Po pierwsze to w niedziele bedzie raczej chlodno wiec dlugi rekaw i cos na wierzch. Po drugie- jechac/wyjsc do miasta i wypatrzyc cos dla siebie. Ja bym nie kupowala zadnych specjalnych sukienek do karmienia. Mozesz wyjsc z Malenstwem do innego pokoju( jesli to w domu) lub innego pomieszczenia( jesli w lokalu) i spokojnie nakarmic. Jesli by byla jakas ladna ale zabudowana to na stronie mozna przeciez sobie rozsunac suwak i pojechac z tematem Wiadomo, ze najlepsza w tym celu bylaby bawelna lub jakis material z domieszka elastanu. Ja tez przez internet nic nie kupuje, popatrzec moge ale tak jak niewierny Tomasz- jak nie sprawdze - to lipa.
No wiec jesli tak, to moze taki fason, zeby miala dekold zakladany tak na krzyz, kopertowo. Material sie liczy, fajny miesisty, rozciagliwy i miekki. I musi byc ladna!!!
Ja w sumie rozumiem @PaniaWiosne . Moze nie bedzie latwo znalezc sukienke spelniajaca wszystkie kryteria ALE jak juz czlowiek znajdzie- to wskakuje w kiece i jest ubrany i ma z glowy. Spodnica + bluzka to jest troche trudniejsze polaczenie, bo juz 2 elementy musza do siebie pasowac.... A pisze @PaniWiosna ze jeszvze nie wrocila do swoich normalnych ksztaltow. Wtedy w bluzce i spodnicy wyglada sie, sorry ale jak baleron. Mam w myslach siebie po porodzie i sie tak wczuwam...ja bym wygladala jak baleron Glosuje za sukienka!!!
No przepraszam za kolokwializm z tym baleronem. Nie znam ani nie eidzialam Pani Wiosny ani nie chcialam urazic. W odniesieniu do siebie bardziej pisalam. Po porodzie nawet jak inni mowia, ze supcio i nic nie widac, to jest sie lekko nabrzmialym i zanim to wszystko zejdzie to chwilka musi minac. To byla ravzej przenosnia Zawdze spodnica + bluzka bardziej skraca i przecina sylwetke niz jednolite cos- sukienka. IMHO oczywiscie.
ja 3 lata temu dawałam około 180 za kiecke od torelle. smiga do dziś tylko wdzianka wierzchnie zmieniam. są stacjonarnie na pewno przy Rondzie Wiatraczna (jakiś czas temu były)
Pierwsza sukienka super fajna! Dwojka- mmmmmmm kuszaca, dla dziewczyn ktore maja wciecie w pasie i ladne, okragle biodra. To nie jest fason dla sylwetki kolumny. To jest dla klepsydry i gruchy Trzecia jak dla mnie lekko babciowa, gustowna ale "out of fassion".
1. Mohito sukienka z kopertowym zakietem. Żakiet łatwo unieść a dekolt spodniej sukienki łatwo naciągnąć i karmić. Po prostu idealne do karmienia;-). Materiał ma domieszczke elastanu i ladnie dopasowuje sie do figury. Dobrze skrojona i odszyta.
2. Polecana na forum Sol Long Garczynskiej z Dawandy.
A.do mnie zaczynają dochodzić kiecki,.które zanabyłam na aliexpress jeszcze zanim dotarła do mnie informacja o byciu w dwupaku. To zrobiłam interes życia
@PaniWiosna ja nabylam zacna sukienke do karmienia w sklepie stacjonarnym na warszawskim Bemowie- jak jestes z okolic to podam namiar. Generalnie bardzo dobrze zaopatrzone miejsce... Edit: sprawdzilam to Torelle wlasnie
Prosze bardzo: "9 miesięcy" ODZIEŻ CIĄŻOWA, Wrocławska 7e - pierwsze pietro pawilonu. Ewentualnie jeszcze "happy mum" w Wola Parku. Powodzenia w szukaniu
Dorotak z tego co sie zorientowalam to na razie sporo schudlas :-) to pociesz sie chwila z tymi nowymi sukienkami.. moj brzuch wisi jak worek.. chyba ze cos zjem to napelnia sie od razu.0 miesni. ale udalo mi sie na Pasche fajna sukienke nabyc w c&a kopertowa ladna tania i jeszcze na pocieszenie dla mnie rozmiar 38 ale nie wiem kto to mierzyl ;-)
@MAFJa, jak masz szanse wygospodarować ok pół godziny dziennie na ćwiczenia, to poleacm FIT MOM na fb W maju ma ćwiczenia na dolną fałdę. Mi po tygodniu fałda mniej zwisała, mimo, że kg nie ubyło. Niestety, ja muszę zmienić "zestaw", tego trochę żałuję, bo liczyłam, że zdążę bardziej się wylaszczyć przed kolejną ciążą...
Weszłam na tą stronę od razu do zakładki do karmienia/ eleganckie i wychodzą mi zwykłe dresowe worki z zameczkiem;/
Jednak od sukienki do karmienia oczekuję jakiegoś kroju który będzie tuszował pociążowy brzuch (oczywiście dopuszczam że ten brzuch po ciąży mam tylko ja a reszta pań z porodówki wychodzi płaska i zgrabna)
Ja czekam na serię sukienek od Marie Zelie zapinanych z przodu, już wrzucali na fb zajawkę. No mnie się te kiecki podobają, gdyby nie okoliczności to miałabym wszystkie
Komentarz
Ja bym nie kupowala zadnych specjalnych sukienek do karmienia. Mozesz wyjsc z Malenstwem do innego pokoju( jesli to w domu) lub innego pomieszczenia( jesli w lokalu) i spokojnie nakarmic. Jesli by byla jakas ladna ale zabudowana to na stronie mozna przeciez sobie rozsunac suwak i pojechac z tematem Wiadomo, ze najlepsza w tym celu bylaby bawelna lub jakis material z domieszka elastanu.
Ja tez przez internet nic nie kupuje, popatrzec moge ale tak jak niewierny Tomasz- jak nie sprawdze - to lipa.
Jak w lokalu, to bym w torbie miala druga bluzkę na zmianę.
Btw 2 tygodnie temu byl chrzest mojego syna. Bylam w dopasowanej sukience, ale impreza w domu.
Przy posturze @PaniWiosna to najwyzej jak paróweczka
To przeciez drobna kobieta jest
W baleron nie uwierzę.
inni mowia, ze supcio i nic nie widac, to jest sie lekko nabrzmialym i zanim to wszystko zejdzie to chwilka musi minac. To byla ravzej przenosnia Zawdze spodnica + bluzka bardziej skraca i przecina sylwetke niz jednolite cos- sukienka. IMHO oczywiscie.
http://www.pieknamama.pl/sukienka-mia-spa-melange-36.html
http://allegro.pl/mama-licious-sukienka-do-karmienia-mivane-m-g-i6754641615.html
http://allegro.pl/3501-oasi-sukienka-ciazowa-i-do-karmienia-m-i6752466533.html
Ta mierzylam, bardzo ładnie wygląda, nie tylko na modelce:)
2. Polecana na forum Sol Long Garczynskiej z Dawandy.
Edit: sprawdzilam to Torelle wlasnie
http://gosc.pl/doc/3877533.Kochasz-i-karmisz/2
od razu do zakładki do karmienia/ eleganckie i wychodzą mi zwykłe dresowe worki z zameczkiem;/
Jednak od sukienki do karmienia oczekuję jakiegoś kroju który będzie tuszował pociążowy brzuch (oczywiście dopuszczam że ten brzuch po ciąży mam tylko ja a reszta pań z porodówki wychodzi płaska i zgrabna)
https://www.floryday.com/fr/Modaux-Florale-Manches-Longues-Maxi-Decontracte-Robes-m1029277
Tylko nie wiem co to jest material modaux. A już wiem
Nic mi sie nie podoba
I jest zimno i najlepiej mi sie chodzi w jenasach i bluzie