W temacie sukienek- Weszlam pierwszy raz na jakas strone reklamującą sie na fb/sponsorowane.
Jak myslicie -na ile wiarygodne są takie zklepy?? Ceny sukienek dla niemowlakow maja mega niskie a są takie piekne! Czy to raczej jakas sciema? Widac ze z zagranicy..
potrzebuję rady szukam sukienek do pracy (nie muszą być mocno "służbowe", mimo ze to korporacja to mamy dosyć duży luz) w rozmiarach 42-44. Koniecznie z fasonem ukrywającym brzuch i kolana. Muszę wymienić swoją garderobę bo i za ciasna się zrobiła i jest już mocno zużyta. W jakich sklepach warto się rozejrzeć i jaki fason byłby najkorzystniejszy?
a może ktoś ma do sprzedania/oddania sukienki czy spódnice w tym rozmiarze?
@annabe- fajna stronka jak dla mnie to taki "przesiany Aliexpresik", bo tam jak wiadomo można za nieduże pieniądze trafić coś całkiem-całkiem , ale też coś co nadaje się do wyrzucenia po pierwszym praniu. Generalnie zawsze żałuję gdy już się skuszę na Aliexpress, ale te ciuszki są takie ładne i niedrogie...
Sliczne sa te rzeczy @annabe, te sukienusie, no przeslodkie. Ceny bardzo mi sie podobaja ale mialam wrazenie, ze ktos pomylil waluty i to sa ceny w dolcach albo w euro i az sprawdzilam...ale nie, dobrze, w zlotowkach Patrzylam tez na chlopiece - niemalze wszystko mi sie podoba, masakra. Nie wiemy jednak jaka jest jakosc tych materialow, czy to bawelna a jesli tak to jaka. Nie da sie pomacac a ja bez macania nie biere
@annabe- skusiłam się kilka razy na Aliexpress jeśli chodzi o dziecięce ubranka, ale potem żałowałam.O nie, właściwie są dwa wyjątki,ale o tym później.
Negatywy za -Carters- niby sklep firmowy,ale piżamki nie warte ceny, spodenki w pasie sztywne, polar inny niż w tych kupionych niby z USA - dresiki "no name" - szukałam takich "thicken", "winter" no więc w srodku był ten puszek, ale całość jakaś taka sztywna, nierozciągliwa, rękawy wąskie - płaszczyk przejściowy dla córki w kolorze łososiowym, materiał baaaardzo sztuczny, a podszewka jaskrawo zielona i szara- kompletnie przypadkowa kilka przykładów jeszcze by się znalazło...
A pozytywy za kombinezony puchowe dla dzieci, takie na "snowsuit, Russian winter, minus 30 degree".One mają uczciwą ilość puchu.W każdym razie porównując z taką Columbią to są grube.Wprawdzie w jednym zamek się zepsuł, ale wymiana nie taka znów droga, a widzę, że jeszcze z dwie zimy ponoszą.Nota bene zamek taki długi, idzie pod pupą aż do pleców i nie ma problemu jak dziecko chce siusiu.
Drugi pozytyw za koszulkę dla córki z koniem.Kosztowała kilkanaście dolarów, ale jest świetna i niezniszczalna.
Sredni kurs dolara to 3,79 czyli za koszulke z koniem wyjdzie w przeliczeniu na zlotowki ok 68,22 zl, licze na okraglo, po 18 dolcow a one sa po 17,59. Wzory koszulek z koniem bardzo malownicze, piekne, owszem....
Spoko, konie budzą zachwyt chyba u kazdego. Bardzo ladne sa te koszulki. Kilka mi sie podoba ale chyba najbardziej ta ostatnia z prawej, z pierwszego rzędu od góry
Ja kupuję trochę na alli właśnie dla Anki. Głównie absurdalne, księżniczko we sukienki o których marzy każda dziewczynka. Nacielam sie może raz. Te sukienki które mamy były naprawdę dobre gatunkowo. Oczywiście te falbany i tiule to sztuczne ale przetrwały prania o noszenie na wielkie okazje i do zabawy w domu. Zamawiam też ubranka dla Barbie. Trochę gorszy gatunek niż orginalne z Mattel ale cena 1/15 oryginału.
Oglądam ostatnio "Mad Men" i podziwiam kroje z lat '60. Kobiety naprawdę pięknie wyglądały w tych sukienkach!
Ale jak się nie ma figury nastolatki, to żeby dobrze wyglądać w sukience, potrzeba: - dobrej bielizny typu pushup, obciskające gatki itp. - halki ze śliskiego materiału - świetnej tkaniny i kroju najlepiej szytego na miarę - szpilek
No niestety, nie jest to wygodny strój.
Takie mam przemyślenia, że chcemy tu w tym wątku niemożliwego: sukienki, która ukryje fałdki i różne niedoskonałości, będzie niedroga, dostępna od ręki i super wygodna. Nie da rady, pani kochana, coś za coś.
A czy znacie jakieś sklepy, gdzie można dostać ładne sukienki maxi, ale z długim rękawem? Takie codzienne, nie na wesele, coś na zakupy czy plażę. Rękaw musi być przynajmniej 3/4... gdyby komuś coś wpadło w oko to poproszę link
Pytanie z serii czy wypada.. Otoz czy wypafa na popoludniowa uroczysta gale wreczenia nagrod obrac dluga sukienke do ziemi. Gala popoludniowa wiec teoretycznie dlugosc powinna btc w kolanko. Sukienka z dzianiny wiskozy w kolorze nasyconej zieleni gladka z ladnym duzym dekoltem. Bez rekawow ale tez ramiona normalne grube. Zdjec nie umiem wstawiac. Niestety.
@Dorota a nie bedzie Ci za goroco w tej dzianinie wiskozowej? Jak sobie pomysle o dzianinie do ziemii w taka pogode, jak dzis to juz mi cieplo. Nie widzialam wprawdzie zdjecia ale mam niejasne przeczucie, ze to moze byc nieco przyciezkawa kreacja na obecna aure.
Nie, nie bedzie. Jest naturalna tkanina. Nie znosze wszelkich sztucznosci. Mam jeszcze do kolan asos kopertowa. Mam nadzieje ze zdaza sie wyprac i wyschnac bo wlasnie przed chwila moja cora chwycila brudnymi raczkami.
Komentarz
Weszlam pierwszy raz na jakas strone reklamującą sie na fb/sponsorowane.
Jak myslicie -na ile wiarygodne są takie zklepy?? Ceny sukienek dla niemowlakow maja mega niskie a są takie piekne! Czy to raczej jakas sciema? Widac ze z zagranicy..
https://parent-childs.com/sukienki-c-852_853_855/?page=3
Nie wiemy jednak jaka jest jakosc tych materialow, czy to bawelna a jesli tak to jaka. Nie da sie pomacac a ja bez macania nie biere
Negatywy za
-Carters- niby sklep firmowy,ale piżamki nie warte ceny, spodenki w pasie sztywne, polar inny niż w tych kupionych niby z USA
- dresiki "no name" - szukałam takich "thicken", "winter" no więc w srodku był ten puszek, ale całość jakaś taka sztywna, nierozciągliwa, rękawy wąskie
- płaszczyk przejściowy dla córki w kolorze łososiowym, materiał baaaardzo sztuczny, a podszewka jaskrawo zielona i szara- kompletnie przypadkowa
kilka przykładów jeszcze by się znalazło...
A pozytywy za kombinezony puchowe dla dzieci, takie na "snowsuit, Russian winter, minus 30 degree".One mają uczciwą ilość puchu.W każdym razie porównując z taką Columbią to są grube.Wprawdzie w jednym zamek się zepsuł, ale wymiana nie taka znów droga, a widzę, że jeszcze z dwie zimy ponoszą.Nota bene zamek taki długi, idzie pod pupą aż do pleców i nie ma problemu jak dziecko chce siusiu.
Drugi pozytyw za koszulkę dla córki z koniem.Kosztowała kilkanaście dolarów, ale jest świetna i niezniszczalna.
zaznaczam, że materiał jest sztuczny, taki śliski, ale latem fajnie się nosihttps://www.aliexpress.com/store/group/Horse-Design/2172064_513165749.html?spm=2114.12010608/itm2home-1.nav-list.32.568536451qHiqD
żeby potem nie było na mnie
Ale jak się nie ma figury nastolatki, to żeby dobrze wyglądać w sukience, potrzeba:
- dobrej bielizny typu pushup, obciskające gatki itp.
- halki ze śliskiego materiału
- świetnej tkaniny i kroju najlepiej szytego na miarę
- szpilek
No niestety, nie jest to wygodny strój.
Takie mam przemyślenia, że chcemy tu w tym wątku niemożliwego: sukienki, która ukryje fałdki i różne niedoskonałości, będzie niedroga, dostępna od ręki i super wygodna. Nie da rady, pani kochana, coś za coś.
https://www.corriere.it/moda/news/cards/dolce-gabbana-reggiseno-vista-velo-le-musulmane/fiori-dipinti.shtml
Rękaw musi być przynajmniej 3/4... gdyby komuś coś wpadło w oko to poproszę link
taki fason i marka tylko kolor szmaragdowy