@nowa padlam jak przeczytalam o tych testach. Mojej gwiazdy (lat 11) wolami by do takich zadan nie zaciagnal, tylko kombinuje gdzie by poleciec i to najlepiej z nocowaniem
8 i 6 lat. One bardzo energiczne, a teraz juz 2 dzien leje i w domu sie kisza (jakies jakby podziebione, nie chce na deszcz puszczac), wiec wieczorem nie sa zmeczone.
@edytam obecnie sama niedomagam. Ale pomysl z gimnastyka fajny. Normalnie to nawet w deszcz lazimy na spacer chociaz, ale teraz ja wazniejsza, a w sumie brzuszne dziecie. Chyba podsypiaja, bo w miare cisza.
Przyznam sie, że ja w sytuacji kiedy jestem chora i nie mam co z rozszalalym towarzystwem zrobic to wlaczam dluzsza bajke, zeby miec mozliwosc odsapniecia.
No wlasnie teraz nie ma komu. Dzisiaj byl jakis kiepski dzien, jutro musi byc lepszy. Tez puszczam czasem bajki, ale jak jest ich za duzo lub za czesto, to widze po dzieciach ze im szkodzi. Dzis nie bylo, ale i powietrza nie bylo.
Też widzę, ze szkodza jesli jest nadmiar bajek i dlatego bez "powodu" prawie nie oglądają. Latem zdarzaja sie cale tygodnie bez elektroniki. Gorzej jest zima, gdy chorobsk wiecej.
@edytam do 5 klasy malenstwo idzie tez lubi byc w ruchu ale tu w poblizu kilku km nie ma placu zabaw kolezanek ni nic ,maja rower i 4 ha pola zwierzaki do karmienia ,to dla takiej dziewczyny nic wspanialego , a witam dzis
sama wybrala nauke a teraz bawi kotka ,nawet porzadek na cmentarzu panny zrobily,ta w szpitalu schudla 1,5 kg w pn po poludniu wazyla 44 kg dzis rano 42,5
Komentarz
Chyba podsypiaja, bo w miare cisza.
Tez puszczam czasem bajki, ale jak jest ich za duzo lub za czesto, to widze po dzieciach ze im szkodzi. Dzis nie bylo, ale i powietrza nie bylo.
kojarzycie?
http://wielodzietni.org/discussion/10164/co-mozna-od-was-kupic-czyli-konkretnie-o-talentach-wielodzietnych/p20