Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

Orgowe pogadanki o wszystkim.

14546485051136

Komentarz

• Witaj, witaj. Myślałam, że chcesz gościa zapowiedzieć.  :)
    A u nas cały dzień ładnie.
  • jeszcze 2,40
    ale nie ma swieczek
  • edytowano sierpnia 2016
    Czytaliscie książkę "Chata"?
    Mozecie sie podzielic opinią?
  • o dziewczynce zamordowanej?
  • Tak.
    Kilka lat temu czytałam. Nie doczytałam do konca. Nie dalam rady, choc niewiele mi zostało...Dziwny obraz Boga. Pomyslalam, ze moze niewłasciwy czas...
    Teraz zaczelam czytac od nowa, bo znow ktos mi ja mocno polecił. Przeczytałam polowę (ogolne moje załozenie bylo takie, ze dzis ja skonczę). I znow mam ochote ją odłozyc...Hmmm?
    Co powoduje, ze inni ja tak zachwalają. Moze sekret na koncu? A moze ja w ogole nie rozumiem jej przesłania?
  • Nie zachwyciła też. Do mnie nie za bardzo przemawia fikcja literacka, w kwestii wiary. Podobny "nie-zachwyt" wywołała np. "Historia Pi".  
  • siede na stacji, malenstwo czyta uklad okresowy pierwiastkow,nogi bola herbatki chcialabym ale za ok godz bende dopiero w domu
  • Ale mimo wszystko chcialabym ja doczytac do konca.

Kurde...juz nie pada, ale leje.

• O widzisz @Joanna36 chyba o to chodzi.
    Mnie tez "Historia Pi" nie porwała.
  • O widzisz @Joanna36 chyba o to chodzi.
    Mnie tez "Historia Pi" nie porwała.
  • Koniec właśnie mnie chyba troszku rozczarował, doczytaj daj znać :)  Poza tym z innej beczki, ale trochę z tej, był kiedyś w "Miłujcie się" (chyba) artykuł o ojcu, który wybacza krzywdzicielowi swojej córeczki.  I jakoś tak nie przypadło mi to do gustu, bo ja bym wolała żeby ojciec przynajmniej łomot spuścił takiemu komuś, a wybaczyć to mogłaby dziewczynka. Mieszkali dalej w tej samej miejscowości, dziewczynka była dalej narażona na widok parszywca, no jakoś mi to nie grało.
  • Ja po przeczytaniu Chaty mialam mieszane uczucia. Bog taki nie mój jest w tej ksiazce. Najlepszy byl dla mnie fragment o ogrodzie -takie porownanie do mnie trafilo. Ogolnie dosc ciezko mi sie czytalo.
  • Ja dostałam tę książkę. I zmeczylam do końca ale trudno to sie czytało. Nie wiem czemu tak polecają i zachwalają.
  • Juz po sniadaniu
  • @mader nie poznamy, ale całą wieczność będziemy poznawać.
  • Ostatnie kropelki i do modlitwy.
  • Wlasnie usiadłam z herbatą :)
    Pogoda taka sobie...
  • edytowano sierpnia 2016
    I komarów dzis zdecydowanie jakby więcej.
    Brrrr...

Kurcze no nie posiedze z lekturą na dworze.
  • A ja, uwięziona w domu, wybrałam co potrzeba i poprasowałam. Przy okazji kończę oglądać film o siostrze Pasqalinie.
  • U nas komarów jakoś wcale w tym roku nie ma
  • W Radosci jest cukiernio-lodziarnia przy torach i tam miewaja, ale jeszcze nie trafilam, rzadko bywam.
  • teraz woda
  • Stała na stoliku miseczka śliwek. Po części umartwiałam się jedząc ich kilka zamiast więcej, bo bardzo mi smakowały. Teraz zauważyłam nad nimi kilka meszek, wnerwiłam się, miseczkę przygarnęła litościwie.pod koniec, gdy dno już prawie było widoczne, zawahałam się, mając w pamięci wczorajsze sensacje. Potem znowu na myśl przyszły mi meszki. Pod koniec, gdy dwie się zostały przypomniało mi się, że owoców na noc nie powinno się jeść. Ale te ostatnie niczego by i tak nie zmieniły. Więc dokończyłam procederu.
    Teraz leżę i czekam na skutki lub brak. Mam czas do ósmej. Potem kropelki, leki, modlitwa i spać. Ciekawe, co na to śliwki ...
  • @mamababcia chodzisz spac z kurami. Nie dziwpta, ze w srodku nocy jestes juz wyspana.
  • W szklance
  • A my do wieczora nad jeziorm bylismy. I dopiero teraz grilla rozpalamy.
  • Ja nie położyłem się spać, tylko się na chwilę przyłożyłam. Teraz tak mam ogarnia mnie słabość i chwilę muszę poleżeć.
  • Serwer aktualizacja?
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.