Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

Orgowe pogadanki o wszystkim.

19798100102103136

Komentarz

• edytowano grudnia 2016
    @Małgorzata32, czytałam ostatnią książkę Terlikowskich o Ich wielodzietności, krzepiąca.

Matecznik mnie rozczarował, czytałam, ale mnie zmęczył bardziej niż pokrzepił.

A tutaj dużo odniesień do wiary i podobało mi się.

Teraz zabieram się za kolejną i nie wiem czy za Kózkównę czy za rodzinę Ulmów czy jeszcze coś innego.

Ale i tak mam wielką radość, że księgarnia zdążyła dostarczyć przed Świętami :).

I jeszcze planszówkę oraz domino przyjechało dla dzieci. Domino wcale nie takie łatwe, ale planszówki banalne, nawet 3 latek zagrał :D.
    Podziękowali 1Małgorzata32
  • Woda raz prosze
    Podziękowali 1nowa
  • Dziękuję za wodę z chęcią się na piję
  • Woda, wlasnie sie napilam, od rana zapominalam.
  • Rosol z oczkiem
  • Pomysły na prezenty świąteczne dla różnych osób:
    kawa zmielona
    herbata zielona z owocem granatu
    pomadka do ust lub błyszczyk
    książka kryminał
    książka "Qvo vadis" (dla nastolatki, nie wiem, czy się spodoba)
    zakładki do książek dla różnych osób
    balsam do rąk
    cienie do malowania oczu lub/i mascara
    kalendarz z kotami dla wiebicielki kotów
    kalendarz z psami
  • MonikaN powiedział(a):
    @Małgorzata32, czytałam ostatnią książkę Terlikowskich o Ich wielodzietności, krzepiąca.

Matecznik mnie rozczarował, czytałam, ale mnie zmęczył bardziej niż pokrzepił.

A tutaj dużo odniesień do wiary i podobało mi się.

Teraz zabieram się za kolejną i nie wiem czy za Kózkównę czy za rodzinę Ulmów czy jeszcze coś innego.

Ale i tak mam wielką radość, że księgarnia zdążyła dostarczyć przed Świętami :).

I jeszcze planszówkę oraz domino przyjechało dla dzieci. Domino wcale nie takie łatwe, ale planszówki banalne, nawet 3 latek zagrał :D.
    Coś bliższego o Ulmach proszę. 
  • Znaczy o książce. 
  • nastolatki nie czytają ksiązek
    a już lektury szkolne to z musu bo do egzaminu gimnazjalnego 
    no chyba ze dziewczyna mól ksiażkowy to co innego

swego czasu jednej zaczytanej pannie dałąm zakładkę srebrną (taka a la wędka z zawieszką)  i byłą zadowolona

ale znać trzeba gusta osobnika
    Podziękowali 1AgaMaria
  • domowi nastolatkowie byliby zawiedzeni książkami

natolatki to preferują drobny sprzęt elektroniczny, grę na PSP, płytę CD z ulubioną muzyką np. hip hop, rap czy inny gatunek, bon upominkowy do butiku odzieżowego np. Crop, Hause a dla młodszych Reserved, H@M itp

do tego słodycze
    Podziękowali 1AgaMaria
  • Moje maleństwo wczoraj dostało cała stertę książek, takiego szczęśliwego szkraba dawno nie widziałam, czyli zakładki do książki by jej pasowały ,ale to rzecz gustu ,no te książki 
    Podziękowali 2Małgorzata32 Felicyta
  • A przed świętami lepiej wysyłać przesyłki ekonomiczne niż jakieś 24 ,z mojego doświadczenia wynika że te zwykłe szybciej docierają do adresata,np ja we wtorek wysłałam ekonomiczna priorytetowy w środę było na miejscu,na mój adres w poniedziałek wysłane paczka 24 może dziś dojdzie a może niekoniecznie będę wiedziała ok 15
    Podziękowali 1Nika76
  • Bardzo dużo jest takich szybkich przesyłek i pracownicy nie wyrabiają się przed świętami
  • Moje koszule nocne leza od 16 grudnia w Gdansku. A myslalam, ze do swiat dojda. Ale za to bon prix zalegly przedmiot wyslal po 2 dniach, a mialo byc 3-4 tygodnie oczekiwania.
  • Siedzę przy herbatce, bo dziecko bawi się samo.
  • Ufff jestem tak zmeczona, ze ledwo zyje.
  • A mi jak zwykle zimno , panny wróciły i już harmider, jedna obrażona, 
  • A mi cieplutko, mąż napalił w piecach, aż buchają. Byłam dziś na giełdzie kwiatowej  wcześnie rano, a teraz chwila oddechu przed robotą. Dziś żadnej nauki, chłopcy się bawią. Chwilo, trwaj!
  • Dla młodzieży młodszej wczesnoszkolnej nabyłam:
    mazaki dla chłopca i dziewczynki po paczce (oni ciągle rysują)
    puzzle dla dziewczynki 6 letniej
    płytę jazzową dla wujka, który lubi jazz i chadza na koncerty jazzowe
  • @AgaMaria  - a jaką kupiłaś płytę? Mój brat jest muzykiem jazzowym, może to jego krążek? ;)

Podziękowali 2Pompejanka AgaMaria
  • nowa powiedział(a):
    Bardzo dużo jest takich szybkich przesyłek i pracownicy nie wyrabiają się przed świętami
    Tez w takich okresach korzystam ze zwykłych :)
  • No ja w piecyku muszę sama palić jak chce mieć ciepło ,
  • @Felicyta, zareklamuj brata jazzmana, koniecznie. Ja też chadzam na jazzowe koncerty, no lubię. Może więc słyszałam, a może to będzie jakieś natchnienie 
    ☺️
    Podziękowali 1madzikg
  • edytowano grudnia 2016
    @Pompejanka moj brat to Krzysztof Urbanski, saksofonista. Od kilku lat mieszka w Wlk. Brytanii, a koncertuje głownie w USA, bardzo często lata też do Azji. Ciekawe, czy kojarzysz :)
    Krzysztof Urbanski& Urban Jazz Society

Podziękowali 1Bridget
  • To już będę kojarzyła. Dzieki
    Podziękowali 1Felicyta
  • Osiecka na jazzowo. Sorry, już zapakowana, nie pamiętam, kto gra, a kto śpiewa. Chyba jakaś babka na L. A muzyk na Ż???
    @Felicyta, to Twój brother?
  • Tak:-)
    Podziękowali 1AgaMaria
  • O, Yes...Ale numer. Wujek dość młody, ok. 60tki. Mieszka za oceanem. Daleko, daleko. Wyemigrował chyba z 40 lat temu... Podobno te Święta to Jego ostatni przylot do Polski. Leczy się też onkologicznie.
    Mają wpaść z kuzynem ok. 19.00. Mam nadzieję, że płyta wuja ucieszy. Plus opłatek. I jakieś drobnostki do jedzenia. Mam nadzieję, że mąż już wróci z pracy.
    A ja mam oczywiście pilną robotę, ścigam się z czasem, strona 20 ze 140... Mam to zrobić do dziś wieczora, ale chyba nie dam rady i jeszcze katar nowy mnie męczy. Nie będę całować wujka, bo jest pewnie między chemiami. Ech. Życie.
    Ale i tak się cieszę na spotkanie!!!!!!!
    Podziękowali 1Felicyta
  • @Felicyta, podobni jesteście bardzo!
    Podziękowali 1Felicyta
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.