Za Tuska kupiłam mieszkanie. Teraz nie kupiłabym nawet kuchni w tym mieszkaniu, bo ceny mieszkań są niebotyczne i nikogo normalnego na nie nie stać. Ceny jedzenia, benzyny - to faktyczne ,,dokonania '' tej ekipy. Ale oni się nie martwią; im jest dobrze.
To akurat nie było zasługą Tuska. W całej Europie ceny rosną niebotycznie. Myślisz, że jeżeli u władzy była by teraz inna ekipa, to w Polsce było by wszystko tańsze o połowę?
Jasne. Tylko ważny jest stosunek wzrostu zarobków do inflacji.
Przecież wzrastają. Pensja minimalna poszła w górę jak nigdy dotąd. Fakt że moja pensja jest z roku 1998 ale to dlatego że z prywatnej firmy przeszedłem do państwowej. W 1998 benzyna była po dwa złote a mieszkanie po 1000 za metr. I co. Mam tęsknić za SLD? Za Gierka było jeszcze taniej. Mam tęsknić za Gierkiem?
Faktycznie, nakarmienie i udzielenie pomocy medycznej kilkunastoosobowej, ledwo żywej grupie ludzi, to coś czego za nic nie należy robić w naszym cudownym, katolickim kraju.
Faktycznie, nakarmienie i udzielenie pomocy medycznej kilkunastoosobowej, ledwo żywej grupie ludzi, to coś czego za nic nie należy robić w naszym cudownym, katolickim kraj.
Faktycznie, nakarmienie i udzielenie pomocy medycznej kilkunastoosobowej, ledwo żywej grupie ludzi, to coś czego za nic nie należy robić w naszym cudownym, katolickim kraj.
Widzę mózg zjedzony przez TVN brawo.
A Twój przez TVPIS, brawo. W której, to, notabene, ani słowa na temat zdania Episkopatu w tej sprawie.
Faktycznie, nakarmienie i udzielenie pomocy medycznej kilkunastoosobowej, ledwo żywej grupie ludzi, to coś czego za nic nie należy robić w naszym cudownym, katolickim kraju.
Naprawdę uważasz że nasi posłowie i lekarze mają nielegalnie przekraczać granicę i leczyć i karmić ludzi na terenie Białorusi? Ledwo żywa grupa ale papierosy Białoruskie służby im dostarczają... Co za ignorancja.
Naprawdę uważasz że nasi posłowie i lekarze mają nielegalnie przekraczać granicę i leczyć i karmić ludzi na terenie Białorusi?
Tak, tak uważam. Jeśli ci ludzie potrzebują pomocy. Myślę, że Jezus by się zgodził. A argumenty rządu w tej sprawie to postawa ówczesnych faryzeuszy.
Ale ok. Nikt ci nie broni jedź z kanapkami do Łukaszenki i karm biedaczków. Tylko potem nie płacz jak Łukaszenka wsadzi cię do więzienia za nielegalne przekroczenie granicy. Zaślepienie w nienawiści do rządu powoduję że ludziom wyłącza się myślenie.
Ale ok. Nikt ci nie broni jedź z kanapkami do Łukaszenki i karm biedaczków. Tylko potem nie płacz jak Łukaszenka wsadzi cię do więzienia za nielegalne przekroczenie granicy. Zaślepienie w nienawiści do rządu powoduję że ludziom wyłącza się myślenie.
Nie musze jechać, bo jest tam wystarczająco dużo osób chętnych do pomocy, ale katolicki rząd nie pozwala przez płot podać kanapek.
Naprawdę uważasz że nasi posłowie i lekarze mają nielegalnie przekraczać granicę i leczyć i karmić ludzi na terenie Białorusi?
Tak, tak uważam. Jeśli ci ludzie potrzebują pomocy. Myślę, że Jezus by się zgodził. A argumenty rządu w tej sprawie to postawa ówczesnych faryzeuszy
Widzisz problem w tym że Jezus się zgadza ale Łukaszenka nie i nie wpuszcza polskiego konwojuhumanitarnego. Poczytaj opracowanie które zalinkowalem zamiast się kompromitować.
Tak, tak uważam. Jeśli ci ludzie potrzebują pomocy. Myślę, że Jezus by się zgodził. A argumenty rządu w tej sprawie to postawa ówczesnych faryzeuszy
Widzisz problem w tym że Jezus się zgadza ale Łukaszenka nie i nie wpuszcza polskiego konwojuhumanitarnego. Poczytaj opracowanie które zalinkowalem zamiast się kompromitować.
Ależ Ty się kompromitujesz jako chrześcijanin i katolik. Ale to nie pierwszy raz.
Konwój miał wjechać gdzieś przez granicę, a tu chodzi o to, by dać tym ludziom jedzenie tu i teraz,a nie wjeżdżać gdzieś w zupełnie innym miejscu..
Komentarz
Prawdę powiedział.
Jednak nie można stawiać znaku równości pomiędzy dziennikarskimi hienami, a żołnierzami strzegącymi naszej ojczyzny.
To akurat nie było zasługą Tuska.
W całej Europie ceny rosną niebotycznie. Myślisz, że jeżeli u władzy była by teraz inna ekipa, to w Polsce było by wszystko tańsze o połowę?
bierz się z uwarunkowań globalnych, np. drukowania dolara
Za Tuska jak mogłeś zobaczyć na załączonym przeze mnie wykresie ceny mieszkań poszły w kosmos i dopiero niedawno udało się przekroczyć tą cenę.
a zagraniczne fundusze wykupujące hurtowo mieszkania w dużych miastach?
a światowa spekulacja na surowcach, metalach, zbożach?
polecam
Polecam.
ale taki może być skutek
Episkopat niech się zajmuje pedofilami w swoich szeregach.
To nie są żadni uchodźcy.
Zaślepienie w nienawiści do rządu powoduję że ludziom wyłącza się myślenie.
Konwój miał wjechać gdzieś przez granicę, a tu chodzi o to, by dać tym ludziom jedzenie tu i teraz,a nie wjeżdżać gdzieś w zupełnie innym miejscu..