Ja też zdjęcie obramowania kominka poproszę jeśli Kasia się nie zdecyduje.
@Elunia poważnie chcesz WSZYSTKIE książki kucharskie? Takie z ub. tysiaclecia też? Muszę porządek w nich zrobić, do niektórych odziedziczonych nie zaglądałam chyba nigdy.
Może komuś się marzy piękne obramowania kominka? Dwie gipsowe dość proste kolumny i kłoda ciemnego surowego drewna na nich ułożona? Gdyby ktoś wykazywał choć cień zainteresowania, to jestem gotowa to zestawić i sfotografować, choć ciężkie cholerstwo jest. Jak w odległości do 100 km od stolicy, to mogę nawet z dostawą do domu komuś zaproponować. Chyba, żeby w Lublinie, do którego się wybieram w najbliższych dniach, to mogę dostarczyć nawet mimo, że dalej niż 100 km.
Że sobie pozwolę nawiązać do warana ogłoszonego kilka dni temu. Udało mi się wreszcie złożyć to do kupy i sfotografować. Niestety, nie miałam siły, żeby na światło dzienne te sprzęty wytargać, więc jakość zdjęcia pozostawia wiele do życzenia. Ale poglądowo może wystarczy:
Wymiary:
Belka drewniana ma 142 cm długości, wysoka jest na 31 cm, a od ściany odstaje na 23 cm. Kolumny mają wysokość 98 cm. między kolumnami jest 108 cm.
Mniej spostrzegawczym pozwolę sobie zwrócić uwagę, że cała ta instalacja leży na podłodze w warsztacie. Taki kawał podłogi mam już odgruzowany! Jak dla mnie, to zakrawa na cud jakiś. Tu jest miejsce na oklaski wyrażające podziw dla mojego osiągnięcia -
Błagam, niech ktoś to ode mnie weźmie! W gratisie mogę dorzucić komplet kutych czarnych akcesoriów do kominka i stosowny parawan.
Pierwszeństwo ma @Piotr i Kasia. Ale tam chyba z transportem nie będzie łatwo... A ja się wciąż zastanawiam, czy mam jakaś sprawę w okolicach Trójmiasta do załatwienia, czy nie mam...
Uprasza się użytkowniczkę @Małgorzata32 o wypowiedzenie się ostateczne na temat lamp. Kolejka czeka.
I przypominam się w kwestii tego całego kominkowego asortymentu. Może ktoś właśnie oczyma wyobraźni widzi już u siebie tak obudowany kominek? @kuria domowa jakieś ustalenia? Ty z daleka? Bo może akurat mi po drodze by było?
Uprasza się użytkowniczkę @Małgorzata32 o wypowiedzenie się ostateczne na temat lamp. Kolejka czeka.
I przypominam się w kwestii tego całego kominkowego asortymentu. Może ktoś właśnie oczyma wyobraźni widzi już u siebie tak obudowany kominek? @kuria domowa jakieś ustalenia? Ty z daleka? Bo może akurat mi po drodze by było?
Ojej... Przepraszam, ale umkneło mi. Dajcie mi czas do wieczora. Zmierze dlugosc i dam znac. Tymczasem jestem w biegu i nie bardzo mam mozliwosc. @ Katarzyna potrzebuje do Ciebie dryndnac w innej sprawie.
Komentarz
To obramowanie kominka mnie zainteresowało, nie wybierasz się przypadkiem nad morze?
K
K
K
K
Dajcie mi czas do wieczora. Zmierze dlugosc i dam znac. Tymczasem jestem w biegu i nie bardzo mam mozliwosc.
@ Katarzyna potrzebuje do Ciebie dryndnac w innej sprawie.