@anulaczarnula Cieszę się, że to piszesz i tego doświadczasz. Dajesz mi umocnienie, potwierdzasz, co sama doświadczam.
Bóg jest dobry, jest najlepszy. Zna czas i miejsce. Daje siłę. Stawia na drodze ludzi, bliźnich. Bliźni - nie wczytywałam się w etymologię tego słowa, pewnie pochodzi od bliskości... @Dorotak? Ale mnie dzisiaj wyraźnie kojarzy się z blizną, choćby fonetycznie. Jakiej delikatności i miłości potrzeba, aby być bliźnim? Być blisko blizn i zranień wszelakich drugiego człowieka, opatrywać je, a nie ranić i rozszarpywać...
Dziękuję Bogu za moich bliźnich, pośród których jesteście i Wy, forowicze oraz za to, że mogę sama uczyć się być bliźnim.
@Olesia dziękuję, wiesz, to takie rekolekcje dla mnie, to, w jaki sposób przyjmujesz wolę Boża, ta ufność i doświadczenie miłości Boga Ojca:) @anulaczarnula +++
Komentarz
+
Jest dobrze.
Doświadczam w tej trudnej chorobie tak wiele dobra, że to wprost niewyobrażalne.
Bóg JEST najlepszy.
Niech każdy kolejny dzień przybliża Cię do pełnego wyzdrowienia
Nooooo...! ;;)
Ale studenci...
Na każdym kroku, każdego wyznania, koloru i języka...
Cud-mniód.
Dużo w Tobie siły i dobrej energii!
I zawierzenia!
Bardzo mnie to buduje. Bardzo!
Sama się zgubiłam...
@Bridget - poratujesz?
Bóg zapłać wielkie!
I wzajemnie, bardzo!
:x
Cieszę się, że to piszesz i tego doświadczasz. Dajesz mi umocnienie, potwierdzasz, co sama doświadczam.
Bóg jest dobry, jest najlepszy. Zna czas i miejsce. Daje siłę. Stawia na drodze ludzi, bliźnich.
Bliźni - nie wczytywałam się w etymologię tego słowa, pewnie pochodzi od bliskości... @Dorotak?
Ale mnie dzisiaj wyraźnie kojarzy się z blizną, choćby fonetycznie.
Jakiej delikatności i miłości potrzeba, aby być bliźnim? Być blisko blizn i zranień wszelakich drugiego człowieka, opatrywać je, a nie ranić i rozszarpywać...
Dziękuję Bogu za moich bliźnich, pośród których jesteście i Wy, forowicze oraz za to, że mogę sama uczyć się być bliźnim.
@anulaczarnula +++