1. Zwiastowanie Najświętszej Maryi P.@Aga 2. Nawiedzenie św. Elżbiety.@anulaczarnula 3. Narodzenie Pana Jezusa.@Milamama 4. Ofiarowanie Pana Jezusa w świątyni.@Basja 5. Odnalezienie Pana Jezusa w świątyni.@Dot
TAJEMNICE ŚWIATŁA
1. Chrzest Pana Jezusa w Jordanie.@nowa 2. Objawienie Pana Jezusa na weselu w Kanie.@Agaska+7 3. Głoszenie przez Pana Jezusa Królestwa Bożego i wzywanie do nawrócenia.@ola_g 4. Przemienienie Pana Jezusa na górze Tabor.@mamababcia 5. Ustanowienie przez Pana Jezusa Eucharystii, będącej sakramentalnym wyrazem misterium paschalnego.@Elwik
TAJEMNICE BOLESNE
1. Modlitwa i konanie Pana Jezusa w Ogrójcu.@Anna78 2. Biczowanie Pana Jezusa.@natalnika 3. Cierniem ukoronowanie Pana Jezusa.@Dot Mąż 4. Dźwiganie krzyża na Kalwarię.@Ania i Adam 5. Śmierć Pana Jezusa na krzyżu.@agnodike5
TAJEMNICE CHWALEBNE
1. Zmartwychwstanie Pana Jezusa.@Milagro 2. Wniebowstąpienie Pana Jezusa.@Barbasia -Córka 3. Zesłanie Ducha Świętego.@asia 4. Wniebowzięcie Matki Bożej.@nowa 5. Ukoronowanie Matki Bożej w niebie.@magdzik Modlitwy koncowe @ola_g.
Wyżej uzupełniona tabelka z tajemnicami ... jedna osóbka brakuje do tajemnic światła . Dziś ja odmówię jak się ta osóbka zgłosi to dalej je będzie odmawiała. Uzdrowienie chorych módl się za nami.
Popłakałam się... Wchodzę tutaj za każdym razem z biciem serca. Nie mam słów podziękowania. Bóg czyni wielkie rzeczy! Nigdy nie odwdzięczę się Wam za Waszą dobroć!
Jeśli się uzbiera 5osób to zrobimy tak że różaniec cały znów będzie mam też z priwa jedną Osobę teraz AgaMaria to jak 3osoby będą jeszcze to ten różaniec skompletujemy.Nikogo nie odeślemy z kwitkiem.
też polecać Cię będę @Olesia jutro w naszym sanktuarium: Panno Święta, Matko Boża Suserska Przed Twym cudownym obrazem dziś klęczę i serce me ku Tobie wznoszę. Niech ta świątynia rozbrzmiewa pieśnią chwały i wdzięczności. Niech moje serce Cię wielbi. Zawierzam Ci siebie samego, moją rodzinę, przyjaciół i Polskę - Ojczyznę moją. Zawierzam Ci moją pracę i utrudnienie i ból niespełnienia i radość istnienia. Stań przy mnie na drodze, którą podążam - czujna i zatroskana, jak w Kanie Galilejskiej. Trzymaj mnie mocno w swych matczynych dłoniach i nie pozwól skręcić na drogę zatracenia oraz poddać się siłą zła i grzechu. Bądź błogosławiona Madonno Suserska, Lekarko Cudowna, przywracająca zdrowie duszy i ciała mocą miłości, jaka w Twym sercu płonie. Dziewico Wniebowzięta, wsród pielgrzymów na kolanach, przed Twym cudownym wizerunkiem przechodzę i błogosławię Twoje Najświętsze Imię. Cześć Ci oddaję i dzięki składam, że dane mi było tu pielgrzymować. niech moja pielgrzymka trwa, niech trwa - aż do bram nieba. Amen.
Komentarz
Bóg zapłać!!!
Twoje córki.
TAJEMNICE RADOSNE.
1. Zwiastowanie Najświętszej Maryi P.@Aga
2. Nawiedzenie św. Elżbiety.@anulaczarnula
3. Narodzenie Pana Jezusa.@Milamama
4. Ofiarowanie Pana Jezusa w świątyni.@Basja
5. Odnalezienie Pana Jezusa w świątyni.@Dot
TAJEMNICE ŚWIATŁA
1. Chrzest Pana Jezusa w Jordanie.@nowa
2. Objawienie Pana Jezusa na weselu w Kanie.@Agaska+7
3. Głoszenie przez Pana Jezusa Królestwa Bożego i wzywanie do nawrócenia.@ola_g
4. Przemienienie Pana Jezusa na górze Tabor.@mamababcia
5. Ustanowienie przez Pana Jezusa Eucharystii, będącej sakramentalnym wyrazem misterium paschalnego.@Elwik
TAJEMNICE BOLESNE
1. Modlitwa i konanie Pana Jezusa w Ogrójcu.@Anna78
2. Biczowanie Pana Jezusa.@natalnika
3. Cierniem ukoronowanie Pana Jezusa.@Dot Mąż
4. Dźwiganie krzyża na Kalwarię.@Ania i Adam
5. Śmierć Pana Jezusa na krzyżu.@agnodike5
TAJEMNICE CHWALEBNE
1. Zmartwychwstanie Pana Jezusa.@Milagro
2. Wniebowstąpienie Pana Jezusa.@Barbasia -Córka
3. Zesłanie Ducha Świętego.@asia
4. Wniebowzięcie Matki Bożej.@nowa
5. Ukoronowanie Matki Bożej w niebie.@magdzik
Modlitwy koncowe @ola_g.
jedna osóbka brakuje do tajemnic światła .
Dziś ja odmówię jak się ta osóbka zgłosi to dalej je będzie odmawiała.
Uzdrowienie chorych módl się za nami.
Wchodzę tutaj za każdym razem z biciem serca.
Nie mam słów podziękowania.
Bóg czyni wielkie rzeczy!
Nigdy nie odwdzięczę się Wam za Waszą dobroć!
Dziękuję Wam.
:x
Jutro o 9.05 mam powtórne USG, a w środę ok. 11 powtórną biopsję.
Bardzo, bardzo polecam się Waszej modlitwie.
Też chcę się modlić za @Olesia, czy mogę prosić jakąś wolną Tajemnicę albo dołączyć do Kogoś, może jako zmiennik?
Zmiennicy pamiętacie?
Poproszę bez modlitw początkowych i końcowych ">
A my po cichutku będziemy szturmować do Matki...
Panno Święta, Matko Boża Suserska
Przed Twym cudownym obrazem dziś klęczę i serce me ku Tobie wznoszę. Niech ta świątynia rozbrzmiewa pieśnią chwały i wdzięczności. Niech moje serce Cię wielbi.
Zawierzam Ci siebie samego, moją rodzinę, przyjaciół i Polskę - Ojczyznę moją. Zawierzam Ci moją pracę i utrudnienie i ból niespełnienia i radość istnienia.
Stań przy mnie na drodze, którą podążam - czujna i zatroskana, jak w Kanie Galilejskiej. Trzymaj mnie mocno w swych matczynych dłoniach i nie pozwól skręcić na drogę zatracenia oraz poddać się siłą zła i grzechu.
Bądź błogosławiona Madonno Suserska, Lekarko Cudowna, przywracająca zdrowie duszy i ciała mocą miłości, jaka w Twym sercu płonie.
Dziewico Wniebowzięta, wsród pielgrzymów na kolanach, przed Twym cudownym wizerunkiem przechodzę i błogosławię Twoje Najświętsze Imię. Cześć Ci oddaję i dzięki składam, że dane mi było tu pielgrzymować. niech moja pielgrzymka trwa, niech trwa - aż do bram nieba. Amen.
Dzięki, że to organizujesz!
Nie mam słów, by Wam podziękować!
Niech dobry Bóg Wam.błogosławi!
Olesiu, +++