też cały czas myślę o Rodzicach Magdy choć osobiście Ich nie znam - i tak zwyczajnie po ludzku bardzo ale to bardzo Im współczuje - po prostu tak jak Daga płakać się chce +++
Wrodzony zespół wydłużonego QT to rzadka choroba serca o podłożu genetycznym. Zespół wydłużonego QT polega na zaburzeniu przepływu prądów jonowych w mięśniu sercowym na skutek mutacji białka budującego jeden z kanałów jonowych błony komórkowej. Dotychczas znamy 10 mutacji odpowiedzialnych za zespół wydłużonego QT. Zespół wydłużonego QT dziedziczy się w sposób zróżnicowany, zależny od typu mutacji. Wrodzony zespół wydłużonego QT powoduje zaburzenia elektryczne, przy zachowanej prawidłowej budowie i funkcji skurczowo-rozkurczowej serca. Zespół wydłużonego QT może występować w postaciach mieszanych z zespołem Brugadów czy wad innych narządów.
Wrodzony jak i nabyty zespół wydłużonego QT na skutek opisanych powyżej zaburzeń może prowadzić do powstawania charakterystycznych wielokształtnych częstoskurczy komorowych „torsades de pointes”, które mogą prowadzić do zatrzymania akcji serca w mechanizmie migotania komór.
Szok.Od poczatku wchodze w ten watek.Brak mi slow.Iguska ma tez 6lat.Na pogrzebie Nikodema Ksiadz powiedzial,prosze nie gdybajmy,nie obwiniajmy,nie szukajmy przyczyny.To smierc czeka i ani sekundy sie nie spoznia.Bo Pan tak chcial.
Komentarz
+
Jakos nie mogw sie modlic
Plakac mi sie chce (((
Po prostu wspieram myslami....
:@malia
Co to za schorzenie???
+++
Boże... +++
K
Wrodzony zespół wydłużonego QT to rzadka choroba serca o podłożu genetycznym. Zespół wydłużonego QT polega na zaburzeniu przepływu prądów jonowych w mięśniu sercowym na skutek mutacji białka budującego jeden z kanałów jonowych błony komórkowej. Dotychczas znamy 10 mutacji odpowiedzialnych za zespół wydłużonego QT. Zespół wydłużonego QT dziedziczy się w sposób zróżnicowany, zależny od typu mutacji. Wrodzony zespół wydłużonego QT powoduje zaburzenia elektryczne, przy zachowanej prawidłowej budowie i funkcji skurczowo-rozkurczowej serca. Zespół wydłużonego QT może występować w postaciach mieszanych z zespołem Brugadów czy wad innych narządów.
Wrodzony jak i nabyty zespół wydłużonego QT na skutek opisanych powyżej zaburzeń może prowadzić do powstawania charakterystycznych wielokształtnych częstoskurczy komorowych „torsades de pointes”, które mogą prowadzić do zatrzymania akcji serca w mechanizmie migotania komór.
Nasze imiona zapisane są w niebie, wiedzieliście?
Właśnie odczytano: Magdalena...
Do zobaczenia, Kochanie.
Niech Bóg wspiera ich rodzinę.
Córka na pewno już to robi z nieba...
Pamiętam stale +++
Córka naszych znajomych ma to, ten zespół wydłużonego QT. Po prostu obserwują...
Nie i jeszcze raz nie, nie rozumiem...
Jednak gdzieś głęboko we mnie jest zgoda na działanie Pana Boga, choć absolutnie nie rozumiem.