Ciekawe tylko, czy dobrze sprawdzili tłumaczy. No i nie wiem, co tam osobiście trza załatwiać. O Zelenskiego się martwię, że ten cały konwoj polityków ściągnie na tego chłopa śmierć
Branka z 1863 dotyczyła chyba 4000 osób, uznanych za rewolucjonistów, coś tak chyba Turturek niedawno zapodawał
Według innych źródeł, do wojsk państw zaborczych wcielono jeszcze więcej Polaków: 3,4 mln. Spośród nich 1,4 mln trafiło do armii austriackiej; 1,2 mln do armii rosyjskiej i 800 tys. do armii niemieckiej. („Zarys dziejów Polski”, pod red. J. Tazbira) W armii rosyjskiej Polaków nie wcielano do jednostek Warszawskiego Okręgu Wojskowego i Wileńskiego Okręgu Wojskowego, wysyłając ich w głąb Rosji.
Branka z 1863 dotyczyła chyba 4000 osób, uznanych za rewolucjonistów, coś tak chyba Turturek niedawno zapodawał
Według innych źródeł, do wojsk państw zaborczych wcielono jeszcze więcej Polaków: 3,4 mln. Spośród nich 1,4 mln trafiło do armii austriackiej; 1,2 mln do armii rosyjskiej i 800 tys. do armii niemieckiej. („Zarys dziejów Polski”, pod red. J. Tazbira) W armii rosyjskiej Polaków nie wcielano do jednostek Warszawskiego Okręgu Wojskowego i Wileńskiego Okręgu Wojskowego, wysyłając ich w głąb Rosji.
Ciekawe tylko, czy dobrze sprawdzili tłumaczy. No i nie wiem, co tam osobiście trza załatwiać. O Zelenskiego się martwię, że ten cały konwoj polityków ściągnie na tego chłopa śmierć
O tak... myśle że umrze ze śmiechu jak zobaczy Kaczyńskiego przyznaj się że tego się boicie?
Dupa już boli europejskich tchórzy. Ale pamiętając Kociara co pisałaś o Smoleńsku to nie martwiłbym się na twoim miejscu bo Rosjanie są wszak kochani i nie mają motywów.
Powszechny pobór do carskiego wojska uważany był za wyrok śmierci....
Tyle że on trwał zawsze i dla tego nie był powodem do wybuchu powstania. Powodem był pobór uznanych za rewolucjonistów 8000 osób, rewolucjoniści musieli przyśpieszyć zatem swoje plany.
a jednak pod zaborem rosyjskim żyło się o niebo lepiej niż w niepodległej Polsce
Nie czytałeś mojego postu porównującego Rosję obecna z Rosją carską. Dziś nie byłoby tak słodko jak pod zaborami. Nie jesteśmy dla obecnej Rosji technologicznym oknem na świat.
a jednak pod zaborem rosyjskim żyło się o niebo lepiej niż w niepodległej Polsce
Nie czytałeś mojego postu porównującego Rosję obecna z Rosją carską. Dziś nie byłoby tak słodko jak pod zaborami. Nie jesteśmy dla obecnej Rosji technologicznym oknem na świat.
------------------------------
czytałem, ale się z nim nie zgadzam, różnice byłyby w szczegółach, jesteśmy jednym z najdynamiczniejszych gospodarczo państw
ale, ale nikt, przynajmniej na razie, nie mówi o rozbiorach, ciągle jeszcze jest przed nami opcja sojuszu lub neutralności, wszystko, dla Rosji, zależy od naszej postawy,
chciałem zwrócić uwagę na jeden drobny fakt: mimo wściekłej antyrosyjskiej retoryki i propagandy w Polsce, Rosja nie wpisała nas na listę państw wrogich.
W przypadku wybrania opcji sojuszu, bylibyśmy, przynajmniej docelowo, na pierwszym miejscu rosyjskich sojuszników, zamiast obecnej pozycji do przehandlowania.
a, i zapomniałem o najważniejszym, rosyjskim konserwatyzmie obyczajowym, przynajmniej w porównaniu do Zachodu
Co w połączeniu z korupcją daje kompletnie absurdalną sytuację, gdzie rzekomy konserwatyzm jest tylko kolejną pałką do bicia po ludziach. Tak jak prohibicja w USA nie działała, tak i nie działa ten konserwatyzm.
a, i zapomniałem o najważniejszym, rosyjskim konserwatyzmie obyczajowym, przynajmniej w porównaniu do Zachodu
Co w połączeniu z korupcją daje kompletnie absurdalną sytuację, gdzie rzekomy konserwatyzm jest tylko kolejną pałką do bicia po ludziach. Tak jak prohibicja w USA nie działała, tak i nie działa ten konserwatyzm.
ale jak nie działa? marsze pedałów się odbywają? wprowadza się dgender do szkół walczy się z Cerkwią?
a, i zapomniałem o najważniejszym, rosyjskim konserwatyzmie obyczajowym, przynajmniej w porównaniu do Zachodu _____________ kraj z jedną z największych ilością rozwodów na świecie i ilością chorób wenerycznych nazywasz konserwatywnym obyczajowo? jedziesz Duginem, generalnie masz wielki, trudno maskowany sentyment do ZSRR
ale jak nie działa? marsze pedałów się odbywają? wprowadza się dgender do szkół walczy się z Cerkwią?
Rosyjscy lekarze biją na alarm. W ich kraju notuje się coraz więcej przypadku zakażeń wirusem HIV. Liczba ta przekroczyła już milion obywateli, a biorąc pod uwagę, że w 2018 roku zachorowało ponad 90 tys. nowych zachorowań.
Większość przypadków stanowią osoby w wieku 30-50 lat, nie zaliczani do grup ryzyka. Wśród nowych nosicieli są również emeryci.
Dane są niepokojące. W 35 regionach Rosji liczba nosicieli wirusa wynosi ponad 0,5 proc., a w 13 następnych ta liczba wzrasta do ponad 1 proc. W trzech okręgach wśród mieszkańców jest prawie 2 proc. nosicieli. ___________
a po co walczyć z kagiebowską przystawką?
a to Cerkiew Moskiewska, czy w ogóle Prawosławna, nie korzysta z Boskiej ochrony, jak Kościół Katolicki?
a po co walczyć z kagiebowską przystawką?
a to Cerkiew Moskiewska, czy w ogóle Prawosławna, nie korzysta z Boskiej ochrony, jak Kościół Katolicki?
Mówisz o tej Cerkwi, której najwyższy zwierzchnik nazywa tę wojnę ,,metafizyczną?
chyba tak, czy postępowanie członków KK zdejmuje z misji Kościoła Bożą opiekę, i czy nie jest analogicznie z Cerkwią, wszak do schizmy, byli tym samym Kościołem?
Dokonują ludobójstwa na sasiednim narodzie, coś co jest bez porównania z tym co wymieniłeś.
Komentarz
stąd "pańskie powstanie"
No i nie wiem, co tam osobiście trza załatwiać.
O Zelenskiego się martwię, że ten cały konwoj polityków ściągnie na tego chłopa śmierć
W armii rosyjskiej Polaków nie wcielano do jednostek Warszawskiego Okręgu Wojskowego i Wileńskiego Okręgu Wojskowego, wysyłając ich w głąb Rosji.
o brance z 1863, z epoki
http://zamonit.pl/branka-1863
Ale pamiętając Kociara co pisałaś o Smoleńsku to nie martwiłbym się na twoim miejscu bo Rosjanie są wszak kochani i nie mają motywów.
czytałem, ale się z nim nie zgadzam, różnice byłyby w szczegółach, jesteśmy jednym z najdynamiczniejszych gospodarczo państw
ale,
ale nikt, przynajmniej na razie, nie mówi o rozbiorach,
ciągle jeszcze jest przed nami opcja sojuszu lub neutralności,
wszystko, dla Rosji, zależy od naszej postawy,
chciałem zwrócić uwagę na jeden drobny fakt:
mimo wściekłej antyrosyjskiej retoryki i propagandy w Polsce,
Rosja nie wpisała nas na listę państw wrogich.
W przypadku wybrania opcji sojuszu, bylibyśmy, przynajmniej docelowo, na pierwszym miejscu rosyjskich sojuszników,
zamiast obecnej pozycji do przehandlowania.
ale, jak napisałem, to szczegół, zależny od nas
a, i zapomniałem o najważniejszym,
rosyjskim konserwatyzmie obyczajowym, przynajmniej w porównaniu do Zachodu
i
dobrobyt (mniemany, tylko zachodni) versus religia i konserwatyzm obyczajowy
obawiam się, że "pełne półki" wygrywają
marsze pedałów się odbywają?
wprowadza się dgender do szkół
walczy się z Cerkwią?
a, i zapomniałem o najważniejszym,
rosyjskim konserwatyzmie obyczajowym, przynajmniej w porównaniu do Zachodu
hahaha konserwatyzm
Rosyjscy lekarze biją na alarm. W ich kraju notuje się coraz więcej przypadku zakażeń wirusem HIV. Liczba ta przekroczyła już milion obywateli, a biorąc pod uwagę, że w 2018 roku zachorowało ponad 90 tys. nowych zachorowań.
Większość przypadków stanowią osoby w wieku 30-50 lat, nie zaliczani do grup ryzyka. Wśród nowych nosicieli są również emeryci.
Dane są niepokojące. W 35 regionach Rosji liczba nosicieli wirusa wynosi ponad 0,5 proc., a w 13 następnych ta liczba wzrasta do ponad 1 proc. W trzech okręgach wśród mieszkańców jest prawie 2 proc. nosicieli.
https://www.macrotrends.net/countries/RUS/russia/fertility-rate
https://www.macrotrends.net/countries/POL/poland/fertility-rate
https://www.wprost.pl/religia/10647097/jak-cerkiew-uprawia-propagande-putina-wojna-ma-wymiar-metafizyczny.html
czy postępowanie członków KK zdejmuje z misji Kościoła Bożą opiekę,
i czy nie jest analogicznie z Cerkwią, wszak do schizmy, byli tym samym Kościołem?
Dokonują ludobójstwa na sasiednim narodzie, coś co jest bez porównania z tym co wymieniłeś.