Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

Orgowe pogadanki o wszystkim.

14142444647136

Komentarz

• Pewnie. Są duuuuuużo lepsze. Ja od pewnego czasu ciągle słyszę głos piły. Ludzie nawet w niedzielę nie dadzą odpocząć. Znoszę sześć dni w tygodniu place budowy. Czy muszę i w niedzielę?????
  • U nas budowa na szczescie w niedziele milczy. Ale w tyg i od 5 rano potrafia byc okropnie glosno.
  • U nas to są budowy własnych domów. Do tej pory szanowali niedzielę. Cóż, takie czasy.
  • za zdjecie tego tortu ktos powinien tu mi przyjsc w tej chwili i przyniesc kawalek.. w wersji oszxzednocukrowej w dodatku.
  • @MAFJa  zapytam tutaj, bo ostatnio czytalam Twoje posty o wozkach. Kupilas cos? Kurcze, zawsze sie mysli, ze trojaczki, ba nawet blizniaki, to mnostwo pracy, ale nie myslalam wczesniej o kwestii wozka. Toz to czolg juz musi byc, podwojny wozek juz ciezki i malo sterowny.
  • wozek w toruniu daje trojaczkom prezydent miasta.. niestety czolg ale przynajmniej z glowy jesli chodzi o te kwestie i fotelikow bo sa w komplecie.. trippy 3 w1.. jak nas bedzie stac i stwierdzimy ze fajnie to potem moze pegperego spacerowke sie uda nabyc.. dlugi pociag z kierownica.. ale wjedzie wszedzie przynajmniej.. pojawily sie w polsce ostatnio wiec moze ktos bedzie odsprzedawal..
  • Jak tak, to super. 
  • Smutno tak bez herbaty, bez tortu... Dieta 3xbez?
  • Nie piszcie o torcie o tej porze! Tak jak za tortami nie przepadam, to wieczorem moglabym każdą słodycz zjeść :) dobrze, że juz w łóżku leże, to nie chce mi się wstawać :wink: 
    @MAFJa a myślisz, że ile trojaczkow rodzi się w Polsce? I ilu ich rodziców chce odsprzedać wózek, który się tobie podoba? :smiley: faktycznie, troje dzieciaczkow na raz generuje specyficzne potrzeby:)
  • pegpereg na 3 dzieci
  • Dlaczego dzieci tyłem do mamy?
  • Co za barbarzyńska godzina. A ja znowu spać nie mogę.
  • e normalna godzina
  • Okropna. Coś mam ostatnio problemy ze spaniem. Starość?
  • w toruniu to beda 3cie w tym roku. drugie naturalne. pierwsze z 1jajka.. tak czy siak troche moze byc w sumie
  • O, to dość popularna rozrywka:)
    Przypominało mi się, że nasz znajomy, ojciec dwójki par bliźniąt, jeździł przez pewien czas taksówką, aby dorobić. Z racji dużego samochodu, często wzywały go duże rodziny. I tak poznał małżeństwo z dwojgiem par bliźniąt i trojaczkami, wszystkie ciąże naturalne. To wszystko maluchy jeszcze były, rodzice zmęczeni ale zadowoleni, jakąś pomoc w postaci niani od miasta mieli.
  • horror ;) myslalam ze takie rzeczy tylko w ani z zielonego wzgorza :)
  • Witajcie poniedziałkowo!
    Obudziłam się niewyspana i zmęczona...
    Może kawa mnie na nogi postawi?
    @tryk, gdzie jesteś?
    Zapodaj kawę!
  • @mamababcia, to jest spacerowka, dzieci juz starsze, bardzo często są tyłem do mamy. 
  • witam, leje od wczoraj ,prania nie ma gdzie suszyc, kozy w oborze stoja ,do lekarza pasuje jechac ale pogoda na jazde rowerem nie odpowiednia,glowa mnie boli, dzieciaki fochaja sie , jutro hydraulik ma byc -nie mam co na obiad zrobic ba nawet pomyslu brak
  • okulary malej jeszcze nie zrobione we wt byly zamowione,
  • @nowa jutro będzie lepiej!
  • tak bo hydraulik ma byc i gotowki trzeba i dzis zakupy tez zrobic trzeba
  • Starsze czy młodsze, wolę widzieć dzieci, pokazywać im świat, żeby one mnie widziały.
    Chodzi tu o względy bezpieczeństwa i wygody.
     Tak mam i bardzo się buntuję na to, że dzieci są tyłem do rodziców. 
  • Moja tesciowa tez mi mowila, ze zawsze miala dzieci przodem do siebie, a mi natomiast zupelnie nie przeszkadzalo to, ze byly tylem. Tez im swiat pokazuje, na spacerach ciagle do nich gadam, ludzie na mnie dziwnie patrza (no bo po co z dzieckiem gadac, no nie). Jedynie brakowalo mi zmiany pozycji dziecka przy sporych upalach jak pod slonce chodzilam. 
    Ale tez rozumiem rodzicow, ktorzy chca miec dziecko przodem do siebie. 
  • Oj tak, niektóre nawet się buntują i zycza sobie tylko przodem do swiata :)
  • @mamababcia, ale jak pokażesz dziecku swiat zaslaniajac Mu sobą? I wszystko oglada tyłem, Ty widzisz co innego i dziecko.

Od pół roku jedzie przodem do swiata. W niektórych wózkach są okienka i mozna zagladac przez budke, od góry, co tam u dziecka.
  • mamababcia a dlaczego w autobusie wybierasz zawsze miejsce przodem do kierunku jazdy?

(oczywiście tak strzelam teraz że to robisz, ale wszystkie znane mi panie-babcie tak robią ;) w ogóle większość ludzi woli jechać przodem niż tyłem)
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.