Krym był rosyjski na długo przed powstaniem Ukrainy i jego ukraińskość (jak i wschodniej Ukrainy) wynikła jedynie z fanaberii Chruszczowa
Nie zmienia to faktu, że po oddaniu broni atomowej, Ukraina miała zagwarantowaną nienaruszalność granic. Skoro ten układ nie został dotrzymany, to zawsze się znajdzie pretekst żeby mimo dowolnego układu zabrać co się chce.
może macie rację, jednak stoję przy zdaniu, że dla Rosji przystąpienie Ukrainy do NATO oraz szykowany atak na republikę ługańską i doniecką, to był moment "kryzysu kubańskiego"
Oczywiście, że tak. Ale tak samo jak Ukraina "mogła" zostać neutralna, Rosja "mogła" porzucić plany imperialne. W końcu i tak je kiedyś porzuci, bo jest za słaba.
Oczywiście, że tak. Ale tak samo jak Ukraina "mogła" zostać neutralna, Rosja "mogła" porzucić plany imperialne. W końcu i tak je kiedyś porzuci, bo jest za słaba.
myślę, że nie wcześniej, niż broń atomowa straci na znaczeniu a i w to wątpię
Nexta zamieściła zdjęcia z samotnego protestu "Bucza - Moskwa". Osoba, która brała w nim udział, położyła się w kilku miejscach rosyjskiej stolicy. Jej ręce były związane, bo tak z ofiarami postępowali rosyjscy oprawcy.
@Pioszo54 Twój mozg ma niezła karuzelę kilkaset razy dziennie musi wybielać i usprawiedliwiać tych upodlonych morderców. Jeśli naprawdę wierzysz w niewinność, to się nie dziwię, że się bronisz przed prawdą, bo tyle nawypisywać w obrocie bandytów, to potem może zabić kac moralny.
nie, od 2014 mówi się o wyczynach pułku Azow, o mordowaniu ludzi w Odessie czemu miałoby się to zmienić w czasie wojny? co robili Ukraińcy w czasie II wojny? po wojnie w Bieszczadach?
tak trudno sobie wyobrazić, że po wycofaniu się Rosjan, zabili "kolaborantów" w Buczy?
Zdjęcia satelitarne przeczą głoszonej przez Rosję teorii, że do zabójstw cywilów w Buczy doszło już po opuszczeniu miejscowości przez jej wojska - podaje "New York Times", powołując się na zdjęcia firmy Maxar. Fotografie pokazały, że ciała cywilów na ulicach Buczy leżały co najmniej od 11 marca.
Przedstawione przez dziennik zdjęcia satelitarne z 11 marca pokazują 11 kształtów przypominających ludzkie ciała leżące na ulicy Jabłońskiej, znajdujące się w tych samych miejscach, w których znaleziono je już po wyzwoleniu podkijowskiej miejscowości 2 kwietnia, pokazanych w pierwszych filmach wideo opublikowanych tego samego dnia.
W Kijowie biegli sądowi badają zwłoki 410 cywilów odnalezione w miejscowościach opuszczonych przez siły agresora. Wszyscy zginęli w dniach 1–3 kwietnia.
Jak żyjecie z Rosjanami z ważnym paszportem rosyjskim w Polsce? Wczoraj miałam wizytę z jednego ze sklepów meblowych. Przyjechała ekipa dwóch Rosjan, weseli, żartowali oczywiście po rosyjsku.
Ośrodek Studiów Wschodnich publikuje codziennie raport o tym, co się dzieje na Ukrainie, i ja codziennie ich czytam, i wklejam tu link, czasem z fragmentem raportu I prze cały czas nie miałem żadnych zastrzeżeń, co do podawanych przez nich faktów.
Więc jeśli wczoraj podali, że ukraińscy biegli sądowi przebadali 410 ciał, z opuszczonych przez Rosjan miejscowości, i wszyscy ci ludzie ponieśli śmierć w dniach 1-3 kwietnia, a Interia w powyższym artykule podaje, że znaleziono je 2 kwietnia, to zakładam, że któreś z tych ciał lub wszystkie były przez biegłych badane.
Nexta zamieściła zdjęcia z samotnego protestu "Bucza - Moskwa". Osoba, która brała w nim udział, położyła się w kilku miejscach rosyjskiej stolicy. Jej ręce były związane, bo tak z ofiarami postępowali rosyjscy oprawcy.
Komentarz
"widziałem zdjęcie"
tacy to świadkowie, którzy widzieli zdjęcie i uwierzyli opisowi
Zgodnie z planem Berlina Putin i prezydent USA Joe Biden podpisaliby umowę i wspólnie zagwarantowali bezpieczeństwo Ukrainy
https://www.zerohedge.com/geopolitical/zelensky-rejected-german-security-proposal-russian-invasion
taki sam jak argumenty za odrzuceniem sojuszu z Niemcami przed II wojną
"Beck miał rację, zobaczcie, co nam Niemcy zrobiły"
a Węgrom nie zrobiły
i jego ukraińskość (jak i wschodniej Ukrainy) wynikła jedynie z fanaberii Chruszczowa
Nie zmienia to faktu, że po oddaniu broni atomowej, Ukraina miała zagwarantowaną nienaruszalność granic. Skoro ten układ nie został dotrzymany, to zawsze się znajdzie pretekst żeby mimo dowolnego układu zabrać co się chce.
jednak stoję przy zdaniu, że dla Rosji przystąpienie Ukrainy do NATO oraz szykowany atak na republikę ługańską i doniecką,
to był moment "kryzysu kubańskiego"
zresztą ten moment zaczął się od rewolucji w 2014
a i w to wątpię
Czytaj więcej na https://wydarzenia.interia.pl/raporty/raport-ukraina-rosja/aktualnosci/na-zywo-wojna-w-ukrainie-41-dzien-inwazji-rosji-relacja-na-zywo,nzId,2119,akt,050838#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome
trupy w Moskwie na ulicy
od 2014 mówi się o wyczynach pułku Azow, o mordowaniu ludzi w Odessie
czemu miałoby się to zmienić w czasie wojny?
co robili Ukraińcy w czasie II wojny?
po wojnie w Bieszczadach?
tak trudno sobie wyobrazić, że po wycofaniu się Rosjan, zabili "kolaborantów" w Buczy?
Opublikowano zdjęcia satelitarne z Buczy. "Przeczą rosyjskiej propagandzie"
Zdjęcia satelitarne przeczą głoszonej przez Rosję teorii, że do zabójstw cywilów w Buczy doszło już po opuszczeniu miejscowości przez jej wojska - podaje "New York Times", powołując się na zdjęcia firmy Maxar. Fotografie pokazały, że ciała cywilów na ulicach Buczy leżały co najmniej od 11 marca.
Przedstawione przez dziennik zdjęcia satelitarne z 11 marca pokazują 11 kształtów przypominających ludzkie ciała leżące na ulicy Jabłońskiej, znajdujące się w tych samych miejscach, w których znaleziono je już po wyzwoleniu podkijowskiej miejscowości 2 kwietnia, pokazanych w pierwszych filmach wideo opublikowanych tego samego dnia.
Czytaj więcej na https://wydarzenia.interia.pl/raporty/raport-ukraina-rosja/aktualnosci/news-opublikowano-zdjecia-satelitarne-z-buczy-przecza-rosyjskiej-,nId,5939932#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome
---------------------------------------------------------------------
a teraz OSW
W Kijowie biegli sądowi badają zwłoki 410 cywilów odnalezione w miejscowościach opuszczonych przez siły agresora. Wszyscy zginęli w dniach 1–3 kwietnia.
https://www.osw.waw.pl/pl/publikacje/analizy/2022-04-04/atak-rosji-na-ukraine-stan-po-39-dniach
to, zdaje się, załatwia temat "rosyjskich zbrodni w Buczy"
Te zdjęcia wskazują na ludobójstwo
Nie snuje domysłów
Wczoraj miałam wizytę z jednego ze sklepów meblowych.
Przyjechała ekipa dwóch Rosjan, weseli, żartowali oczywiście po rosyjsku.
i ja codziennie ich czytam, i wklejam tu link, czasem z fragmentem raportu
I prze cały czas nie miałem żadnych zastrzeżeń, co do podawanych przez nich faktów.
Więc jeśli wczoraj podali, że ukraińscy biegli sądowi przebadali 410 ciał, z opuszczonych przez Rosjan miejscowości, i wszyscy ci ludzie ponieśli śmierć w dniach 1-3 kwietnia,
a Interia w powyższym artykule podaje, że znaleziono je 2 kwietnia, to zakładam, że któreś z tych ciał lub wszystkie były przez biegłych badane.
a do OSW napisałam, zobaczymy, co mi odpowiedzą
panimaju tawariszcz
zdajesz sobie sprawę, że właśnie naplułeś na mnie?
Jeśli to do mnie to tak potrafię.
A Ty?