Takich jak w filmie nie da się kupić, długowłose mają wielką, grubą sierść, premiowaną w hodoelach, krótkowłose dalej często pracują z owcami, to super psy i zdrowe.
Od jakiegoś czasu bezskutecznie poszukujemy do naszej wspólnoty Dom Magnificat
młodego psiaka z adopcji .
Nasi podopieczni i nasze dzieciaki bardzo już czekają na tego wymarzonego i wytęsknionego psiego przyjaciela .
Po wielogodzinnych rozmowach z zaprzyjaźnionymi, doświadczonymi "psiarzami" , zdecydowaliśmy się na zakup rasowego psa z profesjonalnej, polecanej hodowli, będącej w Związku Kynologicznym.
Mamy już we wspólnocie kury i trzy wspaniałe koty. Są u nas także małe dzieci i zdarzają się lękowi, wycofani podopieczni, dlatego chcemy aby był to łagodny, przyjazny i przebadany zwierzak, który będzie z nami wiele lat:)
Jednak cena takiego pieska zdecydowanie przewyższa nasze oszczędności.
Jeśli komuś z Was leży na sercu pomoc osobom bezdomnym i pogubionym, a także przyjaźń psa i człowieka, prosimy was o dorzucenie symbolicznej cegiełki na kupno naszego wymarzonego Przyjaciela.
Czeka na niego wiele serc i ramion chętnych do przytulania
Kto u nas był, to wie, ze będzie mu u nas naprawdę dobrze
Z serca dziękujemy, będziemy ogromnie wdzięczni za każdą pomoc.
Ja mam do wydania trzy suczki i dwa pieski bardzo sympatyczne kundelki średniej wielkości. Ich mama świetnie się znajdowała w domu z trzynaściotgiem dzieci i różnych, niekoniecznie łatwych charakterach.
Ja mam do wydania trzy suczki i dwa pieski bardzo sympatyczne kundelki średniej wielkości. Ich mama świetnie się znajdowała w domu z trzynaściotgiem dzieci i różnych, niekoniecznie łatwych charakterach.
Polecałabym. Rasa "amerykańska" jest zdrowa, żadne jedzenie im nie szkodzi, nawet kawałek czekolady (dziecko może podać tak, że dorośli nie zauważą), żyją długo. Są mądre i praktycznie nie do zdarcia. U weta trzeba tylko szczepienie przeciw wściekliźnie, gdy już jest dorosły. Szczeniak niestety musi dostawać komplet szczepień.
Daga, chętnie się dorzucę, a w nagrodę zobaczę kiedyś na żywo, co to za psisko . Chętnie na żywo się dorzucę, bywacie na osiedlu? Jestem prawie murem w domu, przeziębiona. Krzysiek albo Ty nie przejeżdżacie koło naszego bloku? Dajcie znać.
@Daga poza zakupem szczeniaka, myślę, że mogą być jakieś koszty jednak na początek dodatkowe np. weterynarz, jakieś leki czy odżywki itp. Nie znam się, ale podejrzewam, że na zakupie się nie skończy, więc może zebrać ciut więcej niż sama cena za pieska.
Weszłam. Nie ma tam numeru konta. Taką formą nie płacę. Tylko jak jest podany numer konta. Szkoda. Trudno. Jak Cię zobaczę, to kiedyś się dorzucę. Będzie na zabawki dla psiaka albo smycz.
A wiadomo już jak będzie się wabić? Czy może jakiś konkurs na najtrafniejsze imię zrobimy?
ATSD szacun ogromny i bardzo Wam kibicuję w ważnej misji (mam na myśli Magnificat, nie tylko pomysł z psem) Przypomina mi się Cenacolo, jeszcze z czasów Medjugorje
Komentarz
dzięki
Polecałabym. Rasa "amerykańska" jest zdrowa, żadne jedzenie im nie szkodzi, nawet kawałek czekolady (dziecko może podać tak, że dorośli nie zauważą), żyją długo. Są mądre i praktycznie nie do zdarcia. U weta trzeba tylko szczepienie przeciw wściekliźnie, gdy już jest dorosły. Szczeniak niestety musi dostawać komplet szczepień.
Dziękujemy
Chyba sie juz musimy trzymac tego co mamy teraz w sercach i glowach
Juz conajmniej kilka osob oferowalo nam swoje pieski
Wiec tym bardziej trudno byloby wybrać
Napiszcie czy cos jeszcze dopisac
Czy puszczac tak jak jest?
Mozna sie dorzucić:)
Kazda dycha to tez do przodu
Dziękujemy:)
Chętnie na żywo się dorzucę, bywacie na osiedlu? Jestem prawie murem w domu, przeziębiona. Krzysiek albo Ty nie przejeżdżacie koło naszego bloku? Dajcie znać.
Nie znam się, ale podejrzewam, że na zakupie się nie skończy, więc może zebrać ciut więcej niż sama cena za pieska.
Ale to mnie przerasta
Zeby isc do kogoś po kase;)
Jesli masz wolę i pracujecie zdalnie, to nawet chyba wygodniej na konto;)
Pieniądze na utrzymanie będą
Są na dwadziestu ludzikow
To i na psiaka będą:)
Widac i czuć;)
Jak bedziemy miec kiedys dobra kasę
Bierzemy Cie
Nie jestem na facebooku itp.
Jak Cię zobaczę, to kiedyś się dorzucę. Będzie na zabawki dla psiaka albo smycz.
Jest tam podany nr konta
Mozna tez na nasze fundscyjne konto
www.fundacjamagnificat.pl
Oczywiście jak masz życzenie
Jak bedzie 2 szukam juz naszej konkretnej Suni:)
Dzieki za zmobilizowanie do zalozenia Zrzutki
Czy może jakiś konkurs na najtrafniejsze imię zrobimy?
ATSD szacun ogromny i bardzo Wam kibicuję w ważnej misji (mam na myśli Magnificat, nie tylko pomysł z psem) Przypomina mi się Cenacolo, jeszcze z czasów Medjugorje