A zdajesz sobie sprawę z konsekwencji opuszczenia UE? Utrata swobody poruszania się po Europie - potrzeba posiadania paszportu i wizy. Utrata możliwości studiowania za granicą. Niemożność swobodnego osiedlenia się poza Polską; co najmniej były by takie przepisy, jak ma Szwajcaria. Działające za granicą polskie firmy obłożone dodatkowymi podatkami. Przyblokowanie eksportu do, i importu z UE.
Klarciu nie martw się, w razie czego Niemcy dadzą ci obywatelstwo (jeżeli jeszcze go nie masz) i będziesz mogła mieszkać dalej.
A zdajesz sobie sprawę z konsekwencji opuszczenia UE? Utrata swobody poruszania się po Europie - potrzeba posiadania paszportu i wizy. Utrata możliwości studiowania za granicą. Niemożność swobodnego osiedlenia się poza Polską; co najmniej były by takie przepisy, jak ma Szwajcaria. Działające za granicą polskie firmy obłożone dodatkowymi podatkami. Przyblokowanie eksportu do, i importu z UE.
Klarciu nie martw się, w razie czego Niemcy dadzą ci obywatelstwo (jeżeli jeszcze go nie masz) i będziesz mogła mieszkać dalej.
Klarcia ma niemiecki paszport po św. pamięci myszatym.
Klarcia nabyła obywatelstwo niemieckie, zachowując polskie, gdy Polska weszła w unijne struktury. Wtedy zdałam mój paszport uznanego azylanta.
Mieszkać mógłby tutaj każdy Polak mający prawo pobytu. Jednak miałabym bardzo utrudnione podróże do Polski i mój plan powrotu, gdy będę zmuszona korzystać z Domu Starców, poszedł by się bujać.
Pamietam jak PiS wygrał, wtedy uważałam, ze się zmieni na lepsze. Po latach uważam, że są takimi samymi szkodnikami jak ich poprzednicy. Nawet głosowałam na Dudę w drugiej turze w 2020, ale teraz już chyba nawet prezydent stracił moj głos.
Jeśli Pani Witek nie potrafi przyjąć na klatę nie pomyślnego dla niej głosowania tylko krzyczeć reasumpcja i stosować korupcję wobec głosujących czy dyscyplinę partyjna. Mamy 21 wiek a tu takie metody nieuczciwe
Moniu, Ty się teraz obudziłaś? Przecież PIS od początku rządzi w ten sposób.
Hmm nie podobają mi się rządy PIS... Nawet bardzo. Niestety to jedyna partia jaką znam, która uznaje wartości dla mnie najważniejsze. I choć z wieloma sprawami zdecydowanie się nie zgadzam, nie wyobrażam sobie zagłosować na kogokolwiek, kto podważa Boże przykazania.
Hmm nie podobają mi się rządy PIS... Nawet bardzo. Niestety to jedyna partia jaką znam, która uznaje wartości dla mnie najważniejsze. I choć z wieloma sprawami zdecydowanie się nie zgadzam, nie wyobrażam sobie zagłosować na kogokolwiek, kto podważa Boże przykazania.
A nie przeszkadza Ci, że te wartości to tylko na papierze? I że to hipokryci, którzy absolutnie nie wdrażają tych wartości w życie?
Wdrażają. Zablokowali aborcję eugeniczną, obniżyli podatki, wprowadzili programy socjalne, wzmacniają siły zbrojne, przeciwstawiają się Niemcom i Rosji.
Komentarz
To nie nastąpi, jeżeli ZP zostanie przy władzy.
Jednak miałabym bardzo utrudnione podróże do Polski i mój plan powrotu, gdy będę zmuszona korzystać z Domu Starców, poszedł by się bujać.
Jutro, czy po świętach?
A może nigdy.
Jaki masz cel? Tomaszu?
Obrazek z napisami!?
To tylko odpowiedź na pytanie nad obrazkiem.
Mnie mało co obraża.
O Twój cel pytam?
Chcesz obrażać?
Kogo?
Po co?
A może nie.
Po prostu jestem ciekawa, co zyskujesz wklejając to co powyżej.
Bez emocji.
Ok.
Mi też przykro.
https://pl.wikipedia.org/wiki/Fundacja_im._Stefana_Batorego