Pomysły na prezenty świąteczne dla różnych osób: kawa zmielona herbata zielona z owocem granatu pomadka do ust lub błyszczyk książka kryminał książka "Qvo vadis" (dla nastolatki, nie wiem, czy się spodoba) zakładki do książek dla różnych osób balsam do rąk cienie do malowania oczu lub/i mascara kalendarz z kotami dla wiebicielki kotów kalendarz z psami
natolatki to preferują drobny sprzęt elektroniczny, grę na PSP, płytę CD z ulubioną muzyką np. hip hop, rap czy inny gatunek, bon upominkowy do butiku odzieżowego np. Crop, Hause a dla młodszych Reserved, H@M itp
Moje maleństwo wczoraj dostało cała stertę książek, takiego szczęśliwego szkraba dawno nie widziałam, czyli zakładki do książki by jej pasowały ,ale to rzecz gustu ,no te książki
A przed świętami lepiej wysyłać przesyłki ekonomiczne niż jakieś 24 ,z mojego doświadczenia wynika że te zwykłe szybciej docierają do adresata,np ja we wtorek wysłałam ekonomiczna priorytetowy w środę było na miejscu,na mój adres w poniedziałek wysłane paczka 24 może dziś dojdzie a może niekoniecznie będę wiedziała ok 15
Moje koszule nocne leza od 16 grudnia w Gdansku. A myslalam, ze do swiat dojda. Ale za to bon prix zalegly przedmiot wyslal po 2 dniach, a mialo byc 3-4 tygodnie oczekiwania.
A mi cieplutko, mąż napalił w piecach, aż buchają. Byłam dziś na giełdzie kwiatowej wcześnie rano, a teraz chwila oddechu przed robotą. Dziś żadnej nauki, chłopcy się bawią. Chwilo, trwaj!
Dla młodzieży młodszej wczesnoszkolnej nabyłam: mazaki dla chłopca i dziewczynki po paczce (oni ciągle rysują) puzzle dla dziewczynki 6 letniej płytę jazzową dla wujka, który lubi jazz i chadza na koncerty jazzowe
@Felicyta, zareklamuj brata jazzmana, koniecznie. Ja też chadzam na jazzowe koncerty, no lubię. Może więc słyszałam, a może to będzie jakieś natchnienie ☺️
@Pompejanka moj brat to Krzysztof Urbanski, saksofonista. Od kilku lat mieszka w Wlk. Brytanii, a koncertuje głownie w USA, bardzo często lata też do Azji. Ciekawe, czy kojarzysz Krzysztof Urbanski& Urban Jazz Society
O, Yes...Ale numer. Wujek dość młody, ok. 60tki. Mieszka za oceanem. Daleko, daleko. Wyemigrował chyba z 40 lat temu... Podobno te Święta to Jego ostatni przylot do Polski. Leczy się też onkologicznie. Mają wpaść z kuzynem ok. 19.00. Mam nadzieję, że płyta wuja ucieszy. Plus opłatek. I jakieś drobnostki do jedzenia. Mam nadzieję, że mąż już wróci z pracy. A ja mam oczywiście pilną robotę, ścigam się z czasem, strona 20 ze 140... Mam to zrobić do dziś wieczora, ale chyba nie dam rady i jeszcze katar nowy mnie męczy. Nie będę całować wujka, bo jest pewnie między chemiami. Ech. Życie. Ale i tak się cieszę na spotkanie!!!!!!!
Komentarz
Matecznik mnie rozczarował, czytałam, ale mnie zmęczył bardziej niż pokrzepił.
A tutaj dużo odniesień do wiary i podobało mi się.
Teraz zabieram się za kolejną i nie wiem czy za Kózkównę czy za rodzinę Ulmów czy jeszcze coś innego.
Ale i tak mam wielką radość, że księgarnia zdążyła dostarczyć przed Świętami .
I jeszcze planszówkę oraz domino przyjechało dla dzieci. Domino wcale nie takie łatwe, ale planszówki banalne, nawet 3 latek zagrał .
kawa zmielona
herbata zielona z owocem granatu
pomadka do ust lub błyszczyk
książka kryminał
książka "Qvo vadis" (dla nastolatki, nie wiem, czy się spodoba)
zakładki do książek dla różnych osób
balsam do rąk
cienie do malowania oczu lub/i mascara
kalendarz z kotami dla wiebicielki kotów
kalendarz z psami
a już lektury szkolne to z musu bo do egzaminu gimnazjalnego
no chyba ze dziewczyna mól ksiażkowy to co innego
swego czasu jednej zaczytanej pannie dałąm zakładkę srebrną (taka a la wędka z zawieszką) i byłą zadowolona
ale znać trzeba gusta osobnika
natolatki to preferują drobny sprzęt elektroniczny, grę na PSP, płytę CD z ulubioną muzyką np. hip hop, rap czy inny gatunek, bon upominkowy do butiku odzieżowego np. Crop, Hause a dla młodszych Reserved, H@M itp
do tego słodycze
mazaki dla chłopca i dziewczynki po paczce (oni ciągle rysują)
puzzle dla dziewczynki 6 letniej
płytę jazzową dla wujka, który lubi jazz i chadza na koncerty jazzowe
☺️
Krzysztof Urbanski& Urban Jazz Society
@Felicyta, to Twój brother?
Mają wpaść z kuzynem ok. 19.00. Mam nadzieję, że płyta wuja ucieszy. Plus opłatek. I jakieś drobnostki do jedzenia. Mam nadzieję, że mąż już wróci z pracy.
A ja mam oczywiście pilną robotę, ścigam się z czasem, strona 20 ze 140... Mam to zrobić do dziś wieczora, ale chyba nie dam rady i jeszcze katar nowy mnie męczy. Nie będę całować wujka, bo jest pewnie między chemiami. Ech. Życie.
Ale i tak się cieszę na spotkanie!!!!!!!