Odmawia się w poniedziałki i soboty. Wierze w BOGA itd.@weronella
1. Zwiastowanie Najświętszej Maryi P.@weronella 2. Nawiedzenie św. Elżbiety.@AgaMaria 3. Narodzenie Pana Jezusa.@groszek 4. Ofiarowanie Pana Jezusa w świątyni.@Iwinka i Marvin 5. Odnalezienie Pana Jezusa w świątyni.@Laf2011
TAJEMNICE ŚWIATŁA
Odmawia się w czwartki.
1. Chrzest Pana Jezusa w Jordanie.@weronella 2. Objawienie Pana Jezusa na weselu w Kanie.@AgaMaria 3. Głoszenie przez Pana Jezusa Królestwa Bożego i wzywanie do nawrócenia.@groszek 4. Przemienienie Pana Jezusa na górze Tabor.@Iwinka i Marvin 5. Ustanowienie przez Pana Jezusa Eucharystii, będącej sakramentalnym wyrazem misterium paschalnego.@Laf2011
TAJEMNICE BOLESNE Odmawia się we wtorki i piątki.
1. Modlitwa i konanie Pana Jezusa w Ogrójcu.@weronella 2. Biczowanie Pana Jezusa.@AgaMaria 3. Cierniem ukoronowanie Pana Jezusa.@groszek 4. Dźwiganie krzyża na Kalwarię.@Iwinka i Marvin 5. Śmierć Pana Jezusa na krzyżu.@Laf2011
TAJEMNICE CHWALEBNE Odmawia się w środy i w niedziele. 1. Zmartwychwstanie Pana Jezusa.@weronella 2. Wniebowstąpienie Pana Jezusa.@AgaMaria 3. Zesłanie Ducha Świętego.@groszek 4. Wniebowzięcie Matki Bożej.@Iwinka i Marvin 5. Ukoronowanie Matki Bożej w niebie.@Laf2011
Po każdej dziesiątce zdrowienie Uzdrowienie chorych módl się za nami. To dziś Chwalebne-Dziękujemy!
Wróciłam do domu. Córka bardzo troskliwie mną się zajęła, Zięć odwiózł pod sam dom... Czego chcieć więcej...? Opiekę mam super-hiper-pierwsza-klasa.
Teraz tylko czekać na wyniki. Dzisiaj lekarz mówił do mnie po raz pierwszy zupełnie inaczej, niż pozostali czterej wcześniej. Dał mi odrobinę nadziei. Zobaczymy.
@Agnieszka82 Te pączki były @Dorotyk! Ona twierdzi, że cała tajemnica tkwi w dobrym wyrośnięciu. Wtedy są lekkie i pływają w tłuszczu, a nie topią się. I wychodzi "krawat".
Te dzisiejsze po wycięciu rosły jeszcze ponad 2h i smażone były w garnku 6litrowym na 2 litrach oleju... Wg niektórych powinno być 4 litry oleju ale litoooosci... Kogo stać na tyle oleju..
Komentarz
Kiszonki z paczkami:-) to je to :-)
Jestem po biopsji. Leżę se.
Za chwilę wyruszę do dom. :P
Lepiej się zastanów.
Tadadadam...!!!
3 GRUPA
TAJEMNICE RADOSNE
Odmawia się w poniedziałki i soboty.
Wierze w BOGA itd.@weronella
1. Zwiastowanie Najświętszej Maryi P.@weronella
2. Nawiedzenie św. Elżbiety.@AgaMaria
3. Narodzenie Pana Jezusa.@groszek
4. Ofiarowanie Pana Jezusa w świątyni.@Iwinka i Marvin
5. Odnalezienie Pana Jezusa w świątyni.@Laf2011
TAJEMNICE ŚWIATŁA
Odmawia się w czwartki.
1. Chrzest Pana Jezusa w Jordanie.@weronella
2. Objawienie Pana Jezusa na weselu w Kanie.@AgaMaria
3. Głoszenie przez Pana Jezusa Królestwa Bożego i wzywanie do nawrócenia.@groszek
4. Przemienienie Pana Jezusa na górze Tabor.@Iwinka i Marvin
5. Ustanowienie przez Pana Jezusa Eucharystii, będącej sakramentalnym wyrazem misterium paschalnego.@Laf2011
TAJEMNICE BOLESNE
Odmawia się we wtorki i piątki.
1. Modlitwa i konanie Pana Jezusa w Ogrójcu.@weronella
2. Biczowanie Pana Jezusa.@AgaMaria
3. Cierniem ukoronowanie Pana Jezusa.@groszek
4. Dźwiganie krzyża na Kalwarię.@Iwinka i Marvin
5. Śmierć Pana Jezusa na krzyżu.@Laf2011
TAJEMNICE CHWALEBNE
Odmawia się w środy i w niedziele.
1. Zmartwychwstanie Pana Jezusa.@weronella
2. Wniebowstąpienie Pana Jezusa.@AgaMaria
3. Zesłanie Ducha Świętego.@groszek
4. Wniebowzięcie Matki Bożej.@Iwinka i Marvin
5. Ukoronowanie Matki Bożej w niebie.@Laf2011
Po każdej dziesiątce zdrowienie Uzdrowienie chorych módl się za nami.
To dziś Chwalebne-Dziękujemy!
Wróciłam do domu.
Córka bardzo troskliwie mną się zajęła, Zięć odwiózł pod sam dom... Czego chcieć więcej...? Opiekę mam super-hiper-pierwsza-klasa.
Teraz tylko czekać na wyniki.
Dzisiaj lekarz mówił do mnie po raz pierwszy zupełnie inaczej, niż pozostali czterej wcześniej. Dał mi odrobinę nadziei. Zobaczymy.
Może tytuł zmień...?
Nigdy nie skończę dziękować za Was przed Panem Bogiem!!!
Jak Ty to robisz ze Ci paczki z taka jasna obwodka wychodzą???????
Te pączki były @Dorotyk!
Ona twierdzi, że cała tajemnica tkwi w dobrym wyrośnięciu. Wtedy są lekkie i pływają w tłuszczu, a nie topią się.
I wychodzi "krawat".
Dlatego zawsze robie minimum 40 pączków :P
Tu lepiej widać