Zbliżają się "grudniowe okoliczności prezentowe" - nie wnikam, przy jakiej okazji (Mikołajki czy Boże Narodzenie, a może Nowy Rok) i od kogo (Mikołaj, Gwiazdor, Aniołek, Dzieciątko, Dziadek Mróz) - dzieci w większości domów będą czekać na prezenty. Żeby ograniczyć koszta, proponuję giełdę prezentów z drugiej ręki.
Proponuję w tym wątku wpisywać,
co macie Wam niepotrzebnego, a nadającego się na prezent dla dziecka (stan niezniszczony, choć nie sądzę, by musiało być "z metką" oraz
czego poszukujecie na prezenty dla Waszych dzieci, co ktoś mógłby mieć na wydaniu.
Sama na początek mogę zaproponować
NA WYDANIU:
- G
ra "Wilki i owce" - bardzo fajna. Wskutek pewnych okoliczności mamy dwie, więc jedną chętnie odstąpię, za co łaska (bylem do przesyłki nie dołożyła). Nowa kosztuje ok. 40 zł. rezerwacja dla Anna78
-
Gra "Moje pierwsze sudoku" - problem, j.w. Cena nowej 40-60 zł rezerwacja dla Anna78
- Gra "Drabina 2" logopedyczna. Nam zbędna. Cena nowej 20-35 zł
To, tak na dobry początek. Mam tego towaru znacznie więcej i chętnie poślę tym, którzy wykażą zainteresowanie i zadeklarują wsparcie mnie drobną kwotą ;-) Wyjaśniam - nie chodzi mi o to, żeby zarobić, ale żebym nie czuła, że dokładam do: pakowania, jazdy na pocztę, opłaty pocztowej.
POSZUKUJĘ i chętnie odkupię za nieprzytłaczającą kwotę:
- odczynniki chemiczne, naczynia i przyrządy do domowego laboratorium chemicznego - może ktoś ma jakieś resztki po zestawie "Mały Chemik", czy czymś podobnym.
Komentarz
7. Biblia w obracających się obrazkach. Nowa (tj. nieużywana). Większy format. 40 historii/obrazów ze Starego i Nowego Testamentu, na każdej stronie po 4 obrotowe okienka do dopasowania właściwego obrazka. 10 zł + kw
http://lubimyczytac.pl/ksiazka/228789/biblia-w-obracajacych-sie-obrazkach
Może @ewap albo @Sylwunia dołożyć, albo inny chętny?
Wolne: 2, 4 i 7 o ile panuję nad sytuacją
8. Magia matematyki ("Zadziw przyjaciół magicznymi sztuczkami liczbowymi" - nie wiem czy to koszer ) - zestaw sztuczek, zagadek i zabaw matematycznych i specjalna gra memo w jednym. Zawiera kalkulator. Nowa, nierozfoliowana. 35 zł +kw
https://edukatorek.pl/zestawynaukowe/780-magia-matematyki-zestaw-naukowy-4m-3293-4m.html
9. Szczęśliwa czwórka ( to samo co Connect 4), nowa, nieotwierana, nie zafoliowana, bo firmowo nie jest. 18 zł +kw
Wow, chyba udało się obrazki wkleić!
Powiedz mi czy krążki w drugiej grze są plastikowe czy kartonowe ?
Kartonowe??? Chyba nie, nie mam pojęcia, nie otwierana. Zaraz poszukam info.
PS. Grzechoczą zdecydowanie plastikowo
To chcesz @Sylwunia?
Nadal wolne:
2. Pan Jezus i Jego przyjaciele. Z ruchomymi obrazkami (zmieniają się przez pociągnięcie za uchwyt, więc już raczej dla starszych maluchów, które nie drą). Pięć historii z Nowego Testamentu. Zaczyna się od narodzenia Pana Jezusa. 12zl+kw
http://www.info.katowice.pl/product/id/15104,pan-jezus-i-jego-przyjaciele-opowiesci-z-ruchomymi-obrazkamiCo do 8 i 9 niech się @Sylwunia określi. Jeśli nie chce to też wolne:
8. Magia matematyki ("Zadziw przyjaciół magicznymi sztuczkami liczbowymi" - nie wiem czy to koszer ) - zestaw sztuczek, zagadek i zabaw matematycznych i specjalna gra memo w jednym. Zawiera kalkulator. Nowa, nierozfoliowana. 35 zł +kw
https://edukatorek.pl/zestawynaukowe/780-magia-matematyki-zestaw-naukowy-4m-3293-4m.html
9. Szczęśliwa czwórka ( to samo co Connect 4), nowa, nieotwierana, nie zafoliowana, bo firmowo nie jest. 18 zł +kw
10. Nowy, zapakowany w blister kalkulator naukowy ABACUS KK-82LB z wieloma funkcjami:
funkcje trygonometryczne, hiperboliczne, liczby zespolone, funkcje statystyczne, działania na liczbach w systemach dwójkowym, ósemkowym, szesnastkowym i dziesiętnym, pamięć wyniku, działania na ciągach liczbowych, logarytmy, działania na nawiasach, pierwiastki, potęgi, silnia i inne.
20zł + kw
Wybieram się na pocztę z przesyłkami.
@agap, @Sylwunia, @uJa jeśli wolicie z odbiorem na poczcie (paczka+ jest wtedy ciut taniej) to potrzebuję szybko adres placówki pocztowej.
Wrrrr
Pytałam @Bambidu czy żetony są plastikowe czy kartonowe
Zmyliło mnie zdjęcie
@Sylwunia, @ewap, @uJa mam popakowane. Priortety czy Wam niespieszno? Dzisiaj pójdą.
Edyta: Eee w sumie nie wiem czy paczki tez są priorytety, czy tylko polecone. Pewnie sie wygłupiłam, trudno.
No to poszło wszystko poza kalkulatorem do @Bea, bo nie wiem czy chcesz.
Zaraz Wam wyślę nry przesyłek na priv. Mam nadzieję, że każdy dostanie co chciał, bo ja trochę zakręcona jestem