jaka prędkością jedzie samochód, żeby rysunek z basenem był prawdziwy
To zależy od większej liczby czynników, jak mocno się odbije i ile sekund będzie w powietrzu i o ile w tym czasie spadnie prędkość skoczka ze względu na opór powietrza
W sumie słyszałam tez coś o tarciu, więc możliwe, ze uwzględniali różne czynniki
W sumie analizując fizycznie to tak: wielkość tego basenu to około 4 na 1.80, bezpieczna głębokość to 1.50, zakładamy że okna to atrapy. Daje to 10.7 m3 wody czyli z masą przyczepy około 12 ton. Jedna oś z takimi oponkami nie wytrzyma.
Takie autko z takimi oponkami nie ruszy z tak ciężka przyczepą, chyba , że z góry, ale tu jest płasko.
@TecumSeh najpierw to był zapluty karzeł reakcji jako wzór. Licytacja kto zaczął, to piaskownica. Może wynika z umiłowania w Ewangelii głównie słów "przyszedłem ogień rzucić na ziemię" a pomijania całej reszty. Edit: to a propos kreatywności w obrażaniu i czytania przed snem słownika wyrazów obcych i szukania obraźliwych określeń co może zaimponować bo zawsze to bardziej inteligentnie poobrazac obcymi wyrazami - mam tu na myśli guru obozu prawdziwych Polaków.
@Izka Nie zgodzę się z Tobą. Lata 90 to dominacja medialna UW i Michnika. To oni przez kilkanaście lat budowali postać patrioty jako prymitywnego prostaka, niedouczonego, któremu trzeba nieść kaganek oświaty. Patrzono na niego z pogardą, lekceważeniem i mocno z góry. Wiem, bo sam taki byłem, kształtowała mnie GW i propaganda UW. Cieszyłem się z porażki PiS w 2007. Uzmysłowiłem sobie jak działa ten mechanizm dopiero w 2010, gdy zacząłem krytykować sposób zabezpieczenia i prowadzenia śledztwa w Smoleńsku. Zawsze interesowałem się katastrofami lotniczymi i miałem minimalną wiedzę jak to powinno wyglądać. Mimo, że totalnie apolitycznie na forach podnosiłem konkretne zarzuty, przez osoby, które zawsze miały usta pełne sloganów o demokracji i wolności, za każdy mój wpis krytyczny na temat śledztwa byłem mieszany z błotem i wyzywany od najgorszych.
Więc niestety jest pewna kolejność i nie jest to licytacja w piaskownicy.
Komentarz
Coś takiego znalazłam.
Razi mnie po prostu kreatywność w obrażaniu.
Coraz częściej myślę że prawdą jest taki cytat z jednego z kryminałów "zło bierze się z gadania". Tyle dobrych rzeczy do zrobienia a lepiej gledzic.
Edit: ogólna refleksja nie że ktoś tu ględzi, raczej np politycy i różni dziennikarze, jutuberzy z bożej łaski
O tak.... To dla tych co jeszcze wierzą że da się skontrolować wszystkie dzieci
wielkość tego basenu to około 4 na 1.80, bezpieczna głębokość to 1.50, zakładamy że okna to atrapy. Daje to 10.7 m3 wody czyli z masą przyczepy około 12 ton. Jedna oś z takimi oponkami nie wytrzyma.
Takie autko z takimi oponkami nie ruszy z tak ciężka przyczepą, chyba , że z góry, ale tu jest płasko.
Więc powyższa sytuacja nie jest możliwa
Licytacja kto zaczął, to piaskownica.
Może wynika z umiłowania w Ewangelii głównie słów "przyszedłem ogień rzucić na ziemię" a pomijania całej reszty.
Edit: to a propos kreatywności w obrażaniu i czytania przed snem słownika wyrazów obcych i szukania obraźliwych określeń co może zaimponować bo zawsze to bardziej inteligentnie poobrazac obcymi wyrazami - mam tu na myśli guru obozu prawdziwych Polaków.
Nie zgodzę się z Tobą.
Lata 90 to dominacja medialna UW i Michnika.
To oni przez kilkanaście lat budowali postać patrioty jako prymitywnego prostaka, niedouczonego, któremu trzeba nieść kaganek oświaty.
Patrzono na niego z pogardą, lekceważeniem i mocno z góry.
Wiem, bo sam taki byłem, kształtowała mnie GW i propaganda UW. Cieszyłem się z porażki PiS w 2007.
Uzmysłowiłem sobie jak działa ten mechanizm dopiero w 2010, gdy zacząłem krytykować sposób zabezpieczenia i prowadzenia śledztwa w Smoleńsku. Zawsze interesowałem się katastrofami lotniczymi i miałem minimalną wiedzę jak to powinno wyglądać. Mimo, że totalnie apolitycznie na forach podnosiłem konkretne zarzuty, przez osoby, które zawsze miały usta pełne sloganów o demokracji i wolności, za każdy mój wpis krytyczny na temat śledztwa byłem mieszany z błotem i wyzywany od najgorszych.
Więc niestety jest pewna kolejność i nie jest to licytacja w piaskownicy.