Jajecznica zjedzona. Mmm...!!! Przy okazji szukania przepisu dowiedzialam sie, ze kurek nie myje sie pod bieząca wodą tylko zalewa słonym wrzątkiem. Człowiek uczy sie cale zycie. Teraz moi poszli na zwiady nad jezioro a ja na lezaku z kawą i książką.
@Małgorzata32 a macie na mazurach jakis domek, co miesci sporo ludzi? Cos fajnego i sprawdzonego? Szukam namiarow na przyszly rok, 9 dzieci i 4 doroslych, w sumie to jedno z dzieci juz tez bedzie prawie dorosle
@mamuma pojecia nie mam. My tu u znajomych na działce stacjonujemy. Domek nieduzy, ale funkcjonalny. Jestesmy tu w szóstkę. Do jeziora na skróty jakies 150 metrow, do kąpieliska z plazą- moze 500. Czysciutka woda. I nie sa to scisłe Mazury- Warmia raczej. Okolice Dobrego Miasta.
Hmm... Też nie wiedzialam o zalewaniu kurek slonym wrzatkiem. A jakies proporcje soli i wody masz? Dlugo trzeba w tym trzymac? Udanego odpoczynku @malgorzata32
Odwyk - dobra rzecz, tylko warto pić mocniejszą herbatę przez pierwsze dni bo inaczej mogą pojawić się migreny. Ja bym wybrała odwyk, bo rozpuszczalna mi szkodzi.
Ja to kawowy laik jestem, pije sporadycznie i jeszcze profanuje ją mlekiem i cukrem. Zawsze robilam ja tak, ze zalewalam w kubku mielona kawe wrzatkiem, czekalam 2-3 min zeby sie zaparzyla i dodawalam niezbedniki. Trzeba jakiegos specjalnego zaparzacza uzywac do kawy mielonej?
@Małgorzata pięknie U mnie z okna widać Tatry,ale dzisiaj są zamglone. Wczoraj starsze dziewczyny odwiozłam na rekolekcje,młodsze bawią się w ogrodzie,a mnie kusi tutaj ciągle zaglądać zamias chatę sprzątać
@Małgorzata32 jajówa z kurkami tak samo jak z innymi grzybami
podsmażasz grzybki na masełku, dodajesz cebulke , troche wody-niekoniecznie bo posolisz i puszczą sok, dusisz na małym ogniu, na koniec dodajesz jajka, pieprz i koperek(jak lubisz) i masz
Na mnie też nie robi wrażenia. Lubię ludzi. Przyrodę lubię, ale nie tak, żeby koniecznie w niej tkwić. Wsi nie lubię, ale nie podoba mi się też, że ta wieś traci charakter sielankowy i rozbudowuje się pod moim oknem.
Komentarz
Wlasnie, czy mozna yerbe w ciazy pic?
co do ciąży - nie wiem, mój lekarz też nie wiedział
ja toleruję tylko miętowo - cytrynową
Przy okazji szukania przepisu dowiedzialam sie, ze kurek nie myje sie pod bieząca wodą tylko zalewa słonym wrzątkiem. Człowiek uczy sie cale zycie. Teraz moi poszli na zwiady nad jezioro a ja na lezaku z kawą i książką.
@mamuma pojecia nie mam. My tu u znajomych na działce stacjonujemy. Domek nieduzy, ale funkcjonalny. Jestesmy tu w szóstkę. Do jeziora na skróty jakies 150 metrow, do kąpieliska z plazą- moze 500. Czysciutka woda.
I nie sa to scisłe Mazury- Warmia raczej. Okolice Dobrego Miasta.
Fajnie Wam, korzystajcie
Udanego odpoczynku @malgorzata32
Buuu...nie wzielismy zaparzacza do kawy.
Jestem skazana na rpzpuszczalną, która nie bardzo mi podchodzi
Czas na odwyk?
Sprobuje tej metody bo jestem ciekawa efektow, chociaz wydaje mi sie, ze przez min 3 minuty we wrzatku i tak nasiakna wodą.
http://zmniejszacz.pl/zdjecie/465/5757642_20160802_114229_HDR.jpg
U mnie z okna widać Tatry,ale dzisiaj są zamglone.
Wczoraj starsze dziewczyny odwiozłam na rekolekcje,młodsze bawią się w ogrodzie,a mnie kusi tutaj ciągle zaglądać zamias chatę sprzątać
podsmażasz grzybki na masełku, dodajesz cebulke , troche wody-niekoniecznie bo posolisz i puszczą sok, dusisz na małym ogniu, na koniec dodajesz jajka, pieprz i koperek(jak lubisz) i masz
Choc tak naprawdę jezioro mi do szczęscia nie potrzebne.
Wystarczyło by mi mieszkanie na wsi.
Ale w realu bedzie zaraz herbata.
A w ogóle to pada
Kurde no...znow pada...:(