prośba o wsparcie w temacie - piszcie do MF bo obecali i jak zwykle nie dotrzymują słowa. OSZUKUJĄ. Poniżej treść konwersacji. Bez odpowiedzi. Złożyłem też oficjalne pismo przez EPUAP.
"Dzień dobry,
czy mogę liczyć na odpowiedź na moje pytanie? Niestety nie mogę się do Państwa dodzwonić.
Pozdrawiam
Ojciec czwórki dzieci ---------- Forwarded message --------- Od: Date: śr., 8 wrz 2021 o 16:07 Subject: Zwolnienie z PIT dla wielodzietnych rodzin To: <kancelaria@mf.gov.pl>
Dzień dobry,
w nawiązaniu do dzisiejszej rozmowy telefonicznej proszę o podanie informacji na jakim etapie są prace związane z Polskim Ładem w aspekcie zwolnienia z pit dla rodzin wielodzietnych. Zgodnie bowiem z rozmową telefoniczną - takich prac nie ma w ogóle - jednakże pod koniec czerwca tego roku Ministrestwo Finansów podało do publicznej wiadomości, że takie rozwiązanie zostanie wprowadzone. Cyt :" Rodziny wielodzietne zostaną całkowicie zwolnione z podatku dochodowego już od przyszłego roku. Ministerstwo Finansów potwierdziło, że pracuje nad takim rozwiązaniem."