Dla mnie rozmairy z carry young są zbiezne z tymi jakie nosze. Większość mam L. xl są za duże. Mam 174, waga 82 kg. Wyglądam myślę odpowiednio do wagi, mam duży biust. Rejczel zaraz cos podlinkuje jak znajdę.
ola_g sprawdzając swoje wymiary z tabelą powinno być ok, chodziło mi o to, że rozmiarówka carry jest bardziej "tolerancyjna" dla damskich wdzięków, tzn kupując w ciemno swoje zwyczajowe M może się okazać ono za duże - tabela rozmiarowa carry np w biuście obejmuje rozmiarem M to, co w niektórych innych trzeba już szukać w L
I nie mówię tu o kolekcji carry young, o której pisze @andora , bo ta rzeczywiście jest mniejsza (porównując na koszuli męża z serii normalnej i tejże, to seria młodzieżowa była wręcz na niego za ciasna)
Mohito na ten sezon ma świetna kolekcje, bardzo sie odnajduje w niej.
I rozmiarówkę maja "normalna" i dla nastolatek i dla kobiet dojrzałych Mam wrażenie, że odpuścili biurowo-geometryczny styl i poszli bardziej w casual, ale projekty i wzornictwo maja świetne. Plus jakość lepsza niż popularne sieciówki.
@annabe No tak, te sukienki sa kontrowersyjne, ale ja jestem wysoka ponad normy wiec bardziej to odczuwam. Tylko sklep - sklepowi nie równy - jak ma sie kilka do wyboru w mieście to trzeba sie zorientować gdzie jest największy asortyment, bo nie wszędzie maja to samo niestety.
a widzisz @asiao ja mam za to pelno sukienek na codzien a malo na jakies uroczystosci...Szukam sukienki na wesele w lipcu i same jakies przerysowane potworki widze
Ja bardzo lubię sukienki Jacqueline Riu. Są klasyczne, dobrze i starannie uszyte, czuję się w nich kobieco i dyskretnie jednocześnie. No ale ja to podobno mentalny dinozaur jestem.
Taka hipi, conie? Wyglada na bardzo wygodna i przewiewna. Desen twarzowy, drobny rzucik. Nie moj styl ale jest ok. Mozna dodac pazur w postaci raczej przylegajacej malej dzinsowej kurteczki albo rockowej ramoneski, tylko takiej pyciu pyciu, zeby sobie gabarytow nie dodac(bo dol luzny, obszerny to trzeba gore scisnac).
Kupilam ostatnio w niemieckim sklepie sukienke firmy Naoko, dopiero w domu doczytalam, ze to polska firma. Bardzo fajnie, tak kobieco uszyta. Moze warto miec na oku ta firme.
Taka falbana nie dodaje objętości. Ona nawet więcej zasłania, niż podkreśla. Mam taką w kolorze malinowym, i jest super! Ważny nie jest rozmiar biustu tylko... ładny dekolt.
Jedyne, co mi w niej przeszkadza, to brak rękawów, choćby symbolicznych, bo w przeciwieństwie do dekoltu, ramiona nie są moim atutem
O nienienie, @Malgorzata. Ciebie w niej nie widzę, ale są dziewczyny, które w takiej spódnicy wyglądają obłędnie. Szkoda Twoich nóg chować pod metrami tkaniny.
Ja takie bardzo lubię ale tylko z białą bluzką i białymi conversami. I wtedy nie mam ogrodniczych skojarzeń
@kluska na placu zabaw to się nogi wystawia i masz po paru dniach opalone Pogoda sprzyja
Tylko czasem te nogi to nawet opalone średnio się nadają do wystawiania na pokaz I trzeba kombinować z długimi sukienkami i spódnicami, a zwłaszcza w sukienkach wiele modeli maxi jest tragicznych
Komentarz
I rozmiarówkę maja "normalna" i dla nastolatek i dla kobiet dojrzałych
Mam wrażenie, że odpuścili biurowo-geometryczny styl i poszli bardziej w casual, ale projekty i wzornictwo maja świetne. Plus jakość lepsza niż popularne sieciówki.
nie ma sukienek do codziennego noszenia
Na duży biust falbana to dobry pomysł?
https://m.zalando.pl/superdry-festival-dluga-sukienka-burgundy-su221c06j-g11.html
Mozna dodac pazur w postaci raczej przylegajacej malej dzinsowej kurteczki albo rockowej ramoneski, tylko takiej pyciu pyciu, zeby sobie gabarytow nie dodac(bo dol luzny, obszerny to trzeba gore scisnac).
Mam taką w kolorze malinowym, i jest super!
Ważny nie jest rozmiar biustu tylko... ładny dekolt.
Jedyne, co mi w niej przeszkadza, to brak rękawów, choćby symbolicznych, bo w przeciwieństwie do dekoltu, ramiona nie są moim atutem
Ciebie w niej nie widzę, ale są dziewczyny, które w takiej spódnicy wyglądają obłędnie.
Szkoda Twoich nóg chować pod metrami tkaniny.
Ja takie bardzo lubię ale tylko z białą bluzką i białymi conversami.
I wtedy nie mam ogrodniczych skojarzeń
I trzeba kombinować z długimi sukienkami i spódnicami, a zwłaszcza w sukienkach wiele modeli maxi jest tragicznych