No ja widzę jednak różnicę pomiędzy małymi dziećmi animowanymi przez własnych rodziców/ogarnianymi przez rodziców a dziećmi, które mają stać się "gwiazdami" wesela, wobec których pozostali goscie mają też się głupio uśmiechać i wybuchać perlistym śmiechem na każdą bzdurę i głupotę, jak rodzice/zakochani dziadkowie "gwiazdora". Zgoda, dzieci są częścią rodziny , ale nie powinny np w takich ważnych dla młodych chwilach absorbować rodziców, z których niewiele towarzyskiego pożytku- jeśli ciągle animują swoje pociechy. I o ile ukochany siostrzeniec/bratanek/chrześniak jednego (albo dwojga młodych) będzie mile widziany/bez którego młodzi nie wyobrażają sobie uroczystości to już wnuczek kuzynki matki/ojca młodych, o którego istnieniu młodzi mają mgliste pojęcie -już chyba niekoniecznie
@Berenika, a tak przy okazji: jak wyglądają śluby i wesela w UK? Pytam, bo znając zwyczaje polskie i hiszpańskie i wiedząc, jak bardzo się różnią, ciekawa jestem tych brytyjskich
Tymczasem wiem, że strój obowiązuje mniej więcej taki, jaki nosi rodzina królewska podczas oficjalnych okazji. Kapelusz obowiązkowy. Te porady pani z poradnika przywoływanego powyżej są bardzo cenne.
I wiem, że narzeczeni na uroczystość wybierali hymny i mi je przysłano, żebym się nauczyła.
Hmm ja Cie widziałam z 5 lat temu ostatni raz może mam słabą pamięć, ale wydaje mi się że to nie na Twoją figurę, ale co bedziemy tak teoretycznie rozważać, wkleisz foto w sukience to podysktujemy
Komentarz
Zgoda, dzieci są częścią rodziny , ale nie powinny np w takich ważnych dla młodych chwilach absorbować rodziców, z których niewiele towarzyskiego pożytku- jeśli ciągle animują swoje pociechy.
I o ile ukochany siostrzeniec/bratanek/chrześniak jednego (albo dwojga młodych) będzie mile widziany/bez którego młodzi nie wyobrażają sobie uroczystości to już wnuczek kuzynki matki/ojca młodych, o którego istnieniu młodzi mają mgliste pojęcie -już chyba niekoniecznie
Na wesele?
Idę dziś przymierzyć.
W internecie widziałam taką:
Jakieś rady?
Mocniejszy własnie,
No, wesele jest w Anglii. Kapelusz lub fascynator obowiązkowy.
Pytam, bo znając zwyczaje polskie i hiszpańskie i wiedząc, jak bardzo się różnią, ciekawa jestem tych brytyjskich
Będę po raz pierwszy, to się dowiem.
Tymczasem wiem, że strój obowiązuje mniej więcej taki, jaki nosi rodzina królewska podczas oficjalnych okazji. Kapelusz obowiązkowy. Te porady pani z poradnika przywoływanego powyżej są bardzo cenne.
I wiem, że narzeczeni na uroczystość wybierali hymny i mi je przysłano, żebym się nauczyła.
I wesele pod namiotami w ogrodzie.
Tu adres sklepu:
https://www.camillfashion.pl/suknie-wieczorowe/127-koktajlowa-sukienka-z-bolerkiem-camill-203k.html#/2-size-34/10-kolor-bordo
Pracuję nad tym
Przy tej obstaje małżonek, mój poprzedni numer dwa nie przydał mu do gustu zdecydowanie.
Może rzeczywiście będzie lepsza.
Ja zresztą mam już prawie 50 lat i nie ma sensu ubierać się młodzieżowo.